Hedef ikinci dil;

Hedef ikinci dil

Kastamonu Üniversitesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek “Language Tree” projesiyle, göçmenlerin ve iki dillilerin Türkçe konuşma becerilerini geliştirmeleri ve Türkçe’nin ikinci dil olarak öğretilmesi amaçlanıyor....

Kastamonu Üniversitesi koordinatörlüğünde sürdürülecek olan Erasmus+ Gençlik Programı (K220) çerçevesinde “Language Tree” projesinin ilk tanıtım toplantısı, 6 Temmuz'da yapılacak. Projeyle Türkçenin yabancı/ikinci dil olarak öğretilmesi alanında pratikler yapılacak.

3 farklı modülde hazırlanacak Dil Ağacı'nda öğrencilerden ilk olarak hem görsel hem yazılı ipuçlarıyla cümle yapılarını fark etmesi, kelime ve cümleleri doğru telaffuz etmesi ve böylece diyalog geliştirmesi, İkinci modülde sadece görsel ipuçlarıyla öğrenicinin kendi cümlelerini oluşturarak diyalogu devam ettirmesi, üçüncü modülde ise görsel ve yazılı ipuçları olmaksızın sistem tarafından sesli olarak sunulan sorulara öğrenicinin cevaplar vermesi ve diyaloğu sürdürmesi istenecek. Proje çerçevesindeki iki uluslararası sempozyum (Belçika ve Türkiye) ve bir de öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyeti (Almanya) düzenlenecek. Projede dil öğretimi, dilbilim, yazılım, sosyoloji, edebiyat ve görsel tasarım alanlarından uzmanlar 24 ay boyunca bir arada çalışacak. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum