“En büyük görev vatandaşlarımızın”;

“En büyük görev vatandaşlarımızın”

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu....

Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2021 yılında hizmete giren ve 15 Ekim 2022 tarihine kadar göreve devam edecek olan yangın helikopteri hakkında detaylı bilgi verilerek; “Toplam su atma kapasitesi 3 ton olan Helikopter, ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur. Ancak yine de en büyük görev vatandaşlarımızın duyarlı olması ve yangın çıkmasının engellenmesidir. Çıkan yangınların ise en kısa zamanda Alo 112 bildirilmesi ve ekiplerin acilen sevk edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

YANGIN HELİKOPTERİ 15 EKİM’E KADAR GÖREVDE

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2021 yılında hizmete giren Yangın Helikopteri,2022 yılında da her an göreve hazır. Taşköprü Orman İşletme Şefliği’nde konuşlanan Yangın Helikopteri, 15 Ekim 2022 tarihine kadar göreve devam edecek. 3 pilot, 2 teknisyen ve 2 teknik personel ile toplamda 7 kişilik ekiple her an göreve hazır olan Yangın Helikopteri, çevre illere de destek verecek.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Yangın helikopterimiz, konuşlu bulunduğu Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nde,15 Ekim tarihine kadar görev yapmaya devam edecek. 3 pilot, 2 teknisyen ve 2 teknik personel ile toplam 7 kişilik ekip ile gün doğumundan gün batımına kadar ilimize ve ihtiyaç halinde civar illere destek verecektir. Toplam su atma kapasitesi 3 ton olan Helikopter, ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü alınan Orman İşçileri ve yer ekipleri ile gücüne güç katmıştır. Ancak yine de en büyük görev vatandaşlarımızın duyarlı olması ve yangın çıkmasının engellenmesidir. Çıkan yangınların ise en kısa zamanda Alo 112 bildirilmesi ve ekiplerin acilen sevk edilmesi gerekmektedir. Unutmayın yangının çıkmamasını sağlamak yangını söndürmekten daha kolay ve ucuzdur” denildi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum