‘İnsan olmadan devletin kıymeti yok’;

‘İnsan olmadan devletin kıymeti yok’

Kastamonu Belediyesi tarafından inşa edilecek olan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni, Kuzeykent Mahallesi Beşik Sokak’ta gerçekleştirildi....

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu açılışta yaptığı açıklamasında; “Engelli kardeşlerimizin rahat edecekleri, sahiplenecekleri, ‘bizim’ diyebilecekleri bir mekanları olsun istedik. Aynı zamanda daha büyük çaplı, merkezi hükümetimizin de Engelsiz Yaşam Merkezi projesi var. İnşallah en kısa zamanda her ikisini de hayata geçiririz. Devletin yaşaması için insanın var olması lazım. İnsan olmadan devletin de bir kıymeti yok, kime hizmet vereceksiniz?  Önemli olan halka hizmet, halkla birlikte her şeyin üstesinden gelebilirsiniz” dedi.

Törene; Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emin Çınar,siyasiler, bazı kurum müdürleri ve dernek temsilcileri ile özel bireyler ve aileleri katıldı.


ÇINAR; “HAYATA GEÇİRMEK BECERİ VE MAHARET İSTER”

Projenin seçim beyannamelerinde de yer aldığına dikkat çeken MHPİl Başkanı Emin Çınar, törende yaptığı konuşmada; “Bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemiz de yer verdiğimiz engelli bireylerimizin yaşam merkezinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Özellikle sosyal projelerimiz içerisinde birçok taahhüdü yerine getiren kıymetli Kastamonu Belediye Başkanımıza tekrar şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Vaat etmek kolaydır. Ama yapmak, yaşatmak, hayata geçirmek beceri ve maharet ister. Özellikle sosyal projelerimizde vatandaşımıza taahhüt ettiğimiz birçok projemizi hayata geçirdik. İnşallah çok kısa süre önce temelini attığımız Yaşlı Bakım Merkezimiz, yine çok kısa süre önce Kuzeykent bölgesinde temelini attığımız çocuklarımıza yönelik, onların bakımları, hizmetlerini sağlayacakÇocuk Bakım Evimiz ve Kütüphanemiz ve yine Kuzeykent bölgesinde bütün vatandaşımızın faydalanacağı hizmet binaları, Esentepe Mahallesinde bölgedeki vatandaşlarımızın her türlü sosyal aktivesini hayata geçirebileceği mahalle evlerimiz. Kısaca bütün projelerimizi hem temel atarak hem hayata geçirerek hizmetlerimize devam ediyoruz. Bugün de Allah nasip ederse bir Cuma gününde Engelli Yaşam Merkezi'nin temelini atacağız.İnanıyorum ki bu sene içerisinde tamamlanarak buradaki bütün bireylerin hizmetine sunulacaktır. Burada çalışacak olan kıymetli personelimize kazasız belasız bitirmesini ve bu projemizin de en kısa sürede tamamlanarak Kastamonu halkının hizmetini geçmesini temenni ediyorum” dedi.

ÜNLÜ; “ENGELLİLERİMİZ İÇİN ENGEL TANIMAYACAĞIZ”

AK Partinin kurulduğu günden bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman engelli bireylerin yanında yer aldığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Yapmış olduğumuz tüm yasal düzenlemeler, yeni getirdiğimiz tüm kanunlar çerçevesinde engellilerimizin yaşamını kolaylaştıran birçok çözümü hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Engelli bireylerimiz hiçbir zaman yalnız değil, onları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bugün de Kastamonu'muzun ihtiyaçlarından birisi olan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temelini hep birlikte atacağız. Biz sadece Kuzeykent bölgesinde değil, Allah nasip ederse yine Aile Bakanlığı ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonuncunda ilimizin diğer bir semtinde, Olukbaşında bakanlık tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi'nin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Bir tarafta yeni gelişen Kuzeykent Mahallemizdeki bu projemiz, bir tarafta yapımına başlanacak olan diğer Engelsiz Yaşam Merkezimizle beraber Kastamonu'daki engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz.Onların bizim için yeri çok farklı, onların önündeki engelleri tek tek kaldıracağız, onlar için engel tanımayacağız. Biliyoruz ki hepimiz birer engelli adayız,bugün sağlık olabiliriz ama yarın hiç birimizin ne durumda olacağı belli değil. Engelli kardeşlerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Her daim onların yanındayız, kapılarımız gönüllerimiz açık onlarla ilgili yapabileceğim her türlü konularda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gerek AK Parti olarak gerekse de Cumhur İttifakı olarak her daim sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bu projenin Kastamonu'ya, engelli kardeşlerimize,ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

VİDİNLİOĞLU; “İNSAN OLMADAN DEVLETİN DE BİR KIYMETİ YOK”


Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da, uzun zamandır hayalini kurdukları bir projeyi hayata geçirmek için start verdiklerini söyledi. Alanın iki dönümün üzerinde bir yer olduğunun bilgisini veren Vidinlioğlu; “700-750 metrekarelik kullanım alanı olan bir Engelsiz Yaşam Merkezi olacak. Geldiğim günden beri problemlerini dile getiriyor engelli kardeşlerim, biz de çözme noktasında irade gösteriyoruz. Bizden önce de Kuzeykent’ten bir yerin belediye tarafından kirası ödenerek engelli kardeşlerimizin kalmaları olanağı sağlanıyordu.Fakat bu iş kira ile dönecek gibi değil, rahat edecekleri, sahiplenecekleri, ‘bizim’ diyebilecekleri bir mekanları olsun istedik. Aynı zamanda daha büyük çaplı, merkezi hükümetimizin de Engelsiz Yaşam Merkezi projesi var. İnşallah en kısa zamanda her ikisini de hayata geçiririz. Böylece Kastamonu’da bu problemi tamamıyla ortadan kaldırmış oluruz. Bu sosyal projeler çok önemli, çünkü artık insana dokunmak lazım. Devletin yaşaması için insanın var olması lazım. İnsan olmadan devletin de bir kıymeti yok, kime hizmet vereceksiniz?  Önemli olan halka hizmet, halkla birlikte her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Devlet-millet dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu her fırsatta gösteren bir toplumuz. Hiç teşkilatsız, devletsiz kalmamışız. Hep özgürlüğümüze düşkün olmuşuz, hep özgür olmuşuz, hiç bağlı kalmamışız. Bazen bağlı kalmamak adına 40 çeri ile devlete başkaldırmışız. Onun için birey çok önemli, bireyin özgürlüğü çok önemli. Bireyin kendisini rahat hissedeceği, kendi özgür adımlarını atabileceği ortamlar çok önemli. O yüzden olabildiğince rahat edebilecekleri, kendilerine sahip çıkacakları, kendilerini rahat hissedip üretmeye başlayacakları mekanları oluşturmak biz idarecilerin boyunlarının borcu. Hem gençleri kötü alışkınlıklardan korumak hem de onları ve ülkemizi geleceğe hazırlamak adına bu tür sosyal projeler çok önemli. Bunlardan birkaçını hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. En baştan beri istediğim mahalle kültürünü yaşatmak adına mahalle evleri yaptık. O amaçla kullanılacak başka mahalle evlerini de hayata geçireceğiz. Kütüphane, kreşi hayata geçirdik. İnşallah yakın zamanda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bir kreş ile oranın çok ihtiyacı olan pazar yerinin temelini atacağız. Yaşlı Bakım Merkezi’miz bitmek üzere, inşallah onu da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Dolayısıyla sosyal projeler insanımızı dokunan projeler, onların hayatına güzel şeyler katan projeler. Biz de bu anlamda hem öneriler doğrultusunda hem de bizim önceden hazırladığımız projeler doğrultusunda bunları yapmaya devam edeceğiz. Bir ve beraber üstesinde gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. İnşallah temelini atacağımız Engelsiz Yaşam Merkezi’nin en kısa sürede de birlikte açılışını yaparız” ifadelerini kullandı.

BOYRAZ; “BİZİM İÇİN BİR MUCİZE”

Engelsiz Yaşam Merkezi için yıllardır mücadele verdiklerini dile getiren Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkan Huriye Boyraz ise; “Kastamonu da yıllardır mücadele verdiğimiz ve en çok ihtiyacımız olan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bu mübarek Cuma gününde temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bizim için bu bir mucize.Her geçen gün artan bir potansiyelimiz var ama Kastamonu’da bu acil bir ihtiyaçtı.Annelerimiz hastalandığında, evlatlarını yarım saat olsun bırakabilecekleri kimseleri yoktu. Bu bizim için bir mucize gibi şu an da…Bütün gece uyumadım gerçek mi acaba diye, çok mutluyuz. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Kastamonu’ya kazandıran Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kastamonu’da yaşayan özel bireylerimize hayırlı uğurlu olsun”dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum