“Kastamonuspor’u yalnız bırakmayacağız”;

“Kastamonuspor’u yalnız bırakmayacağız”

Geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından hakları dondurularak ligden çekilen GMG Kastamonuspor’da felaketin yıl dönümünde taşlar yerine oturmaya başladı. Sezon hazırlıklarına geç de olsa başlayan KSK’da transfer yasağının da kaldırılmasıyla hazırlıklar hızla başladı....

Kırmızı-Siyahlılar’da Onursal Başkan Cengiz Aygün, Kulüp Başkanı Burak İzbeli ve yönetim kurulunun katılımıyla dün akşam saat 18.37’de İsmail Dikmenli’de gerçekleştirilen toplantıda transfer tahtasının açılacağı bilgisi verildi, kulübün geleceği ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunuldu.

Gmg Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün yapmış olduğu açıklamada öncelikle takımın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bu süreçte kulübün taliplerinin olduğunu fakat şartların uygun gelmediğini söyleyerek mevcut yönetimin değerlendirmeleri yaparak yalnız bırakmamak noktasında üzerine düşeni yapmaya karar verdikleriyle söze başladı.

AYGÜN: "TRANSFERE HIZLICA DEVAM EDECEĞİZ"
Cengiz Aygün transfer tahtasının açıldığını belirterek,"Bir anonim şirketi süreci vardı. Buna talip çıkan olmadı. Mecburen mevcut yönetimimiz ve sevgili başkanımızla birlikte bütün değerlendirmelerimizi yaptık. İlimizi ve Kastamonuspor’u yalnız bırakmama noktasında üstümüze düşeni yapmaya karar verdik. Bugün itibariyle transfer tahtası açıldı, belki birkaç tane ulaşılamayan futbolcular var. Onlardan dolayı henüz resmi olarak ilan edilmedi ama onların paraları da bloke edildi. Uzun lafın kısası, Kastamonuspor için transfer tahtası açılmıştır, hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda ildeki değerli kardeşlerimle beraber son 10 günde, özellikle İstanbul’da sürekli çalışma yapıyorduk. Bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan, benim için iki önemli kardeşimiz var. Biri Güney Kanat, bundan sonra kulüpte sportif direktör olarak devam edecek. Çok yardımcı oldu. Birisi de eski kaptanımız, hepinizin çok iyi tanıdığı Abdülaziz Solmaz kardeşim. Elinde telefon bütün futbolcu kardeşleriyle tek tek konuşup onları da belirli şartlarda imkan etmeye çalıştı. Birçok arkadaşımız da çok ciddi fedakarlıklar yaptılar. Aynı zamanda transfer tahtamız açılmakla kalmadı, 8-10 oyuncumuz yeni dönem için hazır. Transfere de hızlıca devam edeceğiz. Yani transfer tahtası Kastamonusporumuzun açılmıştır, hayırlı uğurlu olsun. Transfere de hızlıca devam edeceğiz. Biliyoruz çok geç bir süreç. Çok geç kalındı. Çünkü çok fazla git gel yaşandı. Ama ben bu süreci bu kahraman futbolcularla ve yeni gelecek arkadaşlarla aşacağımıza inanıyorum. Metin hocamız ile de anlaşmaya vardık. Bu yıl Kastamonspor’un hocası Metin hocamız, yardımcılarıyla birlikte takımın başına geçti. Kendisi ile bu noktada mutabakata vardık. Hayırlı uğurlu olsun kendisine de bu arada" ifadelerini kullandı.

"SERİK MAÇINDA EN AZ 4 BİN KİŞİ GÖRMEK İSTİYORUM"
Taraftarların stadı doldurması gerektiğine vurgu yapan ve ısrarla her müsabakada stadyumun tıklım  tıklım dolması gerektiğini söyleyen Başkan Aygün, "Kimseye kızgın değiliz, kimseye dargın değiliz, hiç kimsenin arkasından da santim kelime etmeye niyetimiz yok. İnanıyoruz herkes Kastamonu’nun, Kastamonuspor’un menfaatleri için aylarca günlerce yazdı çizdi. Belki kendilerine göre sebepleri var. Belki takım sahipsiz kaldı diye düşündüler, korktular ama ben bir söz vermiştim: ‘Ben ve Aygün ailesi, yönetim kurulundaki bütün ailemiz hiçbir zaman bu kulübü yalnız bırakmayacak.’ Evet bir dönem birçok nedenden ötürü çekilmiştik. Biz bu sayfaları kapattık. Bizim kimseyle, kimse için konuşacak bir kelimemiz yok. Bugüne kadar bu takıma sahip çıkmış, hizmet vermiş herkese, eski yönetimler dahil hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, hepsi elinden geleni yaptı, inanıyorum. Yeter mi, yetmez. Madem biz bu hamleyi yaptık, artık Kastamonu şahlanmak zorunda. Artık Kastamonu laf üretmeyecek. Bugüne kadar herkes konuştu, saygı ile karşılıyorum, haklılardır, hiçbir itirazım yok. Ama bu saatten sonra sadece Kastamonu’da yaşayan 400 bin Kastamonulu değil, İstanbul’da ve başka illerde yaşayan yaklaşık 3 milyon Kastamonulu var. Herkes bu ile sahip çıkmak ve bu ilin takımına sahip çıkmak zorunda. Artık ben Kastamonu’dan karşılığını istiyorum. Maddi demiyorum, hani nerede manevi karşılık? Nerede insanlar? Genel kurulda kaç kişi vardı? Bizden istenileni biz yapıyoruz. Söz verdiklerimizi sonuna kadar yerine getiriyorum. Ama Kastamonu da bunun karşılığını vermeli artık ben Kastamonu’dan karşılığını istiyorum. Taraftarları bundan sonra statta hınca hınç dolu istiyorum. İnsanların sadece yazıp çizmek değil, gerçekten sahip çıktığını göstermesini istiyorum. Şu anda kadromuzu hocamızla ve teknik heyetimizle birlikte mümkün olan en iyi kadroyu bugünün şartlarına göre en iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra ilk maçımıza Allah nasip ederse bu ayın 28’in de sahamızda Serik ile oynayacağız. Serik maçında statta hınca hınç bir kere Kastamonuluları istiyorum. Eğer Serik maçında o stadı Kastamonulular, çünkü 5 bin kişilik bir stat, en az o statta 4 bin kişiyi görmezsem o zaman döneceğim ve hepinize ben soracağım. Gördünüz mü Kastamonu’yu diyeceğim. Sadece konuşmak değil, statta insanların olmasını istiyorum. Bütün Kastamonulu hemşehrilerimden istirham ediyorum" şeklinde konuştu.

“BUGÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE EN İYİ KADROYU KURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Cengiz Aygün açıklamasında şu ifadelere de yer verdi; “Çok eleştiri yapıldı. Valiye de belediye başkanına da vekillerine de… Bir Kastamonu gerçeği var. Kastamonu’da para getirebilecek beş altı fabrika var bunlar da geçmişte yardım etmişler yorulmuşlar yapmıyorlar. Zorla yardım et diyemezsin zaten bunların hiçbiri Kastamonulu değil. Kastamonu insanını çalıştırıyorlar. İlin takımına sahip çıkmıyorlar çıkmak zorunda da değiller. Ben onları eleştirmiyorum. İle il fertleri sahip çıkacak, sizler sahip çıkacaksınız. Ama lafta değil özde. Statlarda Kastamonuluları görmek istiyorum. Benim bir abi olarak bunu istemek bu ilde hakkım ve bunu istiyorum. Bu saatten sonra da yapıcı eleştiriler tabi ki olacak. Bugünün şartlarına göre en iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz bize kırgın. Benim aleyhimde de yazıldı diyor. Kastamonu’yu büyükşehirlerle karıştırıp, ilin sorunlarını bilmeden yazıp çiziyoruz. Kastamonu Urfa değil, Sivas değil. Valimizi, siyasilerimizi eleştirmek ne benim haddim ne de onları savunmak benim haddim. Ama onların da ellerinden geleni yaptığını, yapmak istediklerini biliyorum. Evvelki yıl valimiz, belediye başkanımız, il başkanlarımız, hepsi beraber toplandılar bütün fabrikaları gezdiler. Yazan kendi içimizdeki kardeşlerimiz de var, onlarla da ayrıca konuşacağım. İstanbul’daki iş adamlarına dokunmuyoruz, -mecburiyetleri olduğunu da söylemiyorum. Urfa’yı ya da başka bir yeri örnek veriyoruz. İmkanı olup da Vali beyin yardım etmediğini asla düşünmüyorum. Biz hiç fert olarak kendimizi sorgulamıyoruz. Kenetlenmek zorundayız. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Bu spor büyük bir yük. Hepimiz birbirimize kenetleneceğiz. Herkesin bugüne kadar yapmadıklarını yapmaya başlayacaklarına inanıyorum. Kastamonu’nun bundan sonra transfer tahtasını açmak gibi bir derdi olmayacak. Bunu taahhüt ettik ama il sahip çıkmazsa, o stat boş olursa, o zaman stadı doldurmayan Kastamonulu kardeşlerimi eleştiririm.”

"BİR STADIMIZ BİLE YOK"
Stadyum konusunda bölgede geride kalındığını dile getiren Cengiz Aygün, "Bir tek stadı olmayan bu bölgede il biziz. Yok, stadımız, yıkılacak halde bir stadımız var. Karabük, BAL’a düştü, stadını görüyorsunuz. Çankırı’nın stadı bizden çok iyi, 3’ncü Lig’de. Sinop’un stadı yapıldı, Çorum’un stadı bizden iyi. Biz, 2’nci Lig’de oynayan bu bölgedeki tek takımız. En uçta Zonguldak var, onun dışında 2’nci Lig'de oynayan tek takımız. Ama bir stadımız bile yok. O stadında yapılması için öncelikle bizler bir şey yapmamız gerekiyor. Öncelikle o stadı doldurmalıyız. O stat dolmalı ki, görsünler, bu stat doluyor bu stat yetmiyor desinler. Bizim Kastamonu’da 5 bin insanımız yok mu sanki. Herkesi stadı doldurmaya ve takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum, bekliyorum" dedi.

“BU TAKIM 1’İNCİ LİG’İ GÖRMELİ GÖRMEZSE ÖBÜR TARAFA HUZURLU GİDEMEM”

Onursal Başkan Cengiz Aygün son olarak; “Faruk Başkan, Zaten o işlere hevesli. İleride onu başkan yapacağım. O benim çok sevdiğim, zaman zaman kızdığım kaptanım. Memleket sevdalısı, buradan gitmemiş birisi. Onun yüzünden çok insanlar kavga etmek zorunda kaldım. Futbolcu klavyeyi kullanmayacak, futbolcu işine bakacak. Ona kimseye laf söyletmem ama o lafları ben yemek zorunda kaldım bir dönem. Hepinizin huzurunda o sitemi yapayım. Geçen gün toplantıda yaptığı konuşmayı da hiç beğenmedim. Sanki orada eleştirilen bizlermişiz gibi yüz tane mesaj geldi. Bu yıl çıkacağız iddiamız yok. Çok geç kalındı, geç kaldık. Bu yıl güzel mücadelemizle olmamız gereken yerde olacağız. Ama bu işe devam ettiğimize göre final olarak bu takım 1’inci Lig’i görmeli görmezse öbür tarafa huzurlu gidemem. Niye Kastamonuspor Süper Lig’de oynamasın? Bunun için artık sadece konuşmayacağız, yazıp çizmeyeceğiz, stadı dolduracağız. O stadı doldursunlar sonra hesap sorsunlar” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Gmg Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün’e doğum günü sürprizi yapılarak pasta kesildi ve basın açıklaması sona erdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum