Sporun nabzı değerlendirildi;

Sporun nabzı değerlendirildi

Kastamonu amatör sporlar değerlendirme toplantısı Tarihi Cem Sultan Bedesteni’nde düzenlendi....

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı AdemKeloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2021-2022 sezonu değerlendirmesi ve 2022-2023 sezonu planlaması masaya yatırıldı.

KELOĞLU; “61 FUTBOL KULÜBÜ VAR 14’Ü FAALİYETTE”

Kastamonu’nun amatör sporda oldukça başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı AdemKeloğlu; “Çevre illere bakıldığında amatör sporda taktir edilen bir iliz. Amatör sporda Türkiye’de ilk 20 il içerisinde yer alıyoruz. Bunun en büyük sebebi Sayın Valimiz Avni Çakır’ın spora olan bakış açısıdır. Özel İdare KHS, Yolspor ve Ormanspor gibi müessese kulüplerimizin sporun içerisinde yer alması bizim için çok önemli. Çünkü diğer kulüplerimizin durumu ortada” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’da futbol branşında 61 kulübün yer aldığını bu kulüplerden 21’inin faal olarak liglere katıldığın bilgisini veren Keloğlu, 3 yıl liglere katılmayan futbol kulüplerinin lisanslarının iptal edileceğinin altını çizdi.

“İKİNCİ AMATÖR VE SÜPER AMATÖR ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Kastamonu’da Süper Amatör Lig’in oluşturulması için çalıştıklarını ifade eden Keloğlu; “Pandemi öncesinde bir noktaya kadar gelmiştik. Ama liglerin iptal edilmesi ile birlikte bu çalışmalarımız sekteye uğradı. Biz Kastamonu’da Süper Amatör Lig oluşturmak istiyoruz. Bunun için 32 takımın faal olarak liglere katılması gerekiyor. Şuan bu rakam 21” diye konuştu.

“SPORDA EN ÖNEM VERDİĞİMİZ KONU ALTYAPI”

Kastamonu’da tüm branşlarda toplam 15 bin 18 lisanslı sporcu olduğunu dile getiren AdemKeloğlu, bu sporcuların bin 291’inin futbol branşında faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Sporda altyapının önemine değinen ve altyapı takımları bulunmayan kulüpleri eleştiren ASKF Başkanı Keloğlu; “Sporda en önem verdiğimiz konu altyapıdır. Altyapıda faaliyet göstermeyen kulüplerin yaşaması ve ayakta kalması çok zor. Bunu 2020-2021 sezonunda transfer tahtası kapalı olan GMG Kastamonuspor’da gördük. Takımımız Akademi Ligleri’nden bir kemik kadro oluşturduğu için transfer yapmamasına rağmen ligde kalmayı başardı” ifadelerini kullandı.

BADİOĞLU: “LİGDEN ÇEKİLEN KULÜPLERİMİZE CEZA VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konuşan Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, Kastamonu’da tüm paydaşların katılımıyla ‘Futbol Çalıştayı’ düzenlenmesini teklif etti. Kastamonu’da geçtiğimiz sezon tüm yaş kategorilerinde toplam 292 maç yapıldığını dile getiren Badioğlu; “Ligden çekilen kulüplerimize ceza verilmesi için çalışıyoruz.Kastamonu’da ki en başarılı kulüpler, alt yaş kategorilerinde mücadele eden takımlar.Biz lisanslı futbolcu sayısı 80’in üzerinde yer alan takımları başarılı olarak görüyoruz” diye konuştu.

“1’NCİ AMATÖR KÜMEDE 21, 2’NCİ AMATÖR KÜMEDE 7 TAKIM VAR”

Serdar Badioğlu son olarak 2022-2023 sezonunda Kastamonu 1. Amatör Küme’de 21, Kastamonu 2. Amatör Küme’de ise 7 takımın bulunduğu söyledi.Şu an için gelecek sezon liglerde yer alan takımlar şu şekilde; Kastamonu 1. Amatör Lig; Abana Gençlerbirliği, Araç Belediyespor, Cide Belediyespor, Bozkurt Belediyespor, Çatalzeytinspor, İhsangazispor, İneboluspor, Yolspor, Yurdum Gençlikspor, Ormanspor, Sarıyıldızspor, Seydilerspor, Taşköprüspor, Tosyaspor.Kastamonu 2. Amatör Lig’de; Daday Yeni Belediyespor, DevrekaniEsnafspor, Hanönü Belediyespor, İnebolu GSK, Küre Belediyespor, Kastamonuspor, Pınarbaşıspor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum