Kastamonu ses birincisi, Eda Nur Toplu;

Kastamonu ses birincisi, Eda Nur Toplu

Kastamonu Sanat Kurulu tarafından organize edilen Kastamonu Ses Yarışması’nın final yarışması Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sahne Senin Mikrofon Senin yarışmasının finalinde Kastamonu’nun ses birincisi Tosya ilçesinden katılan Eda Nur Toplu oldu....

Kastamonu Sanat Kurulu tarafından organize edilen, ilçe belediyeleri tarafından desteklenen “Sahne Senin Mikrofon Senin” yarışmasına merkez olmak üzere 19 ilçeden 30 aday katıldı.Yarı finalde şarkılar seslendirerek final yarışmasına katılmaya 15 aday hak kazandı.Final gecesine, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar,  Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve vatandaşlar katıldı.Jüri koltuğunda ise Müzik Öğretmeni Sevgi Çelik, Kastamonu Sanat Kurulu Müzik Danışmanı Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülcan Karaerdem, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali İhsan Alemli , Avukat Yavuz Ballık  yer aldı.

Yapılan final yarışmasında Tosya'dan katılan Eda Nur Toplu 1'nci, Sema Yerlioğlu 2'nci Coşkun Salman ise 3'üncü oldu.


VİDİNLİOĞLU; “ÇOK DAHA GÜZEL VE DOLU SALONLARLA BU TARZ  YARIŞMALARI ORGANİZE EDECEĞİZ”

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu final gecesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Yılmaz kardeşim ve eşleri böyle bir proje ile geldiklerinde, başta ilk defa yapıldığı için doğrusu ben de heyecanlandım. Daha önceleri Türkiye geneli ses yarışmaları oldu, Kastamonu'dan da katılan değerli seslerimiz oldu. Ne kadar kıymetli seslerimizin olduğunu orada gördük. İlimizde böyle bir çalışma yapılması, gelecek adına umut verici. Hep söylüyorum; ‘Kastamonu sadece Kastamonu'dan ibaret değil. Kastamonu, Anadolu'nun ta kendisi.’ Kastamonu Milli Mücadele'nin ruhuyla, şehitler diyarı , evliyâlar diyarı olmasıyla Anadolu'nun mayasının en sağlam olduğu şehirlerden bir tanesi.Müziğin her türlüsü güzeldir.Dinlediğimiz zaman çok uzun bir emekten sonra iş buraya geldi.Onun içi  asıl alkışı hak edenler Yılmaz Bey, eşleri ve beraber çalıştıkları arkadaşlarıdır.Belediye olarak gençlerimize öncü olalım diye KASMEK bünyesinde meslek edindirme ve müzik kurslarımızı başlattık. Kısa sürede gitar, piyano ve sa çalan gencleri gördüğümde çok mutlu oldum.Bu proje, inşallah kastamonu Belediyesinin konservatuarının bir ayağı oldu. İnşallah çok daha güzel günleri müzik adına hep birlikte yaşayacağız. Allah kısmet ederse çok daha güzel ve dolu salonlarla bu tarz  yarışmaları organize edeceğiz. Bu anlamda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırım" dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum