İmam Hatip'ten '40 Hadis Ezberleme' yarışması;

İmam Hatip'ten '40 Hadis Ezberleme' yarışması

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda 40 Hadis Ezberleme Yarışması ve Tasavvuf Mûsikîsi Konseri Yapıldı....

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Mesut Şeker, Şube Müdürü Sait Aydın,  Okul müdürleri, çeşitli şube başkanları  ile birlikte Siyasi Parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler,  çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı program yoğun ilgi ve gördü.

 

Güzel Kur’ân-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye 1. Bölge 1.si olan ve 24 Mayıs’ta Ağrıda yapılacak Türkiye finallerinde bölgemizi temsil edecek Şeyh şabanı Veli Anadolu imam-Hatip Lisesi öğrencisi Taha Kanbolat’ın açılış okuması ile program başladı.

 

Açılış konuşmasını yapan Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, İmam Hatiplerin vizyon ve misyonundan bahsederek bu okullarda hem tabii hem dini ilimlerin bir arada okutulduğunu, bu okulların hedeflendiği üzere akl-ı selim sahibi gençler yetiştirmek üzere görev yaptığını ifade etti.

 

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak akademik, mesleki ve sosyal-kültürel alanlarda yaptıkları çalışmalardan bahsederken okul müdürü Doğan;  “Örnek vermem gerekirse;  2021 yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarında ilk 5.000 de 3 öğrencimizin yer alması, yine Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2021 yılı Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında Türkiye 4.lüğü, bu yıl aynı dalda Türkiye finali, Güzel Hutbe Okuma Yarışması Bölge 3.lüğü, 11 spor takımından 6 sının ilde ilk 3’te yer alması, öğrencilere yönelik olarak yapılan pek çok konferans-seminer, münazara-bilgi yarışmaları. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde açılan ney, bağlama, hüsn-ü hat, dini musiki, futbol, futsal, hentbol, voleybol, badminton, güreş, masa tenisi kursları, her kandil gecesinde çeşitli camilerde yapılan mevlidler, Ramazan ayında çeşitli camilerde mukabele, cuma namazı imamet ve müezzinlikleri vb. çalışmaları sayabilirim. Bu akşam çalışmaların en güzellerinden biri ile karşınızdayız,  Hz. Peygamber (sav)’in ‘Ümmetimden kim 40 hadis ezberlerse, ben kıyamet günü onun şefaatçisi ve şahidi olurum’ buyurması nedeni ile ümmet-i Muhammed arasında 40 Hadis Geleneği oluşturulmuştur. Bizler de bu çalışma ile öğrencilerimizin bilinçlenmesi ve peygamber sevgisinin kazanılmasını, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini ve özgüven duygularının pekiştirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

 

 Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezî Müdürü İsmail Hakkı Öğretici'nin başkanlığını yaptığı  jüride Kastamonu  İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Semsettin Kırış ve Dr. Hayri Şahin ile Kastamonu Kız İmam-Hatip Lisesi müdürü Celasin Kara görev aldılar. Okul İçinde yapılan yarışma sonunda finale kalan 10 öğrenci yarışmaya katıldı.

Jüri değerlendirmelerini yaparken Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Mûsikîsi Korosu, İlhan Şahin yönetiminde bir konser verdi.

Konser sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde dereceye girenler açıklandı. Yarışmanın kazananı Emincan Tütüncüoğlu, ikincisi Ali Erdem Demirkılıç olurken üçüncüsü ise Mehmet Akmehmetoğlu oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından program son buldu.(Emre Çevikoğlu)

 

    

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum