46 eserle ‘Yaza Merhaba’;

46 eserle ‘Yaza Merhaba’

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan 'Yaza Merhaba' isimli yıl sonu karma resim sergisinin açılışı Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşti. Serginin açılışına Kastamonu üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim dalı Başkanı Hüseyin Uysal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler tarafından düzenlenen Yaza Merhaba sergisinde 46 eser, sanat severlerle buluşturdu....

UYSAL; “BİZLER GELECEĞİN RESİM ÖĞRETMENLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”


Kastamonu Üniversitesi Eğitim fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim dalı Başkanı Hüseyin Uysal; “Bizler geleceğin resim öğretmenlerini yani görsel sanatlar öğretmenlerini yetiştiriyoruz. Sadece eğitsel bilgi becerileri ve anlayışın dışında estetik kaygı temelli sanatsal öğelerle de yoğunlaştırılmış çalışmalarla öğrenciler bizlerin yanında. Nice sanatsal etkinliklerde görüşmek üzere” dedi.

KAÇAR; “RESİMLERLE AKADEMİK YILI KAPATTIK”


Kastamonu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar da; “Eğitim fakültesi olarak, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında öğretmen adayı gençlerimizin , sosyal sorumluluk değerlerine sahip estetik bilgi ve duygularla da bezenmiş  olarak mezun olmalarını, ülkemizin değişik kademelerinde öğretmen olarak görev yapmalarını arz ediyoruz.Bu nedenle her bir bölümümüzü kendi becerilerini öğrenme çıktılarını dikkate alarak geliştirdiği eğitimsel ürünlerini böyle ortak platformlar da sergilemeyi , her bir öğrenci grubunu, her hocamızın bundan beslenmesini esinlenmesini, kendisine değerler üretmesini, katmasını diyoruz. Bu kapsamda bir dizi etkinliklerle dolu olarak geçen 2021-2022 akademik yılının son günlerine geldiğimiz bu aşamada yine Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüzün yıl sonu sergisi ve Müzik eğitimi öğrencilerimizin de renk kattığı müzik dinletisiyle birlikte buluşmuş olduk. Bu akşam da Kuzeykent Kampüsü  Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda 3 hocamızın icrasıyla 'Ilgaz Trıo Oda Müziği' konserimiz olacak, Oraya da sizleri bekliyoruz. Bugün ki sergimize eserleriyle, düzenlemedeki katkılarıyla iştirak eden Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünün hocalarına, kıymetli öğrenci ve öğretmenler adaylarına teşekkür ederim, emeklerine sağlık” dedi.

BÜTÜN DOĞAYA ‘MERHABA’


Resim İşi Öğretmenliği 2’nci sınıf öğrencisi Gurbet Duman,  yıl sonu sergilerinin “Yaza Merhaba” olduğunu kaydederek; “Bütün doğaya ‘merhaba’ demek istedim, sadece insanlara değil. Onun dışında bizim bazı şeylerden kurtulmamız gerektiğini ve ‘özgürlüğe merhaba’ dememiz gerektiğini düşündüm. Korkularımız, ön yargılarımız, tutsaklarımız, bunlardan bir kurtulabilirsek çok daha güzel şeylere erişebiliriz. Bu sergide yer aldığım için mutluyum, güzel bir yıl sonu sergisi oldu” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum