Farklı kültürler bir arada;

Farklı kültürler bir arada

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri’nin bugün son günü. Şenliğin son gününde öğrenciler etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulundu....

Kastamonu Üniversitesi Çağdaş Türk lehçeli ve Edebiyatıöğrencisi Nurzade Satıbaldieva; “Farklı ülkeler, farklı kültürler bir kez daha dostluğu, kardeşliği ve barışı sergilediler. Bu sayede uluslararası öğrenciler kaynaşması uluslararası ve ülkeler arası bağların kopmamasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kültür Günü etkinlikleriyle başlayan ve 50 farklı ülkedeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, şenliğin tadını çıkardı. Bugün itibariyle sona erecek şenlikler hakkında öğrenciler, birçok ülkeden olan insanın bir araya gelmesini önemli olduğunu belirterek, bu tarz etkinliklerin daha çok yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

“ETKİNLİKLER BOYUNCA TÜM ÜLKELERDEKİ İNSANLARLA ETKİLEŞİM İÇİNDE OLDUK”


Kastamonu üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Filistinli Saja İshtaiah, etkinlik hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi; “Bu gün güzel bir şarkı söyledik hep beraber.Filistin'e ait şarkılar söyledik, farklı kültürlerin yöresel yemeklerine yeme fırsatımız oldu. Çok eğlendiğim bir gün oldu. Farklı kültürden insanlarla tanıştık, sohbet etme fırsatımız oldu. Çok güzel şovlar izledik. Filistin’den geliyorum ve bu gün Filistin bayrağını yukarılara çıkardık, çok güzel bir histi.”

“FARKLI ÜLKELER, KARDEŞLİK SERGİLEDİ"

Kastamonu Üniversitesi Çağdaş Türk lehçeli ve Edebiyatı mezunu Nurzade Satıbaldieva; “Kastamonu Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler topluluğun düzenlediği, Uluslararası kültür gününe Kırgızistan’dan geldim, hepimiz bu günü kutladık. Farklı ülkeler, farklı kültürler bir daha dostluğu, kardeşliği,barışı sergilediler. Bu sayede uluslararası öğrenciler kaynaşması uluslararası ve ülkeler arası bağların kopmamasını temenni ediyorum. Üniversitemize 50 farklı ülkeden 2370 öğrenci bulunmaktadır. Bu gün bu sahnede farklı performans sergilendi ve yöresel yemeklerinin tadına baktık. Çok beğendiğim bir buluşma oldu” dedi.

"KASTAMONUDA KÜLTÜR GÜNÜ"

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi,Müzikoloji bölümü 2. Sınıf öğrencisi Sezai Torun, bu etkinliklerin hem sosyal hem de kültürel anlamda etkili olduğunu belirterek; “Farklı kültürlerin yöresel halk danslarını, yemeklerini, kıyafetlerini öğrenmiş olduk. Kastamonu Üniversitesinde kültür günü yaşadık diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

"8 FARKLI YÖRENİN HALK DANSLARINI SERGİLEDİLER"


Festivalin ilk gününde 8 farklı yörenin halk danslarını sergileyen Ranksan Halk Dansları Topluluğu’nun hem üyesi hem de yardımcı antrenörlerinden,Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisi Ali Özen; “Türkiye'nin 8 farklı yöresinin halk danslarını sergilemek için buradayız. Böyle bir etkinlik düzenleyen öncelikle rektörümüz Ahmet Hamdi Topal’a ve bu etkinlik içerisinde yer alan arkadaşlara teşekkürümü borç biliyorum. Bir sonraki seneler de inşallah daha kapsamlı şekilde büyüterek ilerleyeceğimizi düşünüyorum” dedi. 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum