Okul zili çaldı;

Okul zili çaldı

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. Kastamonu’da İlköğretim Haftası Kutlama Programı Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi....

İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı, Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla Atatürk İlkokulu’nda yapıldı.


KIRIKOĞLU: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK OKUMAYA DAHA İSTEKLİ OLALIM”

Günün anlam ve önemini yapan konuşmayı, 4’ncü sınıf öğrencilerinden Eflin Kırıkoğlu yaptı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Atatürk İlkokulu 4’ncü sınıf Öğrencisi Eflin Kırıkoğlu; “İlköğretim Haftası’nın kutladığı bugünlerde Atatürk’ün dediği çağdaş uygarlık düzeninin ancak eğitimle mümkün olacağını biliyoruz. Bizler bu bilinçle yeni bir öğretim yılına başlıyoruz. Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeninin üzerine çıkabilmek, Türk Milleti’nin özlemidir. Bizler bilgiye susamış tüm çocuklar olarak bu özlemi gerçekleştirmek için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Ne mutlu bizlere ki, okullar açıldı. Hiçbir sorunla karşılaşmadan tekrar okulumuzdayız. Ya okula gitmek isteyen ve çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyenler? Kendimizi onların yerine koyarsak, elimizdekinin değerini daha iyi anlayabiliriz. Onun için değerli arkadaşlarım lütfen okumaktan sıkılmayalım. Ülkemizin geleceğini düşünerek okumaya daha istekli olalım. Bizleri geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayalım. Okulumuzu, öğretmenlerimizi çok sevelim. Vatanımıza, milletimize ve ailemize hayırlı bir insan olarak yetişmemiz için hiçbir zaman emeğini esirgemeyen eli öpülesi öğretmenlerimizi hiçbir zaman üzmeyelim. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi; tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak” dedi. 

ÇAKIR: “ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEĞİMİZİN MİMARI ÇOCUKLARIMIZ DA GELECEĞİMİZİN TEMİNATI”

Kastamonu Valisi Avni Çakır, okulların açılış programında yaptığı konuşmasında, gençlerin yarınlara güçlü bir şekilde hazırlanmasın da her türlü yatırımı en üst seviyede gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Vali Çakır, yapmış olduğu konuşmasında, şu ifadeleri dile getirdi; “Öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa eden insanlar, yani geleceğimizin mimarı çocuklarımız da geleceğimizin teminatı. Geleceğimizin ne kadar güçlü ve emin ellerde olmasını istiyorsak, yavrularımızı yarınlara o kadar güçlü hazırlamak durumundayız. Bizler yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizi, teknolojinin her türlü imkanlarından faydalanarak, yarınlarımıza güçlü bir şekilde hazırlamamız gerekiyor. Onların okuyan, araştıran, sorgulayan, adaletli, merhametli olan ve sürekli kendilerine yüksek hedefler koyan ve gece gündüz çalışan insan olarak yetişmesi önceliğimiz olmalıdır. Kastamonu olarak bu anlamda gençlerimizin yarınlara güçlü bir şekilde hazırlanmasın da her türlü yatırımı en üst seviyede gerçekleştiriyoruz. Okullarımızdaki fiziki şartlarımızı güçlü ve en uygun şekilde hizmete sunuyoruz. Bu anlamda Kastamonu Türkiye’deki en uygun illerin başında geliyor. Değerli veliler, çocuklarımız kadar sizlerde heyecanlısınız. Bu konuda içiniz rahat olsun bizler hem okul içerisinde hem de okul dışarısında yavrularımızın güveni noktasında her türlü tedbirleri alıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir birey olması ve kaliteli bir eğitim alması yarınlara güçlü bir şekilde ulaşması noktasında sizlerin ve öğretmenlerimizin iş birliği şart. Bu anlamda artık okullar açıldı, bundan sonra daha çok ders çalışmak, daha çok kitap okumak, daha çok ödev yapmak, daha az bilgisayarda oyun oynamak var. Ama okulda boş zamanlarda daha çok arkadaşlarıyla oyun oynamak var. 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

BAHÇACIOĞLU: “2022-2023 EĞİTİM YILINA BAŞLAMININ HEYECANINI YAŞIYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, il genelinde 56 bin 100 öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını dile getirerek;“2022-2023 eğitim yılına il genelinde 323 okulda 56 bin 100 öğrenci, 4 bin 414 öğretmen,718 öğrenci ve bin336 okul personeli ile başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitim belli bir düzen çerçevesinde ve sürat içerisinde yapıla gelmektedir. Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri dahilinde zihinsel,ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip onları milli ve manevi, ahlaki değerlere başlı bir birey olarak yetiştirmektir. Her geçen gün daha da önemli hale gelen bilgi ve teknolojinin etkili olduğu günümüzde, 51 bin velinin bu gelişmelere bağlı olması büyük bir ihtiyaçtır. Yarının Türkiye’sine yön veren, sadece yaşadığı çağa tanıklık eden değil, çağa liderlik eden nesilleri bu ilkelerle yetiştirebiliriz. Bu hedeflerimize ulaşmak için Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Bakanımızın liderliğinde başlatılan temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında İlimiz genelinde 48 okulumuzda iç boyasından, dış mantolama ve dış boya çalışmasına, donatım malzemesi yenilemeden, müzik sınıfları ve bahçe düzenlemesine kadar yapılan iyileştirmeler çevre dostu bin okul projesi ile 20 okulumuzda güneş enerjisi üretim sistemlerinin kurulması, yağmur suyu depolama ünitelerinin kurulması, sıfır atık kütüphanelerinin oluşturulması, atık depolama merkezlerinin kurulması,aydınlatma sistemlerinin tasarruflu sistemlere dönüştürülmesi yine köy yaşam projesi kapsamında İlimizde kapalı olan köy okullarımızdan 13 okulun bakım ve onarımları yapılarak köy yaşam merkezleri İlkokul ve Anasınıfı olarak kullanılacak mekanlara dönüştürülmesi yine yapımı tamamlanan yeni okullarımızın hizmete açılması, güçlendirme ve onarım çalışmaları tamamlanan okullarımızın hizmete açılması, ayrıca mevcut İl genelindeki tüm okullarımızın eğitim ve öğretime hazırlanması amaçıyla yapılan iyileştirmeler sonuçunda tüm kurunlarımızın fiziki yönden yüksek standartlara  ulaşması ile birlikte öğrencilerimize daha elverişli eğitim ortamlarında öğrenim görme imkanı sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

“YÜREĞİNE DOKUNDUĞUMUZ HER ÇOCUĞUMUZ, ÜLKEMİZİN VE İNSANLIĞIN GELECEĞİDİR”

Bahçacıoğlu açıklamasının devamında; “Bununla birlikte her yıl olduğu gibi, bu eğitim öğretim yılında da Bakanlığ’ımızca ilimiz genelinde 4 bin 200 adet ders kitabı ücretsiz olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu yıl  ilk defa uygulamaya konulan ücretsiz yardımcı kaynak kitap dağıtımı kapsamında, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar ilimiz genelinde 353 bin adet yardımcı kaynak kitapta  öğrencilerimize ulaştırmak üzere, öğrenci masaları üzerinde hazır bulundurulmaktadır. Kıymetli meslektaşlarım çocuklarımızın hayal ettikleri dünyaların gerçekleştirilmesine yine vesile siz olacaksınız. Yüreğine dokunduğumuz her çocuğumuz, ülkemizin ve insanlığın geleceğidir. Geleceğe hazırladığınız çocuğunuzun başarısı için yaptığınız özveri çalışmalar, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Sevgili öğrencilerim, hayatın her kademesinde Milli ve manavı değerlerine sahip çıkan , okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, teknolojiyi üreten , dünyayı takip eden , her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan , ulaştığı bilgiyi verimli kullanmayı hedefleyen bireyler olarak yetiştirmeniz en büyük gayretimizdir. Kendinize ailenize ve milletimize karşı sorunluluklarınızı yerine getirmeniz, akademik çalışmalarınızı yerine getirmeniz, sanat ve spor dallarıylada meşhur olmanız bizi gururlandıracaktır. Değerli veliler, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarımız, geleceğin teminatı evlatlarımızın ağır sorumluluğunu her daim omuzlarımızda  hissetmekteyiz, çocuklarınızı dinleyip onlara yol göstererek, kendilerini ifade etmeye fırsat verirseniz, içlerindeki o muhteşem dünyayı keşfedersiniz, evlatlarınız başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar, nitelikli ve mutlu bireyler olarak yetişmeside, hepimiz için son derece önemlidir. Çoçuklarımızı hep birlikte çalışarak, geleceğe hazırlayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Programda, konuşmaların ardından, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, bütün öğrencilerin katılımı ile ‘Okula Dönüş’ şarkısının söylenmesi ile son buldu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum