‘Bu zor günleri hep birlikte aşacağız’;

‘Bu zor günleri hep birlikte aşacağız’

İSTANBUL’da ikamet eden Kastamonulu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 15 gündür sokak hayvanları başta olmak üzere selzede vatandaşların yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor...

İSTANBUL’da ikamet eden Kastamonulu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 15 gündür sokak hayvanları başta olmak üzere selzede vatandaşların yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor. Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan Akça, sadece ziyaret için geldiği Bozkurt’ta gördüğü manzara karşısında ilçeden ayrılamadığını ve yaraların sarılana kadar sel bölgesinde kalmaya devam edeceğini söyledi.


11 Ağustos’ta Ezine Çayı’nın taşması sonucu meydana gelen sel, can kayıplarının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin zarar görmesine neden oldu. Sel afeti nedeniyle Bozkurt’ta çok sayıda sokak hayvanı telef olurken birçoğu da açlıkla karşı karşıya kaldı. Bir yandan selin yaraları sarılmaya çalışılırken bir yandan da bölgeye gelen gönüllüler, sokak hayvanları ve selzede vatandaşlar için mücadele veriyor.

Selin ardından İstanbul’da ikamet eden Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli sanatçılardan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel bölgesine gelerek başta sokak hayvanları olmak üzere selzede vatandaşlar için canla başla çalışıyor. Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından sel bölgesinde sokak hayvanların beslenmesi ve tedavisi için kurulan mobil araçta görev alan ses sanatçısı Arzu Akça, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilciliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına da destek veriyor. Ayrıca ses sanatçısı Arzu Akça, bireysel olarak ta selden etkilenen vatandaşların çeşitli işlerine de yardımda bulunuyor.

Kendisine verilen her türlü görevi özverili bir şekilde yerine getiren Arzu Akça, HAYTAP ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte şehrin çeşitli yerlerinde hem besleme yapıyor hem de yaralı hayvanların tedavisi için çalışmalara destek veriyor.

“SOKAK HAYVANLARINI TEDAVİLERİNİ, BAKIMLARINI VE TÜM İHTİYAÇLARINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Sel bölgesinde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan sanatçı Akça, “Bozkurt’ta yaşanan sel felaketini duyduktan sonra hızlı bir şekilde İstanbul’daki işlerimi toparlayıp olan işlerimi de iptal edip hemen sel bölgesine geldim. Burada sokaktaki canlarımızın bizlere ihtiyacı olacağını düşündüm ve bu yüzden duramadım. Geldiğimden bugüne kadar gerek hemşehrilerimin isteklerini yerine getirmeye, onların gönüllerine bir nebze olsun su serpmeye, yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda aynı şekilde sokaktaki hayvanlarımızın da ormandaki, dağdaki, sel bölgesindeki alandaki tüm hayvanlarımıza yetişmeye çalışıyoruz. Tedavilerini, bakımlarını ve tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB), Kastamonu Veteriner Hekimler Odası, HAYTAP ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalara bende katılıyorum. Gece gündüz koşturuyoruz, ne kadar cana şifa olabiliriz, ne kadar yaraları sarabiliriz diye inanın var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bu zor günler geçecek. Hep birlikte aşacağız. Ben her zaman sel bölgesinde olacağım. Gerçekten burada inanılmaz büyük bir felaket yaşanmış. İlk etapta televizyonlardan izledik ama buraya geldiğimizde olayın vahametini görmüş olduk” dedi.


“GELİN SADECE BURADA HATIR SORUN”

İmkanı olan herkesin Bozkurt ilçesine gelmesini ve kimsenin duasını eksik etmemesini isteyen Arzu Akça, “Burada insanlara, hayvanlara dokunun. Çünkü maddi imkanlar buraya geliyor, devletimiz ve milletimiz sağ olsun tüm ihtiyaçları gideriyor ama burada maneviyat çok önemli. Gelin sadece hatır sorun. İhtiyacı var mı onu sorun. Dün bir amcaya ‘nasılsın’ dedim, ağlayacaktı neredeyse. Bu kadar önemli şu an buradaki hem insanların hem hayvanların psikolojileri bozulmuş durumda. Köpeğin önüne su koyuyorsunuz kaçıyor. Anne kedi, yavrularını göçük altında bırakmış, sürekli bağırıyor. Daha fazla insana ve hayvana ulaşmak istiyorum. Buradan dönünce rahat edemeyeceğim, geri geleceğim. Bu yüzden şu anda buradayım” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum