“Onların mutluluğu, bizi de mutlu ediyor”;

“Onların mutluluğu, bizi de mutlu ediyor”

Kastamonu Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri başladı. 3 gün sürecek olan programın ilk gününde yabancı uyruklu öğrencilerin kendi kültürlerini temsil eden yemek ikramlarını sunduğu ve ülkelerinin danslarını gösterdiği Kültür Günü etkinliği ile eşzamanlı olarak DJ performansı gerçekleştirildi....

Yapılan etkinliklerle ilgili konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal; “2 yıl ara verdiğimiz faaliyetleri yeniden başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu aynı zamanda öğrencilerimizin yüzünde görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah bu güzellikleri üniversitemizde yaşamaya devam edeceğiz.”

TOPAL; “İNŞALLAH BU GÜZELLİKLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ahmet Hamdi Topal Kastamonu Üniversitesi’nde başlayan Bahar Şenlikleri etkinlikleri hakkında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Bugün 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesinin yaklaşması dolayısıyla düzenlenmiş olan Bahar Şenliklerini başlatmış olduk. İlk olarak öğrencilerimizle beraber Kültür Günü Etkinlikleri kapsamında 50 civarında farklı yabancı ülkelerden Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin kültür günü etkinlikleriyle başlıyoruz. Hakikaten öğrencilerimiz kendi ülkelerinin kültürlerini, kendi ülkelerinin güzelliklerini bize yansıtabilmek için çok ciddi bir çaba gösterdiler. Kültür günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin hazırlamış oldukları yemekleri tattık. Bugün yoğun bir şekilde programımız devam edecek. Kısmetse Cuma günü mezun olacak öğrencilerimizin mezuniyetlerini aileleriyle beraber üniversitemizin içinde yapmış olacağız. 2 yıl ara verdiğimiz faaliyetleri yeniden başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu aynı zamanda öğrencilerimizin yüzünde görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. İnşallah sağlık sıhhat içerisinde bu mezuniyetimizi tamamlamış olacağız. Öğrencilerimize de bu vesileyle, önümüzdeki günlerde başlayacak olan final sınavlarında başarılar diliyorum. İnşallah bu güzellikleri üniversitemizde yaşamaya devam edeceğiz.”

Rektör Topal, konuşmasının ardından stantları gezdi. Akabinde Ay Yıldız Yaşam ve Spor Merkezi’nde, yabancı öğrencilerin çeşitli gösterileri gerçekleştirildi. Program sonunda TÖMER’de başarılı olan ilk 3 öğrenciye hediye takdimi yapılacak. Bahar Şenlikleri tüm coşkusuyla Kastamonu Üniversitesi’nde devam ediyor.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum