K.Ü.’de2 projeye destek;

K.Ü.’de2 projeye destek

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından hazırlanan 2 proje destek almaya layık görüldü....

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Erol Tekin’in ‘Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi’ projesi ve Orman Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Ayşe Öztürk Pulatoğlu’nun ‘Bitki Sistematiğinde Bilimsel Bitki Ressamlığı’ projesi ‘TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği’ programı çerçevesinde desteklenecek. Projeler çerçevesinde çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları yapılacak.

ŞİRKETLEŞME KABİLİYETİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Doç. Dr. Tekin’in Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi projesi çerçevesine Kastamonu Üniversitesi içerisinde yer alan Kastamonu Teknokent A.Ş. eğitim ve toplantı salonlarında düzenlenecek etkinlik ile lisansüstü eğitim düzeyindeki öğrenci, araştırmacı ve akademisyenler ile doktoralı genç araştırmacıların girişimci üniversite misyonu çerçevesinde tekno-girişimcilik odağında Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi, dijital dönüşüm konusunda bilgilendirilmesi ve şirketleşme kabiliyetlerinin arttırılması amaçlanıyor.

Uzman akademisyenler tarafından oluşturulan eğitim modülleri, Ar-Ge projeleri hakkında bilgi sahibi olunması, Ar-Ge odaklı fikir ve projelerini ticari değere dönüştürme ile ilgili süreçleri kapsıyor. Ayrıca eğitimde, girişimcilik türlerinden tekno-girişimcilik, teknolojik bağlam, teknoloji odaklı çözümler, dijital dönüşüm teknolojileri, iş fikirleri ya da proje fikirlerinin girişimci faaliyete dönüştürülmesi ile Teknokent fırsatlarına ilişkin yer alan eğitimler teorik şekilde verilecek. Uygulamalı iş planı hazırlama ve interaktif grup çalışması şeklinde gerçekleşecek kanvas iş modeli geliştirme eğitimleri de verilecek.

BİYOÇEŞİTLİLİK KORUMA ÇALIŞMALARINA KATKI SAĞLAYACAK

Destek alacak Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas sahası olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanından Orman Fakültesi Dr. Pulatoğlu’nun Bitki Sistematiğinde Bilimsel Bitki Ressamlığı projesi çerçevesinde de Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’nin bitki biyoçeşitliliği, endemik bitkilerin konularında genel bilgiler verildikten sonra, bitki teşhisinde kullanılacak genel terminoloji öğretilecek ve bu bilgiler ışığında bilimsel bitki ressamlığı temel teknik çizim eğitimi verilecek.

Eğitim ile başta Türkiye’deki bitkiler olmak üzere, bitkileri tanımak, tanıtmak ile tabiat bilinci konusunda farkındalığı artırarak, biyoçeşitlilik koruma çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu etkinlik ile ayrıca Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, ANG Vakfı ve Flora Araştırmaları Derneği’nin iş birliği içinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ve 30 cilt olarak planlanan Resimli Türkiye Florası Projesi’ne bilimsel bitki ressamları yetiştirerek katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum