‘Eleştirirken, kullandığınız yolları unutmayın’;

‘Eleştirirken, kullandığınız yolları unutmayın’

AK Parti İl Başkanlığı’nınTemmuz ayı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı,Kastamonu BelediyesiKuzeykent Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlendi....

Toplantıda CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve il başkanının, yollar üzerinden AK Parti’yi eleştirdiklerini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Yolun başında fotoğraf çekiyor, utandığı için makinelerin çalıştığı yere gitmiyor. Diyor ki ‘Bu yol yapılmadı, İl Başkanı Doğan Ünlü’nün de bu yolu yapmaya gücü yetmiyor.’ Bay Hikmet, sen bizi başkalarıyla karıştırma, biz binlerce kilometre yol yaptık.Ilgaz Tüneli’nde geçiyorsunuz ama orayı da görmezden geliyorsunuz ve en çok da siz kullanıyorsunuz. Tabi siz de kullanın, ama eleştirirken de bu yolları kullandığınızı unutmayın” dedi.

 

Divan Başkanlığını AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, üyeliklerini de AK Parti Milletvekili Metin Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya ve İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Sayıkoğlu’nun yaptığı toplantıya önceki dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel, AK Partili ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

ÜNLÜ; “ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

 

İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve milletin varlığıyla 20 yıldır kesintisiz bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek; “Bu süreçte elbette ki birçok sıkıntılar yaşandı. Milleti yok saymak isteyenlerin resmi sayfalarından e-muhtıra gösterdiler. Bir takım işbirlikçi senaryolar ile sokaklara kaos çıkarmak üzere insanları taşıdılar. Milletin, huzurunu bozmak istediler. En son baktılar ki söz geçiremiyorlar, kendi silahlarını millete döndürdüler, ancak aziz milletimizin ferasetiyle, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve kalplerde tutuşan iman ile bu engeller aşıldı. Bizler sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimizin kurumları ve sizlerin sayesinde kötü niyetli bu girişimleri boşa çıkardık ve halen daha yeltenenler oldukça bu girişimleri boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Bizler AK Parti’nin yılmaz neferleri olarak yürüdüğümüz bu yolun çiçekler ile dolu olmadığını tam aksine dikenlerle dolu olduğunu biliyorduk. Bu zorlu yol, bizim doğru yolda ilerlediğimizin en büyük sonucuydu. Bu bilinçle hizmet mücadelemize inşallah Cumhurbaşkanımızla beraber devam edeceğiz. Çünkü şanlı tarihimizin bizlere bıraktığı bu müstesna şehir bizimdir, bizler bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük, hayatımız bu şehirde geçti. Bu şehrin havasını soluyup ekmeğini yedik ve hep beraber bu günlere geldik. Onun için şehrimize hizmet etme konusunda üzerimizde olan sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

 

“AFETLERDEN MEDET UMANLARIN HEVESLERİ YİNE KURSAKLARINDA KALDI”

 

Kastamonu’nun yakın zamanda yine bir sel afetiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ünlü; “Birileri tabi bu sel afetine sevindi. Her zaman olduğu gibi bu tür toplumsal sıkıntılı durumlarda görüyoruz ki bu muhalefet anlayışı hortluyor ve bu afetlerden de siyasi rant elde etmek için sahaya çıkıyorlar. Onların amacı millete hizmet etmek değil yapılan hizmetleri görmezlikten gelmek, eleştirmek hatta engellemektir. Bu kişiler masa başından yalan yalnız açıklamalarla afeti dahi maalesef siyasetin kirli malzemesi haline dönüştürüyorlar. Biz bunlara en iyi cevabı aslında her iki sel afetinde de Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, tüm bakanlıklarımızın ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayretli çalışmalarıyla birlikte verdik ama bunlar anlıyor mu, anlamazlar. İnşallah bu afetlerin yaralarını en kısa sürede saracağız. Bayramda dahi mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm kamu kurumlarına ve çaba sarf eden vatandaşlarımıza şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.  Bu afetlerden medet umanların hevesleri yine kursaklarında kaldı. Bunların derdi aslında milletimizin yanında olmak değil, görüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın zor gününde yanında olmayan bu zihniyet, zaman zaman ortaya çıkıyor. Hasan Baltacı Kastamonu Milletvekiliyim diye ortada geziyor. Meclise giderken Kastamonu’nun adını zikrederken bir kez hayırla yad etmedi. Kastamonu’nun adını sürekli yalan yanlış, iftira ve kötü söz ve söylemlerle zikreden sözde bir milletvekiliyle maalesef karşı karşıyayız. Meclise çıkıyor ve diyor ki ‘Bu yaşananlar kader değil’ milletin manevi inançlarıyla bağı olmayan bir kişiden zaten farklı bir şey bekleyemeyiz. Bizim inançlarımız, değerlerimiz, kültürümüz var. Hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanan insanlar olarak tabii ki doğal afetler sadece Kastamonu’da yaşanmıyor, ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde yaşanıyor. Biz bu gelen afetlerden de ders çıkararak, geleceğe dönüp tepkilerimizi arttırarak bütün çalışmalarımızı daha güzel noktalara getirebilmek için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalara devam ediyoruz. İki sel afetinin sadece ilimizde oluşturduğu zarar milyarlarca lira. Devletimiz bu şartların hepsini oluşturdu, ihalelerin birçoğunu yaptı, az sayıda ihalemiz kaldı. Çalışmaların birçoğu devam ediyor ve bu çalışmaları görmezden gelen bu muhalefet temsilcileri varsın görmezden gelsin. Biz bu işler tamamlandığında Bozkurt’umuzun nasıl bir Bozkurt olduğunu onlara hep beraber göstereceğiz. Belediye başkanlarımız burada, gece gündüz çalışmalarına devam ediyorlar. Selin olduğu bütün yerlerde biz kalpten, gönülden ve işten bir şekilde vatandaşlarımızın dertlerine ortak olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onlar sadece oralara gidip oradan bir siyasi malzeme çıkarabilir miyiz, oradan hükümeti karalayacak bir politika çıkarabilir miyiz düşüncesinde iken bizim tek amacımız var bir an önce yaraların sarılması, milletimize hizmet etmektir.  Halka hizmet, Hakk’a hizmet anlayışı bizim temel düsturumuz” ifadelerini kullandı.

 

“BAY HİKMET, BİZİ BAŞKALARIYLA KARIŞTIRMA”

 

Sözlerinin devamında CHP Milletvekili Hasan Baltacı’yı ve il başkanını hedef alan Doğan Ünlü; “İttifak ortakları olan ve aynı yolda yürüdükleri HDP ile tüm tezkerelere ‘hayır’ oyu veriyor. Buradan da Kastamonu halkına şikayet ediyorum, bizim böyle bir milletvekilimiz olamaz. Kastamonu milletvekili, vatanının, milletinin, gençlerinin geleceğinin kararının alındığı bir dönemde terör örgütlerine karşı yapılacak bir asker operasyonuna ‘yapılmasın’ diyemez. Bunun cevabını da Kastamonu halkı bekliyor, biz de bekliyoruz. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren en önemli somut adımlarının atılacağı, askeri operasyonların yapılacağı bu dönemde rahatsızlıkları ne? Acaba teröristlere yaptığımız mücadeleye karşı HDP’nin duyduğu rahatsızlığı kendi de duyuyor mu, duymuyor mu? Bunu da buradan kendilerine sormak istiyoruz. Bir taraftan CHP’nin il başkanı Belediye’yi basıp vandallık yapıyor. Bunların işi üzüm yemek değil… Orayı basarak bir şeyler elde edeceğini zannediyor, bunların zihniyeti hep böyle. Köy yoluna gitmiş bu CHP il başkanı, Küre ile İnebolu yolu Kastamonu anayolunun geçtiği bağlantı sel afetinden dolayı çok büyük bir şekilde hasar gördü. Bu hasar öyle basit bir hasar değil, orada yüzlerce fore kazık çalışması yapıyoruz. Yolun başında fotoğraf çekiyor, utandığı için makinelerin çalıştığı yere gitmiyor. Diyor ki ‘Bu yol yapılmadı, İl Başkanı Doğan Ünlü’nün de bu yolu yapmaya gücü yetmiyor’ Bay Hikmet, sen bizi başkalarıyla karıştırma, biz binlerce kilometre yol yaptık. AK Parti tarihi yapılan yollar, köprüler, tüneller ile dolu. Ilgaz Tüneli’nde geçiyorsunuz ama orayı da görmezden geliyorsunuz ve en çok da siz kullanıyorsunuz. Tabii siz de kullanın ama eleştirirken de bu yolları kullandığınızı unutmayın. Bir taraftan bakıyoruz yine CHP Milletvekili, yaveri il başkanı, Daday yolundalar, Daday yoluyla ilgili oradan atıp tutuyorlar. Daday yolunun ihalesi bitti, yer teslimi yapıldı, firma çalışmalarına başladı. Orada da makinelerin çalıştığı yerde basın toplantısı yapabilirler mi? Yapamazlar. Yine gidiyorlar farklı noktada, elim bir kaza üzerinden AK Parti’yi eleştirmeye çalışıyorlar. O kazada ve tüm kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bakın şunu söylemiyorlar, bunu defalarca Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız dile getiriyor, bizim yapmış olduğumuz yollar sayesinde 2002’deki kazalardaki ölüm oranıyla şimdi geldiğimiz noktadaki ölüm oranını bu ikili bir incelesin. Yaptığımız bütün çalışmalar ile binlerce kazayı önlemiş olduk ve Daday yolunu da biz bitireceğiz, siz de oradan geçeceksiniz. Dua eder misiniz, etmez misiniz bilmiyorum ama yüce Rabbim bu Daday yolunu yapıp bitirmeyi de bizlere nasip edecek” diye konuştu.

 

“ONLAR KONUŞACAK, BİZ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Daday’ın uzun yıllardır CHP Belediyesi ile yönetildiğini hatırlatanİl Başkanı Ünlü; “Onların bir söylemi vardı ‘Biz sizi çorapla Daday’ın sokaklarında yürüteceğiz’ diyorlardı. Bırakın çorabı çizme ile bile yürünmeyecek halde ve her taraf pislik içerisinde. Daday Belediyesi bugün hiçbir şey yapmıyor. Daha önce seçim öncesi söz vermiş olduğu, pazaryeri diye açtığı temeli şu anda havuz olmuş durumda. Bunlar gidiyor Daday yoluyla ilgili açıklama yapıyor, Erbilgin ile Baltacı bir gitsin Daday’daki yollara bir baksın, kendi yollarına bir baksınlar. Bir kilometre dahi yolu olmayan, bir kilometre yol için bile gayret ve çaba sarf edemeyen, en son konuşması gereken bu iki kişi maalesef çıkıp yolla ilgili bizleri eleştirmeye kalkıyorlar. Bizi eleştirecek en son kişi bunlar. Geçenlerde CHP il başkanı Cide’de hastanenin orada bir açıklama yapıyor ve diyor ki ‘Biz belediyenin çalışmalarını bitirdik siz bir hastaneyi bitirmediniz’ biz iki yıldır onları bekliyoruz. Bir kanalizasyonunu, bir suyunu iki yıldır bitiremediler. En son aldığım bilgiye göre de yolunu yapamamışlar. Hastanede de yüzde 99’a geldik, biz hastanelerin hepsini pırıl pırıl modern bir şekilde inşa ettik, hizmete sunduk. Cide’deki hastanemizi de en kısa sürede hizmete sunacağız ama orada yalan yanlış beyanatlar ile açıklamalar yapıp halkı kandırmaya çalışan CHP İl Başkanı’na bir şey daha söyleyeyim ‘boşuna uğraşma’ herkes her şeyi iyi biliyor. Oradan yalan yanlış beyanatlar ile güneşi balçıkla sıvayamazsın. Git Cide Belediyesi’ne bak. Doldurdunuz bütün yandaşlarınızı, borçlandırdılar belediyeyi, 3 buçuk yıl oldu inanın çöpleri dahi almaktan aciz bir belediye var. Borcu katlanarak devam eden bir belediye var ve bütün yaptıkları sadece AK Parti hükümetinin yaptıkları hizmetleri sahiplenmeye çalışıyorlar. Kendilerinin yaptığı hiçbir hizmet yok. Doğalgaz getiriyoruz, neymiş onlar çaba sarf edip gelmiş. Dere ıslahı yapıyoruz, neymiş onlar yaptırmış…Cide’ye AK Parti hükümetinin yaptırmış olduğu yatırımlar olmasa Cide Belediyesi’nin yapmış olduğu bir dikili ağaç yok. Bunlar ‘Atatürkçüyüz’ diyor ya, en son Daday’daki Atatürk heykelini kaldırarak oraya farklı bir şey yapmaya çalışıyorlar. Bunların Atatürkçülüğü de bu. Bir metre yol yapamayanların bize söz söylemeye hakkı yok. Onlar konuşacak, biz yapmaya devam edeceğiz”  ifadelerini kullandı.

 

“HER DEFASINDA DUVARA TOSLAYIP DURUYORSUN”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılan icraatları kendileri yapmış gibi üstlendiğini öne sürerek sözlerine devam edenDoğan Ünlü, şunları kaydetti; “Sizin her söylediğiniz olsaydı Kastamonu’da ve Türkiye’de hiçbir şey yapılmazdı. Bunların siyasi anlayışı tamamen hezeyan dolu.  Bunlara en büyük dersi 2023’de sandıkta vereceğiz.  Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bu arkadaşlara tavsiyemiz bu söylemimizi unutmamalarıdır. Bir taraftan da bunların bir ortakları var, bir organizasyon ile il başkanlığına geldi. Daha önce danışma meclisinde yine kendisine bir öneride bulunmuştum, dinlemedi. ‘Sen, bir daha basına, canlı yayına çıkma yazılı açıklama yap’ dedim ama geçen gitmiş yine Bozkurt’ta dışarıdan bir kanal getirmiş, bu kanalı hepiniz biliyorsunuz. Bu kanal ülkemizin menfaatlerini düşünen bir kanal değil. Genel başkanlarının, milletvekillerinin çok misafir olduğu sevdikleri bir kanal. Onlara özenmiş ki buraya çağırmış ve röportaj veriyor. Röportajında diyor ki ‘Bu millet aciz, bu devlet aciz’ diyor. Bizim devletimiz, milletimiz hiçbir zaman aciz olmadı. Onun için asıl acizliği kendinde ara. Bu açıklamalardan vazgeç, her defasında duvara toslayıp duruyorsun. Bu ipin kendi içinde büyük oyunlar oynanıyor, herkesin bir çıkarı, menfaati var. Bu ipe katılan, vatanını milletini seven, bayrağını seven bu girdikleri yoldan gerçek yuvalarına dönmeleri gereken Kastamonulu hemşehrilermizi de davet ediyorum. Bu yol, yol değil. Bu kardeşlerimiz bir an önce bu karanlık oyunların içerisinden çıkıp gerçek yuvalarına geri dönsünler” dedi.

 

“OYUNU KABUL EDEN DEĞİL, OYUNU KURAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK”

 

AK Parti’nin 20 yıllık çalışmalarını tüm dünyanın görüp kabul ettiğini söyleyen İl Başkanı Ünlü; “Elbette, günün şartlarında bir takım eksikler olabilir, yine bu eksikleri giderecek olan AK Parti kadrolarıdır. Önümüzdeki süreçte, Cumhurbaşkanımız da sürekli söylüyor, dünyanın içinden geçtiği ekonomik krizin ülkemize olan etkilerini de gidermiş olacağız ve daha güzel bir ekonomik iklim havasına girmiş olacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hiçbir zalim güce boyun eğmeyeceğimizi defalarca ispatladık. Yerlerinden olmuş mazlumlara kendimize yakınışı yaparak sahip çıktık. Dünya enerji kriziyle kısıtlamalara giderken biz Allah’a şükür hiçbir kısıtlamaya meydan vermedik. Türkiye her zaman kendini dünyaya ispatlarken en son Dolmabahçe’de yapılan Ukrayna ve Rusya taraflarının da içinde olduğu tarafları toplayarak tahıl koridoru anlaşmasıyla da tüm dünyanın önünün açılmasına Cumhurbaşkanımızın sayesinde vesile olduk. Artık oyunu kabul eden değil oyunu kuran bir ülke haline geldik. Müjdeler olsun ki 2023, 2053, 2071 hedeflerimizin habercisi olan lider ülke var” şeklinde konuştu.

 

ÇELİK; “CUMHURBAŞKANIMIZ PANDEMİDE DÜNYAYA ÖRNEK BİR LİDERLİK SERGİLEDİ”

 

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ise, dünyanın önemli süreçlerden geçtiğini, son iki buçuk yıldır insanları esir alan pandeminin henüz tam anlamıyla sona ermediğini belirterek; “Bir taraftan pandeminin etkileri zayıfladı denilirken, hemen kuzeyimizde baş gösteren Ukrayna-Rusya Savaşı dünyanın bütün dengelerini alt üst etti. Hem siyasi hem askeri hem de ekonomik bakımdan dünyanın bilinen, yürüyen düzenini tam tersine çevirdi ve belirsizlik ortamı şu anda yaşanmaya devam ediyor. Dünya bu süreçlerden geçerken Türkiye’nin aldığı pozisyon, Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ile hükümetimizin karalığıyla, teşkilatımızın ve milletimizin desteği ile bu zorlu süreçleri hamdolsun en güzel şekilde geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye ticaretiyle, dünyayla olan güçlük bağlarıyla dünyanın en önemli ülkelerinden bir tanesidir. Hem jeopolitik hem siyasi anlamda hem de ekonomide her geçen gün dünyadaki ağırlığın artması ile birlikte Türkiye bu süreçte de önemli roller oynamıştır. Cumhurbaşkanımız pandeminin başlaması ile birlikte dünyaya örnek bir liderlik sergilemiştir. Ekonomik ve güç açısından, ülkelerinin zorlandığı dönemde hem bu ülkelere sağlık yardımları hem de diğer yardımları ulaştıran bir Türkiye gördük. Türkiye’de bu ekonomik ve siyasi çalkantıdan, bu sıkıntıdan etkilenmiştir.Bu etkiyi en aza indirmek anlamında yaşanan türbülanstan en az hasarla milletimizi çıkarmak için gerekli önlemleri hükümetimiz almaya devam ediyor. Birincisi emtia fiyatların hızla artmasıyla, enerji fiyatlarının, petrol ve ham madde fiyatlarının afaki 5-10 kata varan yükselişleri ile birlikte, bu yükselişlerin ekonominin tüm alanlarına yansıdığını gördük. Milletimiz de biliyor ki enerjide bir bağımlılığımız söz konuşu, doğalgazda yüzde 99, petrolde yüzde 92 bu açığımızı ithalat ile kapatıyoruz. Hem bu sebeple hem de bu ithalattaki maliyet olarak aşırı yükselişlerle birlikte bizimde ekonomimizde bir takım artışların söz konusu olduğunu gördük. Gerek çalışan kesim, ücretli kesimleri bu artışların başlamış olduğu geçen yıl adım adım destelemek suretiyle bu enflasyonist ortama karşı koruma gayreti içerinde olduk. Çalışanları, ücretli kesimleri gerek askeri ücret noktasında gerek memur işçi ve emekli maaşları noktasında çok daha iyi bir noktaya getireceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Bu konuda meclisimizle, Cumhur İttifakı’yla, AK Parti grubu olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte mecliste muhalefetin tüm engellerine rağmen bu adımları da gerekli yasal düzenlemeleri de yaptığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“ENERJİDEKİ DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTMA YÖNÜNDEKİ ADIMLARIMIZI HIZLA ATIYORUZ”

 

2023’ten itibaren büyük oranda, bulunan doğalgazın evlerde adım adım kullanılacağını ifade eden Çelik; “2026 yılına geldiğimizde Türkiye’deki tüm evlerdeki doğalgaz ihtiyacı artık kendi öz kaynaklarımızdan bulduğumuz ve ürettiğimiz doğalgazdan karşılanmaya başlanacak. Enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltma yönündeki adımlarımızı da hızla atmaya devam ediyoruz. Doğalgaz artınca otomatik olarak yüzde 90’ın üzerinde ham maddesi doğalgaz olan gübre fiyatları da 6 katına çıkıyor. Bunları çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız ile paylaşıyor, anlatıyoruz. Buna karşı gerek Tarım Kredi Kooperatifleri gerek diğer kurumlar aracıyla bu noktada çiftçimizi rahatlamak adına adımlarımızı da geçtiğimiz süreçte attık. Yine yılların beklentilerini hayata geçiyoruz. 5 buçuk milyon memur ve memur emeklimizi ilgilendiren 3600 düzenlemesini de geçtiğimiz ay, AK Parti olarak biz yaptık. Herkes konuştu, hamdolsun ki bize nasip oldu. Memurlarımıza ve memur emeklilerimize hayırlı olsun. Bu nokta da tüm memurlarımızı kapsayan düzenlemenin de hayata geçmesi hepimiz için önemliydi” şeklinde konuştu.

 

“MUHALEFET TEMSİLCİLERİ HİÇBİR ADIM ATILMAMIŞ GİBİ KONUŞUYOR”

 

Son zamanlarda dünyanın afetler ile mücadele ettiğinin altını çizen Metin Çelik; “İklim krizi dünyanın en çok konuştuğu şeylerden bir tanesi. Avrupa’da son 1 aydır devam eden yangınları görüyoruz. Ülkemizde değişik noktalarda yangınlar meydana geldi. Çok hızlı bir şekilde elimizde ki güçlü imkanlarla bu yangınları çok kısa süre içerisinde söndürdük. Amerika gibi bir ülke 2-3 ay yangınları söndüremiyor, biz anında müdahale ediyor, zarar varsa zararı gideriyoruz. Hamdolsun Türkiye bu konuda 20 sene öncesinden katbekat iyi durumda. 1999 depreminde devlet aciz görüntüler içerisine düştü. Aylarca deprem bölgelerine gidilemedi, o günlerden hamdolsun bugünlere geldik. Büyük bir sel afeti yaşadık geçen yıl, gördük ki bizim devletimiz çok sağlam, çok güçlü, anında organizasyonla bu afetin yaraları hızla sarıldı. Gerekli adımlar atıldı, projeler hızla hazırlandı, inşaatlara başlandı ve çalışmalar halen devam ediyor. Bitirilen çalışmalarımız da var. Muhalefetin çarpıttığı şeylerden bir tanesi de bu oldu. Bu sene bir afet daha yaşadık, bu sefer 7-8 ilçemizi değil merkez dahil 20 ilçemizi etkiledi. Muhalefet temsilcileri hiç bir şey yapılmamış, hiçbir adım atılmamış gibi konuşmalar gerçekleştiriyor. Bozkurt örneğini vermek istiyorum, Bozkurt’a bu afet gelene kadar yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu sıfırdan yenilenmiş ve bunun da faydasını gördük. Devam eden köprü çalışması mevcuttu Bozkurt’umuzun neredeyse girişinden sonuna kadar büyük oranda dere tahkimatı tamamlanmıştı ama orada o köprünün tamamlanabilmesi için açık bırakılan bir yer vardı. Orası tehlike görüldüğünde tahkimat ile güçlendirildi ama o kadar çok su geldi ki su baskını meydana geldi. Altyapının yenilenmiş olması nedeniyle bu su baskınından geçen yıl ki kadar hamdolsun sıkıntıyla karşı karşıya kalmadık. Kısmi zararları tespit ettik ve en hızlı şekilde hükümetimiz tarafından o kısmi zararlardan karşılanacak. Hamdolsun ki bir hemşerimiz dışında can kaybı yaşamadık, Allah rahmet eylesin. Bütün bunlara en güzel cevabı mikrofonu cenaze namazı esnasında eline alıp kaybolan kardeşimizi bulmak için günlerce çalışma yürüten hükümetimize teşekkür eden kardeşimizin dedesi Salih amcamız gösterdi” dedi.

 

“KİMİN YOL YÜRÜYÜP KİMİN YÜRÜMEDİĞİNİ AZİZ MİLLETİMİZ GAYET İYİ BİLİYOR”

 

Milletvekili Çelik, Bozkurt’ta inşaat çalışmalarıyla birlikte binaların hızla yükseldiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Zarar gören devlet kurumlarımız vardı, kaymakamlık binasını yıktık tekrar yapıyoruz. Çok kısa sürede Abana ve Bozkurt sanayilerini modern bir şekilde yaptık, şu anda teslim aşamasında. Bütün bunları nasıl görmezsiniz? Onların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, artık insaf diyorum. Bu seneki afette kırsal alanlarımız daha çok etkilendi. Tarım arazilerimizde zararlar meydana geldi. Geçen seneki gelen sudan daha az değildi. Tüm ilçelerimizdeki köyleri etkileyen bir afetle karşı karşıya kaldık. Yine hızla 500’ün üzerinde makineyle ilçelerimize müdahale eden hükümetimizi gördük. Cumhurbaşkanımızdan,bakanlarımızdan Allah razı olsun. Onlar ne yapıyor? Bir afet söz konusu olduğunda hiç umurlarında değil. Bunların sistemleri buymuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde öyle bir sistem kurmuş ki kendisine, ihtiyaç yokmuş. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bu, milletin sıkıntısını kendi sıkıntınız saymadığınızı gösterir. Kimin yol yürüyüp kimin yürümediğini aziz milletimiz gayet iyi biliyor.”

 

“DADAY YOLUNDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR VE DEVAM EDİYOR”

 

Son 10 yılda ölümlü kazaların yüzde 50 azaldığına işaret eden Çelik; “Son 7 yılın ortalamasına göre her geçen gün biraz daha ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaldığını görüyoruz. Maalesef bu kazalarla da zaman zaman karşı karşıya geliyoruz. Daday yolu konusunda geçmişten bu tarafa Daday CHP’li Belediyesiymiş de AK Parti bu yüzden Daday yolunu yapmıyormuş gibi bir anlayışa bürünmüşler. Buna inanan vardı ama Kastamonu’nun genelinin buna inanmayacağını biliyoruz. AK Parti bu noktada kesinlikle böyle bir anlayışla hareket etmemiştir. Türkiye’nin bütün yolları ile ilgili yapılması lazım gelen her ne varsa yapma gayreti içerisinde olduğumuzu, bölünmüş yollarımızı diğer tek yönlü yolların standartlarını iyileştirmeyle ilgili adımlar attığımızı, AK Parti iktidara gelmiş olduğunda Kastamonu’da 47 km bölünmüş yol ağını 340 kilometrelere AK Parti’nin taşıdığını ve yine tek yönlü olan yollarımızın standartlarını bu dönemde daha iyi bir noktaya getirdiğimizi de hemşehrilerimiz gayet iyi biliyor. Daday yolunda çalışmalarımız var ve devam ediyor. Daday yolunun 3’te 2’lik kısmı AK Parti döneminde yapıldı,  3’te 1’lik kalan kısımda ise çalışmalar devam ediyor. Hiçbirimiz bir kazanın meydana gelmesini istemeyiz ama zaman zaman sürücü hatalarından bölünmüş yollarda da kazalar meydana gelebiliyor. Biz her ortamda trafik kurallarına uyulması ile ilgili gerekli hassasiyeti herkes tarafından gösterilmesi gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

 

“4 YIL İÇİNDE TÜM İLÇELERİMİZ DOĞALGAZ KULLANACAK”

 

Kastamonu’da ciddi çalışmalar sürdürdüklerini vurgulayan Milletvekili Metin Çelik; “Bir kaç yıldır takibini yaptığımız, Cumhurbaşkanımız tarafından müjdesi verilen ve hazırlıkları bugüne kadar devam eden Kastamonu’da, 250 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 10 Ağustos’ta ihalesinin gerçekleştirileceğini paylaşmıştım ve halkımızdan bu konuda ciddi geri dönüşler aldım. Hayırlı uğurlu olsun. O paylaşımın altına ‘Ne gerek var Fizik Tedavi Hastanesine’ gibi bazı yorumlar yapılmış. Kastamonu Fizik Tedavi Hastanemiz gerçekten köklüdür. Bölgeye, hatta Türkiye’nin değişik noktalarından Kastamonu’ya fizik tedavi olmaya gelen vatandaşlarımız var. Bilinen bir hastanedir ama o günün koşullarına göre yapılmış bir hastanedir. Koğuş sistemi vardır, özellikle pandemi döneminde bu 6 kişilik odalar nedeniyle orada yataklı tedavilerde sıkıntı yaşadık. ‘Ne gerek vardı, bina yapıyorsunuz’ diyenlere verilecek en güzel cevaptır. Çok muntazam ve uzun yıllar hizmete edecek bir hastaneyi Kastamonu’muza kazandırıyoruz. Yine Cide’mizde hastanemiz bitti, yakın dönemde inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Küre’mizde devlet hastanemiz iyi bir noktada devam ediyor. Çatalzeytin’de hastane inşaatımız devam ediyor, Ağlı’da hastanemiz hızla devam ediyor ve bitme noktasında. Bu çalışmalar belki gelecek 50 yılın çalışmaları. Bozkurt’ta yine önümüzdeki dönemde devam eden hastanemizin çalışmaları inşallah hızla bitirilecek. Abana’da inşallah hazırlıklarına devam ediyoruz, orada da adımımızı önümüzdeki süreçte atacağız. Dolayısıyla Kastamonu’muzun sağlık altyapısı anlamında gereken her neyse onun için çalışmaları yürütüyoruz. Tıp Fakültesi hastanemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili de adımlarımızı attığımızı herkes görecek. Cumhurbaşkanımız Bozkurt’a geldiğinde Bozkurt, Abana ve İnebolu ilçelerimizle ilgili talimatları vermişti, hatta diğer ilçelerimizle ilgili de çalışmalar yürütülmesine ilişkin talimat vermişti. Sonrasında çalışmalar hızla başladı, planlamalar yapıldı. Bu planlamalar çerçevesinde Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerimizde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah bu ilçelerimizde bu kıştan itibaren doğalgaz kullanılmaya başlanacak. İnebolu ve Cide ilçelerimizde önümüzdeki yıl da kalan kısımla ilgili çalışmalar inşallah devam edecek. Buradaki kriter nedir? Belli çarpıtmalar var. Burada tüm ilçelerimizi kapsayan 4 yıllık bir planlama gerçekleştirildi. Bozkurt, Abana ile başlayan sonrasında İnebolu, Cide ile devam eden bu ilçelerin merkez nüfusları dikkate alındı. Buna göre önümüzdeki yıllarda çalışmalar devam edecek. İnşallah 4 yıl içerisinde 20 ilçemizde doğalgaz kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.

 

“OYUNLARINIZI BOZMAYA AYNI ANLAYIŞLA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Metin Çelik son olarak muhalefetin Türkiye’nin geleceği ve beraberliğiyle ilgili terör örgütleriyle iş birliğinde bulunduğunu önü sürerek; “İttifak yapıyorlar, onlar bu ittifakı gizliden yaptıklarını sanıyorlar. Milletimiz 6’lı masayı, 6’lı masanın altına saklanmak isteyenleri ve bunların terör örgütleriyle mecliste kol kola nasıl hareket ettiklerini de biliyor. Millete ve polise hakaret eden HDP’li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘Hayır’ diyen HDP’lilerle birlikte eli havaya kalkan CHP Kastamonu Milletvekili, asıl sen Kastamonulu hemşehrilerimizin nasıl yüzüne bakıyorsun? Asıl utanmazlık budur. ‘Bize Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar’ gibi ifadede bulunmuş. Asıl ‘O’ tam seni ifade ediyor. Senin yaptıkların, yapmaya çalıştıkların, meclisteki duruşun, senin içinde bulunduğun ittifakın meclisteki duruşun tam da bu senin söylediğin şeyleri ifade ediyor. Kastamonu seni de çok iyi tanıyor, babanın söylediği gibi figüranlarını da çok iyi biliyor. Size bu meydanı bırakmayacağız. Sizin tahriklerinize asla izin vermeyeceğiz. Sizin oyunlarınızı bozmaya aynı anlayışla devam edeceğiz. ‘Dünyadaki bu sıkıntılar bir an önce düzelsin, Türkiye’deki ekonomik denge bir an önce sağlansın, tekrar çok rahat bir şekilde biz 2023’teki yolumuza devam edelim’ anlayışı, milletimizde her geçen gün daha da artıyor. Bunlar 6 yıldır 15 Temmuz’da meydanlarda değiller. Niye değiller? FETÖ’cüler ve PKK destekçilerinden oy beklentileri var” diye konuştu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da konuşmaların ardından Pınarbaşı’nda 2019-2022 yılında yapılan yatırım ve çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Toplantıda partiye katılan çok sayıda üyeye de rozet takma töreni düzenlendi. (Banu Türkmenoğlu)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum