“Bizim kararımız da adayımız da net”;

“Bizim kararımız da adayımız da net”

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi ToplantısıKuzeykent Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmasında altılı masaya gönderme yaparak; “Çok çalışacağız ve 2023’e hazırlanacağız. Onlar tartışsın, bizim kararımız da adayımız da net Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah bir kere daha halkımızın teveccühüyle Cumhurbaşkanı yapacağız” ifadelerine yer verdi....

Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, önceki dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve AK Parti teşkilatı katıldı.


ÇAVUŞOĞLU; “AK PARTİ CUMHURİYETİMİZİN MİHENK TAŞI OLMUŞTUR”

Kastamonu’da program yapmaktan büyük haz aldığını dile getiren Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kastamonu’ya adım attığımızdan itibaren çok güzel programlar yaptık, hepsinden büyük haz aldım. AK Parti kurucu üyelerinden bir tanesiyim ve bununla da gurur duyuyorum. 22 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek yola çıkan AK Parti, 21 yılda ortaya koyduğu hizmet ve kalkınma atılımlarıyla asırlık Cumhuriyetimizin mihenk taşı olmuştur. Bunun mimarı sizlersiniz. Cumhurbaşkanımız, teşkilatımızdan aldığı güç ve milletimizin teveccühü ile 21 yılda Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye ve milletimize büyük hizmetler yapmıştır, bu hizmetlerle Türkiye’yi küresel bir aktör haline getirmiştir. Bugün Türkiye bölgesel ve küresel güçlerin istikrar şemsiyesi ile kapatarak etkisizleştiren çok önemli bir aktördür. Bölgemizde de ötesinde de böyle. Ülkemizi ilgilendiren konularda artık başkalarının karar almasına müsaade etmiyoruz. Bizi ilgilendiren her konuda oyunun kurallarını biz belirliyoruz. Başkaları Türkiye’nin aleyhine oyun kurmaya çalışıyorsa o oyunu da bozuyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAHADA DA MASADA DA VARIZ”

Çavuşoğlu, dış politikada uygulanan ilkeleri dile getirerek; “Dış politikamızın da ilkeleri var. Girişimci ve insani dış politika diyoruz. Girişimci olmamız lazım çünkü çıkarlarımızı korumamız lazım. Bu da aslında Türk milletinin bir özelliği. İnsani olmamız lazım çünkü insanın olmadığı hiçbir politika başarılı olmaz. Bu kadar beklenti varken içeride ve dışarıda insani dış politika izlemeden dış politikanız başarılı olmaz. Güçlü olmamız lazım. Sahada ve masada güçlü olmamız lazım. Yerine göre saha lazım, yerine göre masa lazım. Sahada da masada da varız elhamdülillah. Gücümüzü etkin kullanmamız lazım ama gücü başkalarının aleyhine, mağdurların, mazlumların aleyhine değil tam tersine lehine kullanmamız lazım. Yeri geldiği zaman mazlumlara zulmedenlere ve bize yönelik tehdit oluşturanlara karşı, teröristinden tutun da kim olursa olsun sert gücümüzü kullanıyoruz, kullanmamız gerekiyor. Kurum kuruluşlarımız ile Türkiye dünyada herkes tarafından takdir edilen bir yumuşak yüzdür. Herkesin gözünde insani bir politika izleyen Türkiye’dir. Bizim esas özelliğimiz sert gücümüzü ve yumuşak yüzümüzü yerinde kullanarak akıllı güç olmamızdır. Bu ilkelerle tüm dünyada güçlü ve onurlu bir duruş sergiliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde” dedi.

“MAZLUM ÜLKELERİN UMUDUYUZ”

Krizleri AK Parti iktidarının aşabileceğini söylen Bakan Çavuşoğlu “Geçtiğimiz 21 yılda milletimiz yüzünü AK Parti’ye dönmüştür. Ümidini de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağlamıştır. Bugün sorunlar var. Enflasyon varken yok diyemeyiz, rakamlar ortada. Ama geçmişte çok krizlerle mücadele ettik. Bizden önceki iktidarlardan kalan krizlerden bahsetmiyorum. Bizim dönemizde de dünyada çok büyük ekonomik, siyasi krizler oldu. Pandemi ve Ukrayna’da yaşanan enerji, gıda, yüksek enflasyon, ekonomik kriz hepimizi etkiliyor. Bunu yok sayamayız. Devlet bunun etkilerini en aza indirmeye çalışır. Vatandaşlara, özellikle dar gelirliye olan etkilerini en aza indirmek için politikalar yapar. Biz de bunu yapıyoruz. Ama orta ve uzun vadede bu krizi aşmamız lazım, bunu aşarsa yine AK Parti iktidarları, Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı aşabilir. O nedenle milletimiz yüzünü Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye dönüyor. Millet yüzünü bize niye çeviriyor? Beklenti çok. Türkiye AK Parti iktidarlarıyla güçlendikçe sadece Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vatandaşlarımız değil dünyadaki mazlumlar da yüzünü Türkiye’ye çevirmeye, ümidini Recep Tayyip Erdoğan'a bağlamaya başladı. Biz, bize dönen bu yüzleri geri çevirdik mi? Recep Tayyip Erdoğan kendisinden yardım bekleyenleri geri çevirdi mi? Bu sadece insani yardımla da alakalı değil. Onların haklarını her yerde savunmak önemliydi.Geldiğimiz bu dönemde sadece mazlum ülkelerin, ihtiyaç sahibi ülkelerin umuduyuz. Geldiğimiz bu noktada bütün dünyanın umudu Türkiye oldu. En zengin ülkeler bile yüzünü Türkiye’ye dönüyor. Neden? Çünkü jeopolitik konumumuzu çok iyi ve herkesin hayrına kullanıyoruz. Bugün dünyada sorunları çözmek için samimi çaba sarf eden ülke sayısı çok az. Samimi olarak çaba sarf etmek isteyenler de başarılı değil çünkü politikalarında yanlışlıklar var. Bunun birçok unsuru var. Bazı Avrupalı liderler bunu denedi ama samimi olmadıkları için başaramadı. Türkiye denge politikası izliyor. Kendi çıkarlarımız için de önemli, sorunların çözümleri için de önemli. Sorunları çözemezsek, yakın coğrafyamızda, dünyanın en ücra köşesindeki sorun da bize ulaşıyor” diye konuştu.

“BUGÜN DOĞALGAZ SIKINTISI ÇEKMİYORSAK İZLEDİĞİMİZ POLİTAKALAR SAYESİNDE”

Karadeniz’de bulunan doğal gazın gelecek sene sisteme bağlanacağını dile getiren Çavuşoğlu, “Her iki tarafı bir araya getirebilen başka bir ülke oldu mu? Bugün dünyada enerji krizinden, gıda krizinden sadece en az gelişen ülkeler mi etkileniyor? En gelişmiş ülkeler de maalesef etkileniyor. Biz onlar etkileniyor diye mutlu değiliz. Bu bizim de çıkarlarımıza, yararına değil. Biz ticaretimizin yüzde 50'sini Avrupa ile yapıyoruz. Avrupa'nın alım gücünün düşmesi bizim ihracatımızı azaltır. Dünyadaki tahıl krizi yaşanırken bu konuda ciddi bir ihtiyaç içine düştüğü zamanda İstanbul Tahıl Anlaşmasını Türkiye’den başka başarabilen bir ülke var mı? Recep Tayyip Erdoğan başarıyor. Biz olmasak BM bunu başaramazdı. BM sorunları çözemiyor, çatışmaları engelleyemiyor. Açlık, gıda, enerji krizine çözüm bulamıyor. Diğer örgütler de çözemiyor, Avrupa Birliği hiç çözemiyor. Kış geliyor ve Avrupa ülkeleri ‘Kışı nasıl geçireceğiz?’ diyorlar. Şimdiden ısının üst sınırlarını belirlemeye başladılar. Bazı ülkelerde 19, bazılarında 20 derece. Ben 20 derecede üşüyorum. Sıcağı da sevmem ama Allah yardımcıları olsun. Karadeniz'de bulduğumuz doğal gazı gelecek sene sisteme bağlayacağız inşallah. Türkiye gaz, petrol üretmezken Türkiye’de ‘Gelecek kış doğal gaz sıkıntısı çeker miyiz?’ diye bir endişe var mı? Yok. Neden yok? AK Parti iktidarları, Cumhurbaşkanımızın stratejik hamleleri sayesinde bugün doğal gaz olacak mı, olmayacak mı endişesi içinde değiliz. Biz bugün doğal gaz sıkıntısı çekmiyorsak izlediğimiz politikalar sayesinde” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM KARARIMIZ DA ADAYIMIZ DA NET”

Bakan Çavuşoğlu, son olarak altılı masaya değinerek; “AK Parti iktidarlarına alternatif olmaya çalışanlara bir bakın. Kimisi altı artı bir diyor, kimisi yedili masa diyor, başka şeyler söylüyor. Ne olduğu hiç önemli değil. Koalisyon dönemlerinde Türkiye’nin nasıl krizlerle karşı karşıya kaldığı ayrı bir konu. Bu Cumhurbaşkanlığı Sisteminin gelmesinin sebebi de bu. Aynısını Avrupa yaşıyor işte. İtalya sürekli yaşıyor, maalesef yaşıyor. Yani en gelişmiş ülkeler de yaşıyor bunu. Bu kaçınılmaz bir şey ama siz milletimize de sorun bunu. Kızgınlığı vardır milletimizin, beni de sevmeyebilir, milletvekillerimize de kızar, il başkanlarımıza, belediye başkanımıza kızar ama şu soruları sorduğun zaman objektif cevap verir. ‘Bu ülkenin dış politikasını, Yunanistan’ı değil de Anadolu topraklarını işgal etmeye kalkanları değil de ecdadımızı suçlayanlara teslim eder misin?’ diye sor. Vatanını seven, AK Parti’ye oy vermeyen kişi de olsa vermez. Ekonomi, eğitim her alanda sorun. Peki siz emanet eder misiniz? Çocuklarınızın geleceğini emanet eder misiniz? Şuna da kapılmayın, ‘Nasıl olsa Cumhurbaşkanımızın alternatifi yok, dolayısıyla AK Parti’nin bir alternatifi yok, rehavete girelim, rahat olalım’ yok. Bugün her zamankinden fazla heyecanlı olduğunuzu salonda gördüm, bu heyecanı artırarak devam edeceğiz ve hep beraber çok çalışacağız. Biz de fırsat buldukça çalışacağız. Önümüzdeki hafta Mersin’e, Muğla’ya, Denizli’ye gideceğim. Her yerde çalışacağız, bizim görevimiz bu. Bazıları yazıyor ‘Sayın Bakan sen Dışişleri Bakanı değil misin ne işin var?’ Halktan kopan bir Dışişleri Bakanı olur mu? Çok çalışacağız ve 2023’e hazırlanacağız. Onlar tartışsın, bizim kararımız da adayımız da net Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah bir kere daha halkımızın teveccühüyle Cumhurbaşkanı yapacağız” şeklinde konuştu.

KÖYLÜ:“AK PARTİ YENİDEN AYAKLANDI VE ESKİ RUHUNA KAVUŞTU”

AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü ise salonda 2002 ruhunu gördüğünü vurgulayarak; “2002 ruhu bu partiye gönül veren, devletinin, vatanının kalkınması için omuz veren ve hiçbir şeyden ve tehditten çekinmeyen insanların ruhuydu. Zamanla bu ruh zayıfladı. O tarihlerde partimize herkes müracaat etmiyordu, ‘Bunlara iktidar vermezler, bu partiyi de kapatılırlar nasıl olsa’ diyenler çoğunluktaydı. Bütün bunlara rağmen o ruhu yaran insanlar hiçbir şeyden çekinmeden bu partiye girdiler. Zaman geldi devletin bekası söz konusu oldu ve tekrar o ruh tekrardan meydana geldi. Bundan herkesin çekinmesi, korkması lazım. AK Parti yeniden ayaklandı ve yeniden eski ruhuna kavuştu, bu hız ve ruhla 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. Sizler bu işe gönül verdiniz, hiçbir menfaat beklemediniz. Hiçbir maaş almıyorsunuz, biz maaş alıyoruz. Sizin hareketiniz ve çalışmanız bizden daha değerlidir bunu kabul etmek lazım” diye konuştu.

ÇELİK:“KASTAMONULULAR ZOR DÖNEMLERDE CİDDİ GÖREVLER ALMIŞTIR”

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilimize ilk defa geldiğini belirterek; “Hepimiz biliyoruz ki AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda olduğu gibi dış politika alanında da daha farklı bir vizyon sergiledi. Bizler hep geri planda kalan bir ülke konumundaydık. İktidarımız dönemlerinde artık gündemi belirlenen bir ülke değil gündem belirleyen, inisiyatif alan, olaylar karşısında geri planda kalmayıp içine giren, o olayın merkezinde yer alan böyle bir strateji, böyle bir dış politika hamdolsun sergiledik. Bu bakımdan Sayın Dışişleri Bakanımız son dönemlerde gerçekten milletimizin sevgisine mahsar oldu. Sizlere gönülden teşekkür ediyoruz. Bu mücadelede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlerin her zaman yanında olduğumuzu, Kastamonu hemşehrilerimizden aldığım güçle söylemekten artık çekinmiyorum çünkü Kastamonulular her zaman her dönemde devletinin, milletinin yanında olmuştur. Zor dönemlerde ciddi görevler almıştır. İnşallah bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

ÜNLÜ: “DÜNYA’NIN BEŞTEN BÜYÜK OLDUĞUNU ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü yaptığı konuşmasında Kastamonu’yu en güzel şekilde görevlerini ifa etmek istediklerini söyleyerek, “AK Parti İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu, genişletilmiş il toplantımız camiamız ve Kastamonu’muz için en güzel neticelere vesile olmasını niyaz ediyorum. Kastamonu’da yaşayan insanlar olarak, Hz. Yusuf’un kaldığı ve kimsenin çıkma ihtimali vermediği, Zanilo zindanlarını ifa ettiği gibi bizde öncelikle yaşadığımız yer olan ilimizi en güzel şekilde görevimizi ifa etmek mecburiyetindeyiz. Kaldı ki Kastamonu’da 20 yıldır yapmış olduğumuz yatırımlar bunun en güzel örneğidir. Yeni Dünya düzeninin biz olmadan kurulamayacağını ve dünyanın beşten büyük olduğunu tüm çalışmalarımızla ortaya koymak zorundayız. Şu an en önemli hakikat bütün mazlumları Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Bakanlarımız birliklerinde ve teşkilatlarımızla bizleri beklediğidir. Geçmişte kim olduğunu bilmek istiyorsan şu an olduğuna bak, kim olacağını bilmek istiyorsan ne yaptığına bak. Bu evrensel sözün de gerektirdiği gibi bizler AK Parti neferleri olarak, büyüklerimizin duasıyla şanlı tarihimizi arkamıza alarak 20 yılı geride bıraktık. Mücadelemizde hep mazlumun tarafında olduk, bunun için geçmişte mazlumduk ve mazlumlar için mücadele ediyorduk, bugün yine mazlumlar için mücadelemize devam ediyoruz. Bu amaçla savunmadan, sanayiye, eğitimden tarıma, her alanda maddi yatırımlar yaptığımız gibi, varlık sebebimiz olan maneviyatımızı da hep önde bayrağımız olarak tuttuk.

“AYASOFYA’NIN YENİDEN AÇILIŞI YUNANİSTAN GİBİ ZULÜM MERKEZLERİNİN YIKILIŞININ MİHENK TAŞIDIR”

İl Başkanı Doğan Ünlü, konuşmasında Yunanistan’a seslendi ve “ Bu vesile ile buradan külhanbeylik yapmaya çalışan Yunanistan’a da seslenmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız size gereken cevabı verdi, şu an karşınızda atalarınızın başımızda kardinal külahı görmektense, Osmanlı sarığını tercih ederiz dediği ecdadınızın izinde, adil bir dünyanın savunucusu güçlü bir Türkiye var. Bir yandan da Yunanistan masa başında batı ağzıyla konuşurken, bu hadiseyi yeniden hatırlasın ve ayağını denk alsın diye söylüyorum. Orta çağ tarihçisi Muhammet Sami’nin geçenlerde okuduğum bir yazısı dikkatimi çekti, Bizans’ta bir sefer olacağı zaman ordunun başarılı olması için değişik törenler yapılmaktadır. Malazgirt’te Sultan Alpaslan karşısında 200 bin kişilik orduyla perişan olan Bizans hükümdarı Romen Diyojen yaşadığı hadiseyi şöyle anlatıyor; ‘Sefere çıkacak imparatorluk için değişik törenler yapılırdı. Bunlardan biri de Ayasofya’ya giderek yakutlarla bezenmiş altın hacdan şefaat dilemektedir, bende gidip diledim. Bu sırada hac Müslümanların kıblesine çevrildi, onu yeniden çevirdim, ertesi gün yine çevrilmişti. Onun üzerine hacın zincirlere bağlanmasını emrettim fakat tekrar gittiğimde yine kıbleye çevrilmişti. Hacın böyle olmasından seferde yenilgiye uğrayacağıma dair delaletler vardı ama buna rağmen arzumla İslam ülkelerine yürüdüm ve bu başıma gelen perişanlıklar ve esaret olayı oldu’ diye anlatıyor. İşte ey Yunanistan Allaha şükürler olsun ki, yıllardır kapalı olan Ayasofya’yı açmak bizlere nasip oldu. Bizden önce de iktidarlar geldi ama hiç biri açamadı. Asrın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’nın 21. Asırda yeniden açılışı da yeni bir dünyanın kuruluşunun, Yunanistan gibi zulüm merkezlerinin yıkılışının mihenk taşıdır. Tarihe zulümden başka bir eser bırakmayan Yunanistan kabul etse etmese de bunu anlayacaktır” diye konuştu.

“CHP SAMİMİYETSİZDİR”

Ünlü son olarak, “Yeni Dünya da oyun kurucunun Türkiye olacağından başta Yunanistan olmak üzere kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti kadroları dünya çapında en güzel çalışmaları ortaya koyarken, maalesef içerde muhalefet 5.kol çalışmaları yapmaktan başka amaç gütmemektedir. Niyetleri AK Parti iktidarı gitsin, yerine kim gelirse gelsin, bu bozuk niyetleri o kadar aşikar ki her işi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Bizim seviyeli ve mütevazi tavrımızı görüp sürekli saldırmaya çalışıyorlar. Ama CHP başta olmak üzere muhalefet yaptıkları hiçbir işte inandırıcı olamıyorlar. Bizim tespitlerimiz var CHP’nin neden iktidar olamadığı ve olamayacağına dair, bunlar da 6 maddeden ibaret. Birisi imanı zafiyet, iki ruhi kuruntu, üç fikri karışıklık, psikolojik sarsıntı, beş zihni dağınıklık, altı ahlaki çöküntü demiştik. Bunların alt başlığı olarak CHP samimiyetsizdir. Kastamonu’da rahmeti rahmana kavuşan, Mustafa Doğanoğlu abimiz, Rafet Yazıcıoğlu büyüğümüz, bunlar 28 Şubat zulmünü en ağır şekilde ilimizde hisseden insanlar, bunlar gibi birçok insan vardır bunlarla nasıl helalleşecekler. 1960 darbesinde şunu gördük, Adnan Menderes, Fatih Güçlü Zorlu, Hasan Polatkan acımasızca idam edildiler bunlarla nasıl helalleşeceksiniz ya da CHP’nin sahiplendiği, her yerde üç fidan diye söyledikleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’a bir bakalım. O dönemde CHP milletvekilleri ya oylamaya gitmediler ya red oyu verdiler, kendimizden dediği insana idama mahkum ettiler bunlarla nasıl helalleşeceksiniz. Bunun için CHP samimiyetsizdir, bunu bilen milletimizde CHP’yi hiçbir zaman iktidar yapmayacaktır. Biz mazlumlar için çalışmaya devam edeceğiz, Cumhur ittifakı olarak 2023 seçimlerinde Türkiye genelinde birinci olmaya hazırız, çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum