Fidanlar geleceğimiz olacak;

Fidanlar geleceğimiz olacak

Kastamonu’da 1-7 Haziran Çevre Haftası çerçevesindeyüz adet fidan toprakla buluşturuldu....

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin önünde yer alan alanda öğrenciler ve toplulukların katılımıyla fidan dikim programı düzenlendi.

Fidan dikim programına Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Maşrap ile Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari personel, topluluklar ile öğrenciler katıldı.

KILIÇARSLAN: “AMACIMIZ, ÇEVREYE OLAN HASSASİYETİ ARTTIRMAKTIR”

Etkinlik alanında konuşma yapan Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan; “Çevre Haftası münasebetiyle Kastamonu’da bir hafta boyunca yapılacak bir dizi etkinliklerden biri olan fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Bugün fidanların nasıl dikildiğini gördük. Amacımız, Çevre Haftası münasebetiyle çevreye olan hassasiyetimizin arttırmaktır. Umarım hem sizlerin hem de bizlerin çevreye olan farkındalık ve hassasiyeti bu tür etkinliklerle artar ve ülkemiz daha yeşil olur. Kastamonu’muzun yüzde 66’sı orman ve yeşillik ama umarım bu durum önümüzdeki günlerde daha da artar” dedi.

ALTUNEL; “KASTAMONU’DA AĞAÇLANDIRMA İLE İLGİLİ YER BULMA SORUNU VAR”

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Tayyibe Altunel ise çocukların büyük bir kısmının küreği tutmayı bilmediğini, fidan dikim etkinliğinin bir deneyim kattığını vurgulayarak; “Çocukların bu yaşta bu tür etkinliklere katılması güzel.Çoğu çocuk kürek dahi kullanmayı bilmiyor, toprak ile hiç temas etmemişler. Gerçi Kastamonu’dayız, Kastamonu kırsal bir yer ama toprakla buluşmamış ve kürek tutmamış. Onlara fidan dikimini öğretmek güzel bir şey. Tek sorun Kastamonu’da ağaçlandırma ile ilgili yer bulma sorunu var. Üniversitemizde dikim için yerler var. İnşallah önümüzdeki günlerde bu tür etkinlikler devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Arslan Ortaokulu öğrencileri, il protokolü ve öğretmenler tarafından yüzlerce fidan, toprağa ekildi. Öğrenciler toprakla buluşturdukları fidanlara can suyu vererek dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikim işleminden sonra günün hatırasına ilişkin toplu fotoğraf çekildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum