Şeyh Şaban-ı Veli İHL, Abdurrahim Karakoç’u andı;

Şeyh Şaban-ı Veli İHL, Abdurrahim Karakoç’u andı

Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, ‘Bizden Biri: Abdurrahim Karakoç’ programı kapsamında şiir ve türkü dinletisi düzenledi....

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Abdurrahim Karakoç’un şiirleri ve besteleri öğrenciler tarafından izleyicilere sunuldu. Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, protokol üyeleri, okul personeli, öğrenciler, aileleri ve diğer davetliler katıldı.

DOĞAN: “İMAM HATİP OKULLARI MİLLETİN OKULLARIDIR”

Programın açılış konuşmasını yapan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, Karakoç’un yazdığı şiirlerden oluşan ve hazırlanan bu programın bir parçası olmaktan,memnuniyet duyduğunu dile getirerek; “Milletimizin, dilini, kültürünü, medeniyetini, sanatını gelecek kuşaklara aktaracak kişiyi kendisi ve milleti için kendisiyle barışık, çalışkan, özverili, ahlaklı olarak yetiştirecek bir eğitim sisteminde kalp ve aklın dengeli bir şekilde kullanılması, maddi ve manevi  ilimlerin, fenni, dini ve sosyal ilimlerin birlikte tedris edilmesi elzemdir. Bunu tespit eden aziz milletimiz, son yüzyılda imam hatip liselerini bu gayete ulaşmak için kurulmuştur. İmam hatip okulları hepinizin bildiği ve sahip çıktığı gibi milletin okullarıdır” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN İTİBARIYLA 556 ÖĞRENCİ,  48 ÖĞRETMEN VE 9 PERSONEL İLE HİZMET VERMEKTEYİZ”

Doğan açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Kastamonu’da 2017-2018 eğitim- öğretim yılında imam hatip liseleri yeniden düzenlenir ve bu çerçevede Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete girer. 5 yıldır adrese dayalı sistemde öğrenci alan Kastamonu Merkez’di erkek öğrencilerimize hizmet eden tek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermek gayreti içerisindeyiz. Okulumuz bugün itibarıyla 556 öğrenci,  48 öğretmen ve 9 personel ile hizmet vermektedir. Çağın gerektiği bilgi ve donanımı kullanabilen; dinine, vatanına, ailesine yararlı bireyler yetiştirmeyi esas kabul eden, akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda tercih edilen bir okul olmayı hedefliyoruz. Bu amaçları ulaşmak için çalışmalarımızı son hızla devam ettiriyoruz. 2021 yılı YKS’de ilk 4 binde 3 tane, ilk 20 bin de ise 7 tane öğrencimiz yer aldı. 11 tane spor takımımız olduğunu sevinerek ifade etmek istiyorum. Bu 11 takımdan 6 tanesinin Kastamonu ‘da ilk 3’de yer aldığını mutlulukla dile getiriyorum. Bunları ifade etmemdeki amacım buraya imam hatip sevdalısı ve imam hatibe gönül vermiş olarak geldiniz. Sizlerden istirhamım elde edilen başarıları paylaşmanızı arzu ediyoruz. Arzu ediyoruz ki bu aziz milletin evlatları, torunları da bu imkanlardan yararlanabilsinler. Ayın 5’inde LGS sınavı var. Sınava girecek öğrencilere başarılar diler ve o öğrencilerimizi imam hatip liselerine davet ediyoruz” dedi.

“ABDURRAHİM KARAKOÇ’U TERCİH ETMEMİZİN SEBEBİ KENDİSİ DURU VE MİLLETİN İNSANI”

Doğan, edebiyatın önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı; “Açıldığımızdan bu yana her yıl sonunda şiir gecesi tertip ediyoruz. Kahramanlık şiirleri, yedi güzel adam, yedi derin hikaye dedik ve bu sene de ‘Bizden Birisi: Abdurrahim Karakoç’ dedik. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu bir gelenek halinde devam eder diye ümit ediyoruz. Abdurrahim Karakoç’u tercih etmemizin sebebi kendisi duru ve hakiki milletin insanı. Bu milleti olduğu gibi yansıtan, milletin derdiyle dertlenen ve  milletin derdini terennüm eden önemli şairlerimizden bir tanesi. Bu yüzden Karakoç’u hatırlatmak istedik. Cenabı Allah’ın ilk emri ‘Oku’ bu okumanın içine her şeyi okumak da giriyor. Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere kendimizi ve kainatı okumak ve yazılan bütün değerli eserleri seçici olarak okumak önem arz ediyor.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum