‘Doğru söz şerefi artırır, yalan söz ocağını batırır’;

‘Doğru söz şerefi artırır, yalan söz ocağını batırır’

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, geçtiğimiz hafta içerisinde katıldığıbir programda CHP’nin niçin iktidar olamadığına ve olamayacağına dair 6 madde halinde sebepleri sıralamıştı.Ünlü, yeni bir açıklama yaparak CHP il başkanının iddialarına da yanıt verdi....

İl Başkanı Ünlü açıklamasında; “Size bilgi getiren başkalarına da bilgi vermekten aciz değildir. Bildiğin bir suç konusu varsa ben de sonuna kadar takipçisi olacağım. Ama bildiğin bir şey yok da, CHP’nin felaketi olarak saydığım 6 maddenin üzerini kapatmak için bir yerlerden duyduklarınla ya da hayal mahsulü senaryonla yükselmek için, koltuğunu sağlamlaştırmak için, kendi muhalefetinin sesini kesmek için, merkez ilçe seçimlerinizde yaşanılanların üzerini kapatmak için ya da partinden istemediğin insanları uzaklaştırmak için benim adımı menfur emellerine karıştırarak hezeyanlarını savuruyorsan, yine kaybedecek olan sizsiniz” dedi.

 

“SÖZÜMÜZÜ ANLAYACAK İNSANA İHTİYAÇ VAR”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, 6 maddelik eleştirisini kişiler üzerinden yapmadığını ve direk olarak CHP’yi eleştirdiğini dile getirerek; “İmani zafiyet, ruhi kuruntu, fikri karışıklık, psikolojik sarsıntı, zihni dağınıklık ve ahlaki çöküntü şeklindeki bu tespitler, bir kişinin şahsıyla ilgili değil, CHP’nin kalinin ve halinin sonucu olarak tespit ettiğim konulardı. Yani CHP adına söz söyleyenlerin açıklamaları, CHP içerisinde veya adına gerçekleştirilen fiillerin sonucu olarak ve dikkatimi çeken konuların sonucu olarak ortaya koymuştum. Bu tespitimiz CHP il başkanının ve yetkililerinin o kadar zoruna gitmiş ki ardı ardına sosyal medyada paylaşımlarla birtakım hezeyanlar savurmaya başladılar. Üstüne birde yalan ve iftira dolu açıklamalar yaptılar. Halbuki ben o tespitleri kendilerinin kendilerinde görmedikleri bu hataları görsünler de milletle cebelleşmekten, milletin değerlerine aykırı davranmaktan vazgeçsinler ve bu konuda samimiyetlerini de aziz milletimize göstersinler diye yaptım. Ancak sözümüzü anlayacak insana ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

 

“HASTALIKLARI ORTAYA ÇIKARAN BİR DAVRANIŞ ÖZGÜRLÜK OLABİLİR Mİ?”

Açıklamasında, CHP’nin LGBT’ye bakış açısını da dile getiren Ünlü; “Başlı başına sadece bu görüşleri dahi 6 maddeyi içerir. Tespitlerimizi CHP’nin binlerce yanlışları içerisinde çok küçük bir örnekle ama insanlık açısından felakete sebep olmuş çok büyük bir örnekle somutlaştırırsak, misalen LGBT hadisesine bakalım; Dünya Sağlık Örgütü, en son ortaya çıkan maymun çiçeği vakalarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı; ‘Bu virüs eşcinsel ilişkiler sonucu ortaya çıkmıştır’ dedi. Biz ne diyoruz? Biz ‘Elhamdülillah Müslümanız’ diyoruz. İnsanlığın fıtratı gereği de, inancımız gereği de böyle bir eşcinsel anlayışı kabul edemeyiz. CHP ne diyor peki? LGBT, eşcinsel ilişki, özgürlüktür diyor. Aile kurumunu yok eden, akla hayale gelmeyecek hastalıkları ortaya çıkaran bir davranış özgürlük olabilir mi? Bu CHP eşcinselliği, Lutiliği savunurken biz aileyi savunuyoruz. Ancak görmek istemeyen kadar kimse kör değildir meselinden konuyu izah edersek, maalesef ki CHP il başkanı ve avenesi kendi gerçekliklerine yüz çevirmektedirler” dedi.

 

“BİR TANE İL BAŞKANLIĞI YAPACAK KASTAMONULU YOK MUYDU DA SEN GÖREVLENDİRİLDİN?”

İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP’lilerin göreve yeni atanan AFAD İl Müdürü Uğur Minder hakkında yaptıkları açıklamalara da atıfta bulunarak; “Göreve yeni atanan AFAD Müdürü’ne sosyal medya hesabından takmaya çalıştığı kulplarla kafa yapısını ortaya koymuştur. Hizmet etmesi için şehrimizde görevlendirilmiştir. Eğer senin kafa yapınla bakarsak, senin söylemlerini aynen kullanırsak Kastamonu’da CHP’nin üyeleri arasında bir tane İl Başkanlığı yapacak Kastamonulu yok muydu da sen görevlendirildin? Kaldı ki nasıl görevlendirildiğini de biliyoruz. Onun için gündemde kalmak için böyle faydasız tartışmalar çıkarman senin gibi fuzulidir. Kastamonu’da Kastamonulu olmayan birisi görev yapmasın diyorsan önce senin istifa etmen gerekir. Bu söylemlerinle bahsettiğimiz 6 maddeyi sen kendin ispatlıyorsun” dedi.

 

“CHP İL BAŞKANI, 6 MADDENİN İÇERİSİNDEN ÇIKAMADI, ÇIKAMAZ DA”

Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Ünlü; “Yine diğer bir husus; bizi iman terazisiyle dolaşıyor diye itham etmeye çalışmaktadır. Ben ne kendisine ne başkasına imansız demedim. Elimde de iman terazisiyle dolaşmıyorum. Tabi isteyen istediği gibi anlayabilir. Ama bir Türkçe öğretmeniyle birlikte programın bu kısmını izlerse bahsettiğim imani zafiyetten kastımın işi gönülden gelerek yapmanın ve gönülsüz yapmanın muhakemesi şeklinde olduğunu bir cümleyle izah ettim. Ama CHP İl Başkanı yine saydığımız altı maddenin içerisinden çıkamadı, çıkamaz da. Muhalefette yapılan her şeyi eleştirme alışkanlığı var.Biz iktidarda olduğumuz 20 yıldır muhalefet ne der diye baksaydık ülkemize çağ atlatan hizmetlerimizin hiçbirini yapamazdık. Bugüne kadar CHP il başkanının söylediği iyi bir şey var mı? Sürekli olumsuzluğa odaklanmış gözleminden başka bir şey yok. İnsanların açığını aramaktan başka bir şey bilmiyor. Olumsuzluklardan nasıl prim yaparım düşüncesinden başka bir düşüncesi, milletin derdine derman olacak bir eylemi, milletin derdiyle dertlenmek diye bir derdi yok "dedi.

 

"MİLLETİMİZİN BU TARZ SİYASETE KARNININ TOK OLDUĞUNU BİLMESİ GEREK"

CHP il başkanına yönelik eleştirilerini sürdüren Doğan Ünlü; “Şuanda tek hedefi iyiye ve güzele dair ne varsa bozmak ve yıkmak.Yalanlar savurarak başarılarımızı gölgeleyerek ket vurmaya çalışmaktır. Her şeye bir kulp takmaktır. Tarihin içerisinde zerre miskal değeri olmayan hususlarla kendini gündeme getirip, kendi reklamını yapıp, milleti meşgul etmeye çalışmaktır. Ama milletimizin bu tarz siyasete tok olduğunu bilmesi gerekir. Bir diğer nokta cehalet çok güzeldir. Çünkü her şeyi bilirsiniz. Her şeyi bilene de bir şey anlatamazsınız. Bu minvalde CHP İl Başkanı, aceleci ve önyargılı davranmaktadır. Aceleci kimse bilmeden, önyargıyla ve cahilce konuşur. Bize göre ise önyargı suizandır. Kişinin kötü niyetine delildir. Davranışlarımızın gidişatını, bilinçaltındaki birikimlerimiz, süreçteki ön kabullerimiz, bildiğimiz veya bilmediğimiz halde negatif kanaatlerimiz belirler ve yönlendirir. Olması gereken karşılaşılan şey her ne ise onu araştırmak, anlamak ve adil bir muhakemeyle neticeyi ortaya koymaktır. Denizin yüzeyindeki köpüğe göre hareket ederseniz batarsınız. Olayı anlamak için başınızı toprağa gömerseniz anlayamazsınız. Suların derinliklerine bakışınızı yöneltmeniz, bunu anlamanız ve buna göre davranmanız gerekir. Yoksa size bilgi verenler böyle yeni hatalara düşmenize sebep olurlar. Bu sebeple düzgün bir karar verebilmesi ve isabetli davranabilmesi için CHP il başkanını teenniye davet ediyorum. Çünkü teenni medeni davranışlar sergilemeyi de sağlayan ahlaki bir erdemdir. Çünkü teenni isabet, acele hata ettirir. CHP il başkanı mal bulmuş mağribi gibi, şartlandığı fuzuli meselelerle gündemi işgal ederek kendi çarpık zihniyetlerinin üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Zaten konuşmasının başında söyleyeceklerinin ‘iddia’ olduğunu özellikle belirtiyor. Çünkü kendisi de biliyor ki iddianın ötesinde bir sonuç yoksa veya sonuç elde edemezse çalınmış olan vakit olacaktır. Bizim milletimize hizmet için harcayacağımız vakti CHP il başkanının hezeyanları için tüketmek olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

“İSMİMİ KARIŞTIRARAK İDDİAYI ORTAYA ATAN SENSİN"

AK Parti İ l Başkanı olarak Kastamonu için çalıştığını ifade eden Ünlü;“Kastamonu bir adım öteye nasıl gider, daha müreffeh, gelişmiş bir Kastamonu için neler yapılmalıdır, teşkilatımızla birlikte bunun gayretini veriyoruz. Tespit ettiğim bir yanlışlık, eksiklik olursa da kimden kaynaklanırsa kaynaklansın yetki sahiplerine bilgi veriyorum ve takipçisi oluyorum. Zira biz gerçek bir olumsuzluğu dile getirmelerinden de çekinmiyoruz. Senin de bildiğin bir suç konusu varsa, yanlışlık varsa ister bana söyle istersen adli makamlara başvur, benim için fark etmez. Hep birlikte takipçisi olalım. Bunu da tüm samimiyetimle söylüyorum. Çünkü benim ismimi de karıştırarak bir iddiayı ortaya atan sensin. Gerçi il başkanı olmamız hasebiyle aklınıza düşen her konuya benim ismimi karıştırmak zorundasınız. Çünkü varlığınızı bende görüyorsunuz. Ama şunu bilmelisiniz: Size bilgi getiren başkalarına da bilgi vermekten aciz değildir. Bildiğin bir suç konusu varsa bende sonuna kadar takipçisi olacağım. Ama bildiğin bir şey yokta, CHP’nin felaketi olarak saydığım altı maddenin üzerini kapatmak için bir yerlerden duyduklarınla ya da hayal mahsulü senaryonla yükselmek için, koltuğunu sağlamlaştırmak için, kendi muhalefetinin sesini kesmek için, merkez ilçe seçimlerinizde yaşanılanların üzerini kapatmak için ya da partinde istemediğin insanları uzaklaştırmak için benim adımı menfur emellerine karıştırarak hezeyanlarını savuruyorsan yine kaybedecek olan sizsiniz. Aziz milletimiz bunlara prim vermez. Çünkü aziz milletimiz basiretlidir ve ferasetlidir. Bu sebeple de 20 yıldır iktidardayız” dedi.

 

“KİMSENİN TETİKÇİSİ OLMASIN”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, son olarak şunları kaydetti; “Ağızdan çıkan sözler kantardır, söyleyeni de söylenileni de zamanı gelince tartar. İnsanların ufkunu da düşüncelerin yansıması olan sözler gösterir. Doğru söz şerefi artırırken yalan söz insanın ocağını batırır. Davranışlar kişinin kimliğini gösterir.CHP il başkanının hezeyanları da kendi kimliğini ortaya koymaktadır.Buna göre CHP’nin il başkanının feraseti yoktur, basireti ise bağlanmıştır. İyiyi kötü, kötüyü iyi, doğruyu yanlış, yanlışı doğru sanmaktadır. Bizim iyi yaptıklarımızı kötü, kendisinin kötü yaptıklarını da iyi sanmaktadır. Kendisine getirilen her konuya hem anlatacak bir şeyi olmadığı için hem de kendi makamını korumak için can simidi olarak sarılmaktadır. Kendisi kullanıldığını ve aşağılandığını düşünmesin. Olaylarda ve yorumlarda gizli anlamasın.Kendileri ile ilgili mevzuları paylaşmaktan veya paylaşılmasından korkmasın. Aklına çengel taktırmasın. Kimsenin tetikçisi olmasın. Ama danıştığı kişilerin emin olduğuna da emin olsun. Bilmiyorsa bilene sorsun. CHP İl Başkanının aksi haldeki bu hali, paranoid bozukluğa alamettir. Acilen kendisinin psikolojik bir tedavi görmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu da içtenlikle söylüyorum. Ayrıca bu öfkesi karaciğerine, kederi akciğerine, üzüntüsü midesine, stresi kalp ve beynine, korkusu ise böbreklerine zarardır. Bu tespiti ise yaşadığı dönemde İbn-i Sina yapmıştır. CHP İl Başkanının söz ve davranışlarında ki öfkeyi, çıkmazı, çelişkileri, üzüntüleri ve stresi dışarıda olan biri olarak gayet iyi görüyorum. Yorulmuş kollarıyla, eğilmiş başıyla, yüzünün solmuş rengiyle, ezilmiş haliyle sağlığını tehlikeye atmasın.Hülasa CHP il başkanının içlerinde olanın dışlarına yansımasından ibaret bulunan ‘dediklerine’ itibar etmiyoruz, milletimizle birlikte inandığımız yolda  yürümeye devam ediyoruz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum