“Kadın eli değdiği yer çiçek gibi olur”;

“Kadın eli değdiği yer çiçek gibi olur”

Kastamall Oto Yıkama, müşterilerinden tam not alırken, kadın istihdama yönelik yaptığı girişimlerle de takdir topluyor. Kastamall Oto Yıkama işletmesinin sahibi Ferdi Özen, kadınların iş hayatında olması gerektiğini ve erkeklerin yaptığı işleri kadınların da yapabileceğini, bunun için cinsiyet ayrımının yapılmasının doğru olmadığına dikkat çekti....

“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ YER ÇİÇEK GİBİ OLUR”

Kastamall Oto Yıkama’da çalışan Yurdagül Altınbaş araba yıkama sektörünün kadınlar için yeni bir meslek alanı olduğuna dikkati çekerek şu ifadelere yer verdi;  “Benzinliklerde çalışan kadınlarımız var. Ben de bir kadın benzinlikte çalışıyorsa oto yıkamacıda da çalışır diye düşündüm. Öylelikle başlamış oldum. Bence zorluğu olmayan bir iş. Bir kadın isterse oto yıkamacı da açabilir orda da çalışabilir. Bir kadının elinin değdiği yer zaten çiçek gibi olur.”


“ÇALIŞAN DEĞİL İŞVEREN OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORLAR”

Arabasını yıkatmaya gelenlerin tepkilerinin şaşkınlık olduğunu belirten Altınbaş; “Gelen sürücüler de önce beni gördüklerinde şaşırıyorlar. ‘Sen de mi yapıyorsun’ diye soruyorlar. Genelde burada çalışan gibi değil de işveren gibi düşünüyorlar ama tamamen alışacaklarına eminim. Bir kadının oto yıkamacıda çalışabileceğini şuan düşünmüyorlar, ilginç geliyor. Ama bence herkes alıştıkça diğer oto yıkamacılarda da kadınlar çoğalacağına eminim” dedi.

“İLERİDE SADECE KADINLARIN ÇALIŞTIĞI BİR OTO YIKAMACI OLABİLİR”

Yurdagül Altınbaş son olarak şu ifadeleri dile getirdi; “Eğlenceli bir iş. Hep merak ediyordum. İlanı görüp geldim. Ama ilk defa böyle bir ilan gördüm ve dikkatimi çekti. Aoto yıkamacıda kadın eleman alınacak denilmesi dikkatimi çekti. Ben ondand olayı geldim iyi ki de gelmişim. İleride tamamen kadınların çalıştığı bir oto yıkamacı olabilir. Böyle bir işletme hayata geçirilebilir. Buna bir kadın olarak inancım tam. Yeterki kadınlar istesinler. Kadınlar bir şeyi isterlerse her şeyi yapabilirler.” (Haber Merkezi)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum