Yalı Cami, ibadete açıldı;

Yalı Cami, ibadete açıldı

11 Ağustos sel felaketinde hasar alan ilçedeki İlişi Köyü Yalı Cami restorasyon ve onarımı tamamlanarak yeniden ibadete açıldı....


11 Ağustos 2021 tarihinde Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde büyük hasar gören ve Gaziosmanpaşa Belediyesi himayesinde restore edilen ve onarımı yapılan İlişi Köyü Yalı Cami’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta etkili olan sel, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasara yol açmıştı. İlçenin denize kıyısı olan İlişi köyünde de sel nedeniyle tüm iş yerlerini su basmış ve köy merkezinde bulunan 112 yıllık Yalı Camisi de sel nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Belediyesi öncülüğünde, hayırseverlerin destekleriyle caminin restorasyonu yapıldı ve onarılarak yeniden ibadete açıldı.

Gerçekleştirilen açılışa, Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, İş İnsanı Remzi Gür ve vatandaşlar katıldı. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum