Soruşturma devam ediyor;

Soruşturma devam ediyor

KPSS iptal mi olur, ertelenir mi soruları merak ediliyor. Öte yandan, önümüzdeki haftalarda uygulanacak olan KPSS lisans, ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumları hakkında da merak başladı. KPSS'de 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası gündemi sarstı. Peki KPSS iptal olur mu, yeniden yapılır mı? 2022 KPSS lisans, ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT olacak mı?...

Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. ÖSYM'den ise “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” açıklaması geldi. KPSS'nin ne olacağını merak eden adaylar ise KPSS iptal mi, KPSS 2022 iptal olur mu soruları peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KPSS adaylarına açıklama yaptı.

KPSS İPTAL Mİ? 2022 KPSS İPTAL OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS 2022 ile ilgili çıkan iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıklamış ve “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavlarına ilişkin olarak 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştır.Başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve elkoyma kararı doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimatlarla özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesinde aynı gün arama ve elkoyma işlemi yapılmış, aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur.Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum