Tarihi Taşköprü konakları yeniden doğacak;

Tarihi Taşköprü konakları yeniden doğacak

Taşköprü’nün en eski sokaklarından olan Delibeyoğlu Sokak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan sokak sağlıklaştırması projesi ile hak ettiği görünüme kavuşacak. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol; “Kültür ve Turizim Bakanlığımız tarafından ihaleye çıkarılacak olan Delibeyoğlu Sokak Sağlıklaştırması Projesi ilçemiz turizmi için büyük önem arz ediyor” dedi....

"BU ÖDENEK MAALESEF BU SOKAĞIMIZ İÇİN KULLANILMAMIŞ"

Erol açıklamasına şu şekilde devam etti; “2019 Yerel Seçimleri öncesinde dönemin Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Arslan’ın takibi neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından Proje ihalesi yapılarak Koruma Kurulundan onay alınmıştı ve akabinde Çevre Bakanlığı tarafından bu kapsamda harcanmak üzere Taşköprü Belediyesine 500 bin TL tutarında hibe gönderilmişti. Ancak Belediyedeki görev değişiminden sonra bu ödenek maalesef bu sokağımız için kullanılmamış farklı alanlarda harcanmıştır. Bunu da değerli Taşköprülülerin takdirine bırakıyorum. Öte yandan takiplerimiz ve girişimlerimiz sonucunda yeniden yatırım programına alınan proje Kültür ve Turizm Bakanlığımızca 8 Eylül 2022 Saat 10:30’da ihaleye çıkarılacak. Projemizin tamamlanacağı haberini mutlulukla öğrendim ve siz değerli hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum" dedi.

"ÖZELLİKLE BAYANLARA İSTİHDAM AÇISINDAN ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR"

Projenin başından itibaren takipçisi olduğunu dile getiren Erol; "ilerleyen süreçlerde de takipçisi olacağımızı tüm samimiyetimle dile getirebilirim. Tarihi değerlerin korunması amacıyla bu denli projelerin hayata geçirilmesi ilçemiz turizmine büyük önem katmaktadır. Bu proje sadece tarihi dokumuzu korumakla kalmayacak aynı zamanda yerel ürünlerin satışına da katma değer sunacaktır. Delibeyoğlu Sokak’ta yapılacak sokak sağlıklaştırması tescilli ve tescilsiz yapılarımızın korunması şehrin tarihi dokusunu ön plana çıkarak kültür turizminin canlanmasının yanında yöresel gıda ve ürünlerin tanıtılmasıyla beraber özellikle bayanlara istihdam açısından önemli katkı sağlayacaktır. Bu eşsiz proje bir Safranbolu, Beypazarı ekolünü andırmaktadır ve başlangıç niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle de,  ilçemize katacağımız bu projede emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Nuri Ersoy’a, AK Parti Kastamonu Milletvekillerimiz sayın Hakkı Köylü ve Metin Çelik’e, AK Parti Kastamonu İl Başkanı sayın Doğan Ünlü’ye ve önceki dönem Taşköprü Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

DELİBEYOĞLU SOKAK’TA NE YAPILACAK?

Delibeyoğlu Sokak Sağlıklaştırılması Projesi ile birlikte sokakta bulunan tescilli ve tescilsiz binaların dış cephe yenilemesi, çatı aktarım ve onarımları, kapı ve pencere yenilemeleri, yol ve tretuar düzenlemeleri projenin içeriğini kapsıyor. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum