Google'ın doodle'ı merak konusu oldu!;

Google'ın doodle'ı merak konusu oldu!

Herkesin sıklıkla kullandığı arama motoru, halka açtığı doodle ile merak konusu oldu. Peki Anne Frank kimdir ? detaylar ve merak edilenler haberimizde......

Doodle ile Anne Frank'in hayatı ön plana çıktı. Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtan dev arama motoru Google, Anne Frank'i hatırlattı. Google özel bir slayt görüntüsü hazırladı.


Anne Frank'in kim olduğu sorusu günün öne çıkan konularından biriydi. 25 Haziran 2022'de Google, Anne Frank'in hayatına özel bir slayt hazırlayarak kullanıcılarının beğenisine sundu. Google Doodle teması, Anne Frank günlüğü makalelerini ve soykırım ayrıntılarını içerir Yahudi asıllı Hollandalı-Alman bir günlük yazarı olan Anne Frank'in ölümü, II. Dünya Savaşı'nın hala çözülmemiş gizemlerinden biridir.12 Haziran 1929'da doğan Frank'in saklandığı ev 1960 yılında müzeye dönüştürülmüş ve günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

ANNE FRANK KİMDİR ?

Anne Frank, 12 Haziran 1929'da Almanya'nın Frankfurt kentinde doğdu. Naziler Almanya'nın kontrolünü ele geçirdiğinde, hayatının çoğunu dört buçuk yaşında geçirdiği Hollanda'nın Amsterdam kentinde ailesiyle birlikte yaşadı. . Alman vatandaşı olarak doğdu, 1941'de vatandaşlığını kaybetti. Yahudi O bir Alman-Hollandalı II günlük yazarıdır.İkinci Dünya Savaşı nedeniyle 1942'den 1944'e kadar işgal altındaki Hollanda'daki hayatını yazdığı günlüğü daha sonra Anne Frank'in Günlüğü olarak yayınlandı ve Frank'i Holokost'un en ünlü kurbanlarından biri yaptı. . Hakkında birçok kitap, oyun ve film var.


Amsterdam'ın Prinsengracht semtinde saklandıkları evde 4 Ağustos 1944'te yakalanan Anne Frank ve ailesinin, kim tarafından ihbar edildiği, 2. Dünya Savaşı'nın hala aydınlatılamayan sırlarından biriydi.

Evdeki gizli bir bölmede saklandıkları süre boyunca tuttuğu günlükleri, Yahudi soykırımının (Holokost) simgelerinden biri haline gelen Anne Frank ve ailesine Nazilerin nasıl ulaştığı hiçbir zaman öğrenilemedi.


Frank, 15 yaşındayken Şubat 1945'te Bergen-Belsen toplama kampında tifüsten öldü. Anne'in saklanmış olduğu ev 1960 yılında müzeye çevrildi ve günümüzde ise müze olarak hizmet vermektedir.

Toplama kampından sağ kurtulan tek aile üyesi olan baba Otto Frank, 6 milyon Yahudi'nin sistematik şekilde zulüm ve soykırıma uğramasının sembollerinden biri haline gelen günlüklerin yayınlanmasını sağladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum