Cumhurbaşkanı 13 Eylül’de açıklayacak;

Cumhurbaşkanı 13 Eylül’de açıklayacak

TOKİ başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. TOKİ konutları ile ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projesinin 240 ay vade olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği tutarda olacağını açıkladı....

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ başvuruları ile ilgili ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül'de açıklayacak. Kabine Toplantısı sonrası Bakan Kurum proje ile ilgili bazı bilgileri verdi.

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum