Çiftçinin yüzünü güldürecek gelişme;

Çiftçinin yüzünü güldürecek gelişme

TMO Kastamonu’da yeniden alıma başlıyor. 18 Temmuz’dan itibaren çiftçilerden buğday ve arpa alımı yapacak olan TMO, aldığı ürün bedellerini 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağı kaydedildi....

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur,Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kastamonu’dan alım yapmaya başladığını duyurdu. Kurban Bayramı sonraısnda ilk mesainin başlayacağını belirten Butur, daha önce alım yaptığı Devrekani yolunun 10’uncu kilometresinde, 18 Temmuz’dan itibaren buğday ve arpa alım işlemelrine başlayacağını kaydetti.

BUTUR; “ÜRETİCİLERİMİZİN, TMO’DAN RANDEVU ALMASI GEREKİYOR”

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TM0) arpa ve buğday satmak isteyen üreticilerin dikkat etmesi gereken prosedürlerin altını çizen Mehmet Butur; “Üreticilerimiz, ofisin internet adresi üzerinden satmak istediği ürünün cinsi ve yaklaşık miktarına göre randevu almaları gerekiyor. Randevusu onaylanan çiftçilerimiz randevu günü ve saatinde ürününü ofise teslim etmeli.  Randevu oluşturamayan, alamayan çiftçilerimize Ziraat Odası’ndan randevu noktasından yardımcı olacağız. Randevu oluşturabilmemiz için öncesinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerinin güncellenmesi gerekiyor. Yani Çiftçi Kayıt Sistemi olması lazım. Çifti buğdayını satabilmesi için buğday ekildiğine dairÇKS’de bu bilginin kayıtlı olması gerekiyor. Çiftçinin 10 ton ÇKS’de beyanı varsa, 2 katı teslim edebiliyorlar. TMO tarafından alınan ürün bedelleri de 10 gün içerisinde hesaplarına yatırılacak” dedi.

“İNŞALLAH SATTIĞIMIZ ÜRÜNLERDE VATANDAŞLARI TATMİN EDER”

Beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan butur konuşmasının devamında şunları kaydetti; “En azından tarımla ilgili sorunları bilen bir ekip var. Bu gerçekten çok önemli. Tarım son yıllarda sıkıntılar yaşadı. Girdi maliyetlerinin yükselmesi, gübre fiyatları, mazot fiyatların yüksekliği bizleri etkiledi. İnşallah sattığımız ürünlerde vatandaşları tatmin eder, emeğinin karşılığını alır. Alması da lazım çünkü çiftçinin üretmesi gerekiyor. Kastamonu’ya TMO ajansını açmak, satış mağazalarını kurmak adına talebimizi de gerçekleştirdik.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum