İskeleler kuruldu;

İskeleler kuruldu

Saraçlar Mahallesi’nde bulunan Ev Kaya Mezarları için harekete geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sokak sağlıklaştırılması projesi kapsamında Ev Kaya Mezarları’nın da restorasyon ve çevre düzenlemesine başlandı....

Kastamonu’da geçmişi M.Ö. 7’nci yüzyıla kadar dayanan, Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yapısının ne kadar derin bir alt yapıda olduğunu gözler önüne seren önemli yapılardan biri olan Ev Kaya Mezarları için yetkililer harekete geçti. Şehir içinde bulunması özelliğiyle de Kastamonu’yu diğer illerden ayıran Ev Kaya Mezarları’nın restorasyon çalışmaları başlatıldı. Sokak sağlıklaştırması projesiyle birlikte yapımına başlanılan Ev Kaya Mezarlarının restorasyonu için iskeleler kuruldu. Geçtiğimiz günlerde ise Vali Avni Çakır ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Fahrettin Şenoğlu, yapılan çalışmları yerinde inceledi.

Ev Kaya Mezarları’nın restorasyon çalışmaları kapsamında, Kaya Mezarlarının günvenliği sağlanacak. Daha öncesinde Kaya Mezarları’nın olduğu alanda alkol uyuşturucu gibi zararlı madde kullanılan bir alan haline dönüşmüştü. Öte yandan Kaya Mezarları’nın duvarlarına da sprey boyalarla hasar veriliyordu. Bu gibi olayların olması engellenceği belirtildi. Ayrıca, Ev Kaya Mezarları’nda oluşan tahribat giderilecek. Restorasyon çalışmaları kapsamında çevre düzenlemesiyle birlikte düşme riskini önleyecek korkulukların yapımı sağlanacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum