Tosya’da yılan operasyonu;

Tosya’da yılan operasyonu

Tosya ilçesinde bir evde yılan görülmesi üzerine Tosya Belediyesi İtfaiye Ekipleri harekete geçti. Olay ihbarını alan İtfaiye ekipleri, evin çatı katında 2 metre uzunluğunda yılanı yakalayarak doğaya saldı....

Tosya’da ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Badem Arkı mevki olarak bilinen Kızılcıklı Sokakta İsmail S., bağ evinin yanında bulunan ardiye olarak kullanılan kısmında yılan gördü. Yılanı yakalayamayacağını anlayan ev sahibi İsmail S., durumu Tosya Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri, özel ekipman kullanarak yılanı yakaladı. Yakalanan yılan, daha sonra boş bir araziye tekrar doğal yaşam alanına geri bırakıldı. Yılanın boyu yaklaşık 2 metre olarak ölçüldü. Yakalanan yılan tekrar doğaya salındı. 

“KENDİ İMKANLARINIZLA YAKALAMAYAN VE ÖLDÜRMEYİN”

Tosya Belediyesi İtfaiye Çavuşu İsmail Altılar, ilçede yılan sezonunu erken açtıklarını dile getirerek; “İlçemizde yılan sezonunu erken açtık. Bu ay gelen ihbar üzerine özellikle bağ evlerinde iki adet yılan yakaladık. Vatandaşlarımızdan ricamız bu şekilde saklanmış veya köşeye sıkışmış yılanları kendi imkanları ile yakalamaya çalışmasınlar. İtfaiyemize ihbarda bulundukları anda bizler özel ekipmanlarımızla gelerek yılana zarar vermeden yakalayıp doğaya tekrar geri bırakıyoruz” uyarısında bulundu. 



Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum