Belediyespor’un rakibi Zagreb’i yakından tanıyalım;

Belediyespor’un rakibi Zagreb’i yakından tanıyalım

Avrupa Hentbol Federasyonu Şampiyonlar Ligi internet sitesi, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımların analizlerini paylaşmayı sürdürüyor. İlk olarak Kastamonu Belediyespor’u tanıtan Şampiyonlar Ligi, Belediyespor’un rakiplerini de analiz ederek makale haline getiriyor....

Belediyespor gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde B grubunda yer alacak. Temsilcimizin rakipleri Macaristan’dan Györi Audi ETO KC, Danimarka’dan Team Esbjerg, Karadağ’dan WHC BuducnostBemax, Romanya’dan CS RapidBucuresti, Fransa’dan MetzHandball, Norveç’ten StorhamarHandball Elite ve Sırbistan’dan HC Lokomotiva Zagreb olacak.

Temsilcimiz Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında 10 Eylül’de Karadağ temsilcisi WHC BuducnostBemax’ı konuk edecek. Maç Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanacak.

ZAGREB’İN GENÇ KADROSUNA VURGU YAPILDI


Şampiyonlar Ligi, takım incelemelerinin ikinci makalesinde Sırbistan temsilcisi HC Lokomotiva Zagreb’i analiz etti. ‘Genç Zagreb zirveye döndü’ başlığıyla verilen analizde, Zagreb’in genç kadrosuna ve Şampiyonlar Ligi’nde yeniden yer alacak olmasına vurgu yapıldı.

Şampiyonlar Ligi, Zagreb hakkında şu ifadeleri kullandı: “Lokomotiva Zagreb, 2021/22 sezonunda PodravkaVegeta’yı devirerek 2014’ten bu yana ilk Hırvat şampiyonluğunu elde ettikten sonra EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne geri döndü. Challenge Cup 2016/17 kazananları, genç yetenekler için harika bir gelişim kulübü olduklarını kanıtladılar ve şimdi yeniden Şampiyonlar Ligi’ndeler.”

2017’de Challange Cup kazananı, 2021’de EHF Avrupa Kupası finalisti olduğu bilgisi paylaşılan makalede, antrenör Sostaric’in deneyimine dikkat çekildi. Zagreb’in oldukça genç bir kadrosu olduğunu birçok kez vurgulayan Şampiyonlar Ligi, en önemli soru olarak bu genç kadronun tecrübelilere karşı ayak uydurup uyduramayacağı konusunu öne çıkardı. Konuyla ilgili olarak; “Yeni sezonda en üst düzey rekabet için herhangi bir baskı olmaksızın, Sostaric takımı yönetebilir ve ayrıca genç oyunculara eğitim verebilir” ifadeleri kullanıldı.

EN DİKKAT ÇEKEN OYUNCU POSAVEC
Şampiyonlar Ligi Zagreb’in 25 yaşındaki oyuncusu StelaPosavec’e ayrı bir parantez açarak onunla ilgili analize yer verdi. Posavec’le ilgili şu ifadeler yer aldı: “StelaPosavec, 2016 yılında Lokomotiva'ya katıldı ve ilk sezonunda Challenge Cup galibiyetinde etkili oldu. Lokomotiva aracılığıyla Hırvatistan milli takımına geçti ve daha sonra EHF EURO 2020'de bronz madalya aldı. Geçen sezon Posavec bir sakatlık geçirdi ve dört aydır kayıptı. Yokluğu hissedildi ve Sostaric'in oyunu için önemli bir bağlantı olacak.”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum