Ragbi topu yoktu, Türkiye Şampiyonu oldu;

Ragbi topu yoktu, Türkiye Şampiyonu oldu

Okul takımını 2019 yılında ragbide Türkiye şampiyonu yapan beden eğitimi öğretmeni Sercan Hükümen’in ilçede kurduğu ikinci takım da Türkiye şampiyonu oldu....

Taşköprü Seka Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Sercan Hükümen'in öncülüğünde 2018 yılında ragbi takımı kuruldu. Tamamı köyden gelen 11 kız öğrenciden oluşan takım, ragbi topları bulunmadığı için voleybol dizliği geçirilen patlak basketbol topuyla okulun bahçesinde çalışmalara başladı. 2019 yılında, Yıldız Ragbi Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan takım, 18 Yaş Altı Gelişim Ligi'nde de Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

HÜKÜMEN; “ŞAMPİYONLUĞUN ARDINDAN EKSİKLERİMİZ DE TAMAMLANDI”

Zor şartlarda çalışmalara başladıklarını anlatan Hükümen; “İlin ilk takımı olması nedeniyle önümüzde zorluklar vardı. Bölgede kimse bu sporu bilmiyordu. Top alabileceğimiz bir yer dahi yoktu. Biz de önce önümüzü görelim diye patlak basketbol topunun üzerine voleybol dizliği geçirerek çalışmalara başladık. Kız takımı kurmuştuk. Çoğu köyde kalıyor ve servisle gelip gittikleri için ancak öğle araları antrenman yapabiliyorduk. Akşam antrenman yapma şansımız yoktu. O dönem kurduğumuz takım Türkiye şampiyonu olmuştu. Burada neler yapabileceğimizi görmüş olduk. Şampiyonluğun ardından eksiklerimiz de tamamlandı. Formamız, toplarımız geldi” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum