“Kastamonu’nun, Türk Dünyası'ndaki yeri bir başka”;

“Kastamonu’nun, Türk Dünyası'ndaki yeri bir başka”

Kastamonu Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri Etkinlikleri, 28 farklı Türk Cumhuriyeti ve özerk bölgelerin katılımıyla gerçekleştirildi....

22’nci Türk Dünyası Günleri’nde konser veren Kaya Kuzucu gazetemize konuştu. Kültürlerimizin ne kadar ortak olduğu noktasında bu etkinliğin önemli olduğunu dile getiren Kuzucu; “Tanışmamız, kültürlerimizin ne kadar ortak olduğunu görmemiz açısından çok önemli buradaki bu etkinlik, özellikler. Kastamonu’nun, Türk Dünyası'nda yeri biri başka. Çünkü Anadolu'ya yön veren Türklerin, ilk geldiği yurt burasıdır” ifadelerine yer verdi.

“KASTAMONU’NUN, TÜRK DÜNYASI'NDA YERİ BİRİ BAŞKA”

22’nci Türk Dünyası Günleri kapsamında Kastamonu’da güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini vurgulayan Kaya Kuzucu; “Öncelikle çok güzel bir ortam. İkincisi Türkiye bu tür etkinliklere susamış, bizimde Anadolu'nun dışında kardeşlerimizin olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk. Tanışmamız, kültürlerimizin ne kadar ortak olduğunu görmemiz açısından çok önemli buradaki bu etkinlik, özellikler. Kastamonu’nun, Türk Dünyası'nda yeri biri başka. Çünkü Anadolu'ya yön veren Türklerin, ilk geldiği yurt burasıdır. Kastamonu'ya daha önce de geldim ama bu başka bir yapı. Türk Dünyasından renkleri gören insanlarımız heyecanlanıyor, başka yerlerde de karındaşlarımız varmış onları ve müziklerini görme fırsatı elde ediyorlar. Bu bizim için çok önemli bir şey çünkü kültürümüzün kök hücrelerini biz bu şekilde görebiliriz, bu şekilde kavrayabiliriz” dedi.

“DEVLETİN SOSYAL YAPISI NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, HALKIMIZDA O KADAR RAHAT OLUR”

Pandemi sürecinde de hayatını sadece müzikten kazananların zor zamanlar geçirdiğine değinen Kuzucu; “Pandemi sürecinde hayatını sadece müzikten kazanlar için zor bir süreç yaşadık ama hepsi için son değildi. Sahnenin dışında da müzikle hayatını kazanan insanlar var, yani daha doğrusu bir reklam müziği yapar. Yada sahne olmadan müzikle para kazanılan alanlarda var. Bu alanlardan dolayı da MESAM (Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği ) ve Kültür Bakanlığı yardım etti. Devletin sosyal yapısı ne kadar güçlü olursa, halkımızda o kadar rahat olur. Onun için Türkiye Cumhuriyeti devleti bizim için her zaman şarttır, gerektir biz onun için çalışmalıyız” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum