Mevlide yoğun ilgi;

Mevlide yoğun ilgi

Taşköprü ilçesi, Esedereliler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından, Paşa Köyü Hamdullah Mahallesi’nde Mevlidi Şerif programı düzenlendi....

Taşköprü Tarihi Divan Camisi’nde gerçekleşen ve Taşköprülü din görevlileri tarafından okunan mevlid programına, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Taşköprülü Kemal Açıkbaşgil, MHP İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, Taşköprü Müftüsü Hasan Yozgat, Kasder Bahçelievler Şubesi Başkanı Cem Ulaşan, Ankara Taşköprülüler Derneği Başkanı Türkan Tutkun Oktay, Taşköprü ilçesinin yetiştirdiği sevilen isimlerden iş insanı Ahmet Çokçapan, Prof. Dr. Bayram Ünal ve emekli Albay Taşköprülü Ayhan Yılmaz’ın yanı sırada il dışından ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programa katılan misafirlerle yakından ilgilenen Dernek Başkanı Turhan Kayıkçı, tüm misafirlere ayrı ayrı teşekkür etti. Programı sonunda “Taşköprülü Gönül Sultanları” kitabının yazarı araştırmacı-yazar Ali Korkmaz tarafından Esederesi ve bölgede metfun bulunan Muzaffereddin Yavlak Arslan ve silah arkadaşları ile bölgedeki gönül sultanlarıyla ilgili olarak katılımcıları kısaca bilgilendirdi.

 

Mevlid programı sonrası misafirlere yemek ikramında bulunuldu. 




Kaynak: Hamza Sefa Yılmaz

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum