Türkiye'de kaç maymun çiçeği vakası var?;

Türkiye'de kaç maymun çiçeği vakası var?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısının 11'e ulaştığını belirterek, "Türkiye için korkulacak bir hastalık değil, ne pandemi ne endemi sorun olacak" dedi....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kasım-aralık aylarında çıkış olabilir, hatırlatma dozu yaptırılsın"

Koronavirüsteki son durumu paylaşan Bakan Koca, salgında 60 bine ulaşan vakaların şu anda 10 bin civarında olduğunu söyledi. Bir kez daha hatırlatma dozu uyarısı yaptı.

"Tahminen kasım-aralık gibi yeniden bir çıkış olabilir. Mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek. Aşıda hatırlatma dozları ihmal edilmemeli. Özellikle hazırlık anlamında 65 yaşın üzerinde olan, ek hastalığı bulunan kişilerin hatırlatma dozlarını kasım-aralık aylarından önce yaptırmalarını önemsiyoruz."

"Okullarda eğitimi aksatacak bir durum olmayacak"

Koca, salgın nedeniyle yeni dönemde eğitimin aksamayacağını vurguladı.

"Okullar açılınca temasın artmasıyla vaka sayılarında bir miktar artış olabilir. Okullar için endişe etmeyelim. Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak."

Maymun çiçeğinde son durum

Türkiye'de maymun çiçeği virüsü görülen kişi sayısının 11 olduğunu açıklayan Koca, "Türkiye için korkulacak bir hastalık değil, ne pandemi ne endemi sorun olacak" dedi. 

"Yurt dışına gidişler azalacak"

Bakan Koca yeni personelin katımıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevuların daha kolay alınacağının altını çizdi.

Sağlık personelinin çalışmak için yurt dışına gidişinin azalacağını belirten Koca şöyle konuştu:

"Yurt dışına gidişler azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu herkes görecek. Çok yakında bunu göreceğiz, 1-2 aydan bahsediyorum." 

"Randevu dahil birçok sorun çözülecek"

Sağlık Bakanı Koca, sağlıkta "Beyaz Reform" ile adaletin ve her emeğin karşılığının olduğu bir dönemi başlattıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Mahsuplaşma uygulamada olmayacak. Her işlemin ve emeğin bir karşılığı olacak. Yıl sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefiyle hekimlerimizi daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız. Mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz. Ayrıca bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir kadro alımı bu yıl yapıyoruz. Kapsam dışı olan üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanları da kapsama alınıyor. Sağlıkta Beyaz Reform'un bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum