Bahçeşehir Koleji yeni yıla hazır;

Bahçeşehir Koleji yeni yıla hazır

Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kuzeykent Kampüsü’nde yeni başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi....

Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz ve Kuzeykent Kampüsü Müdürü Şükran Sayım’ın düzenlediği basın toplantısında başlayacak olan eğitim öğretim yılı ve Bahçeşehir’in gelecek yıl ki hedeflerinden bahsedildi.

Basın toplantısı öncesi İsmail Bakmaz ve Şükran Sayım kahvaltıda bir araya gelmesinin ardından toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasındaŞükran Sayım ve İsmail BakmazBahçeşehir Koleji’nin geçmişten bugüne başarılarını, burs avantajlarını ve misyonlarını anlattı.

SAYIM; “AGİS SINAVLARINA GÖRE BURS İMKANI VEREREK OKUTUYORUZ”


Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü Müdürü Şükran Sayım, devamlı öğrencilerin yararlanabileceği avantajlardan bahderek, şu açıklamaları dile getirdi; “Bahçeşehir Koleji Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında kaliteli eğitimi yeni nesillerle buluşturan global eğitim markası olarak başarıyla sürdürüyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Enver Yücel, 1968 yılında henüz 17 yaşında bir gençken adım attığı eğitimcilik mesleğini bugün global bir eğitim markası haline getirdiği Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının vizyoner kurucusu olarak sürdürüyor. Kurucumuz tarafından kurulan SEY vakfı (Semra Enver Yücel VAKFI ) Bahçeşehir Kolejinde eğitim almak isteyen maddi imkansızlığı olan öğrencilere de karşılıksız burs imkanı vererek Bahçeşehir Kolejinin eğitim hakkından yararlanma fırsatı vermektedir. Kastamonu Bahçeşehir Koleji olarak SEY vakfının bize yönlendirdiği öğrencimizi tam burslu olarak okutuyoruz. Bahçesehir Üniversitesinden 1.veya 2.sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Kolejinde kesintisiz devam eden öğrenciye Yüzde 50 burs imkanı 3. veya 4. sınıftan itibaren kesintisiz öğrenim görenler için burs oranı: %45 Ortaokul 5. veya 6. Sınıftan itibaren kesintisiz olarak öğrenim görenler için burs oranı: %40 Ortaokul 7. veya 8. Sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Koleji'nde öğrenim görenler için burs oranı: %35 Lise diploması Bahçeşehir Koleji'nden olanlar için de %25 burs verilmektedir. Bizde okulumuzda okula kabul sınavında başarılı olan öğrencilere, gazi ve şehit ailelerin çocuklarıma, kendi öğrencilerimize uyguladığımız AGİS sınavlarına göre de burs imkanı vererek okutuyoruz.”

“BU SERÜVEN BU YIL 54. GURUR YILIYLA TAÇLANIYOR”             

1968 yılında kurulan Uğur Dershanesiyle başlayan 1994 yılında Bahçeşehir Koleji olarak devam eden bu serüvenin bu yıl 54’ncü gurur yılıyla taçlandığını dile getiren Sayım; “Türkiye'de Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, bünyesinde bulunan Uğur Okulları, Uğur Kariyer Merkezi, Bahçeşehir Koleji, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Uğur Hazırlık Liseleri ile yurtdışında BAU Global şemsiye altında; Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC. BAU International University Berlin, BAU International Tıp Üniversitesi Batum. BAU Kıbrıs Bahçeşehir Üniversitesi, Mentora Dil Okulları, CES Toronto Dil Okulları ve IAR Roma ile yüz elli binden fazla öğrenciyi kaliteli eğitimle buluşturuyor. Bahçeşehir Koleji olarak; "Eğitimde dünya markası olma" vizyonumuz doğrultusunda öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunarız, Enver Yücel'in, dünya standartiarında eğitimi ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla kurduğu Bahçeşehir Koleji, 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla Türkiye'nin 65 ilinde 143 kampüsüyle eğitim vermiştir. 2022-2023 yılında 160 kampüsle büyük ve güçlü bir aile olmaya devam edecektir. Bahçeşehir Koleji Türkiye'ye öncülük eden eğitim modellerini sıralayacak olursak Türkiye'de STEM eğitimini uygulayan ilk eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji; Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Yapay Zekâ Okuryazarlığı, Dijital Öğrenme Platformu metodbox,Master 6, Master Junior, Master First, Çift Dilli Eğitim gibi eğitim modelleri, Kodlama ve Robotik, Together, Sosyal Takip Programı (STP) gibi eğitim uygulamaları ile eğitimdeki yenilikçilik vizyonunu sürdürüyor” diye konuştu.

Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz, Olgu Eğitim Hizmetleri Şirketi olarakta Kastamonu'da Bahçeşehir Koleji,Yargı Akademi, Moda Dil Akademisi, Olgu Özel Öğretim Kursu olarak eğitime her alanda hizmet verdiklerini dile getirdi.

BAKMAZ; “ÖĞRENCİLERİMİZİ, LGS BAŞARILARIMIZLA EN KALİTELİ LİSELERE YERLEŞTİRDİK”


Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz da Kastamonu Bahçeşehir Koleji olarak, 2006 yılında eğitim yolculuğuna başladıklarını belirterek; “Anaokulu-ilkokul-ortaokul olarak başladığımız eğitim yolculuğumuza 2018 yılında Anadolu Lisemiz açılarak anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak eğitim hizmetimize devam etmekteyiz. Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüsü olarak 8’nci sınıflarda 13’ncü dönem mezunlarımızı; Anadolu Lisemizde 4’ncü dönem mezunlarımızı verdik. Ertuğrul Talha Özdemir 2019 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye 1’ncimiz olmuştur. Şimdiye kadar öğrencilerimizi, LGS başarılarımızla en kaliteli liselere yerleştirdik. Sürdürülebilir eğitim kalitemize göre de Anadolu Lisemize devam etmektedirler. Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, YKS-2022'de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil alanlarında yüzde 3'ü, ilk 5 binyüzde 10'u, ilk 10 binyüzde 26'yı, ilk 50 bin yüzde 53'ü, ilk 100 bin yüzde 8'i diğer sıralamalara yerleşerek büyük bir başarı elde etmişlerdir.Sanat alanında resim,müzik,bale branşlarında yetenekli öğrencilerimizi gelecekte bu yeteneklerini geliştirip Türkiye'de bu alanda yer alacak bireyler olarak hedeflerimizi planlıyoruz” dedi.

“YENİLİKÇİLİĞİMİZ İMZAMIZDIR”

Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz, spora da önem verdiklerini dile getirerek; “Spor alanlarında bir çok branşta satranç, cimnastik,yüzme,okçuluk,badminton,basketbol,futbol,voleybol gibi takım sporlarında da öğrencilerimiz anaokulu seviyelerinden başlayarak eğitimlerini alanında uzman branş öğretmenlerimizden eğitim alarak kendilerini geliştirmekteler, yüzme ve okçuluk branşlarında Türkiye 1.lik başarıları olan öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bahçeşehir Koleji olarak; "Yenilikçiliğimiz imzamızdır". Biz takip değil, öncülük ederiz. Eğitim standartlarımızı sürekli iyileştirerek yeni modeller geliştirir, fark yaratmak için çalışırız. Bahçeşehir Koleji eğitime önem verenlerin eğitimi önemseyenlerin okuludur diyoruz.Kurucumuzun liderlik vasfını "eğitimle ilgili attığımız her adıma taşımayı, sadece ülkemizde değil dünyada örnek alınacak eğitim modelleri ve içerikleri geliştirmeyi kurum kültürümüzün parçası olarak görür, tüm çalışanlar olarak liderlik bayrağını layıkıyla taşımak için çalışırız” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum