“Emanetçi olduğumuzun farkındaydık”;

“Emanetçi olduğumuzun farkındaydık”

İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs ayı olağan toplantıları devam ediyor. Güray Parçal Başkanlığı’nda gerçekleştirilen mayıs ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan da katıldı. Yeni görevi dolayısıyla görevinden ayrılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan, Meclis’te veda konuşması gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan konuşmasında; “Gelirken emanetçi olduğumuzun farkındaydık. Sizleri tanıma fırsatımız oldu. Sizlerin hemşehrisi olma mutluluğunu yaşadık. İnsanlarımızın refahını arttırabileceğimiz tarzda pastayı büyütücü, vizyon projeler de İl Özel İdaresi’nin projeleri kapsamında” ifadelerine yer verdi....

PARÇAL; “İL GENEL MECLİSİ’MİZE HER ZAMAN YARARLI OLDUNUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kısa çalışma sürecimizde Genel Sekreterimiz, Valimiz ve vekillerimizle birlikte güzel işler yaptık. Bu birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde güzel bir dönem oldu. Bazen siyasetçinin konuşması gerekiyor, bazen de bürokratlar da net rakamlarla net bilgiler vererek hepsinin birleştiği bir harman olduğu takdirde bu ortaya çıkıyor. Kastamonu’da bunu iyi yakaladığımıza inanıyorum, o sebeple bu iyi sonuçların ortaya çıktı. Genel Sekreterimiz Selçuk Bey, tecrübeleriyle İl Özel İdaremize büyük kazanımlar sağladığını düşünüyorum. Genel Sekreterimiz, kendisinin bunu bilmesine rağmen afet kapsamında 9 ay duracağım mantığını, hiçbir zaman yansıtmadı. Sanki burada kalacak gibi kararlı ve ileriye dönük, devletin devamlı esası ilkesiyle her zaman davrandığına şahit olduk. Bu konuda da kendilerine teşekkür ediyoruz. Afet bölgesinde Elâzığ’da Suriye’de çalıştığı dönemlerdeki tecrübelerini de bizlere yansıttı. Her zaman kendisini hemşehrimiz olarak kabul edeceğiz. Her zaman bekleriz. Verdiğiniz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bütün İGM üyelerimiz sizlerden çok memnunlar bir kötü söz duymadık. Kaymakamlarla ufak tefek tartışmalarımız olsa da her zaman bize tampon görevinde ve uzlaştırıcı örnek kişilikleriyle İl Genel Meclisi’mize her zaman yararlı oldunuz. O vesileyle de teşekkür ediyoruz. Hakkımızı helal ediyoruz sizler de helal edin.”

ASLAN; “ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIĞIMIZIN KANAATİNDEYİZ”

İGM’de konuşma gerçekleştiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan; “11 Ağustos 2021 tarihinde başta Bozkurt ilçemiz olmak zere 9 ilçemizi etkileyen ağır bir afet yaşadık. Bu afette yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi yeniden iletiyorum. İlimiz açısından zahmetli bir süreçti. Bu afetin beşinci günü hizmetimize ihtiyaç olduğu için davet edildik, talimat aldık ve hemen gelip görevimize başladık. Gelene kadar Afet Koordinasyon göreviyle görevlendirildiğim düşüncesindeydim ama buraya geldiğim zaman İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili olduğumuzu, İfade etmişlerdi. Belki bazı arkadaşlarımızın bilgisi dâhilindedir. 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan Giresun Dereli sel afetinden sonra Giresun İl Özel İdaresi’nde görev almıştım. Bu minvalde hem İl Özel İdaresi adına hem afet yönetimi adına tecrübelere sahip olmamız hasebiyle Kastamonu görevinin tebliğ edildiğini düşünüyorum. İlk başta ilk hedefimiz afetin atık hasarını ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızı olağan yaşamına döndürebilmek adına gerekli tedbirleri alabilmekti. Burada başta Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Murat Kurum ve tüm bakanlarımızın destekleri olmak üzere Valimiz, Meclis Başkanımız, siz meclis üyelerimiz ve İl Özel İdaresi’ndeki mesai arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma yürüttük. Şükürler olsun örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum. Sadece kendi iş yükümüzü omuzlamanın dışında, Kastamonu’ya destek amacıyla gelmiş ve yüzlerce iş makinesinin lojistik desteğinin sağlanması, koordinasyonunun sağlanması ve oradaki afete dönük organizasyonun da bizim elimizle yürütülmesi gerekiyordu. Biz bu işin içinden alnımızın akıyla çıktığımızın kanaatindeyiz” dedi.

“GÜNCELLENMİŞ MALİYETLERLE İHALELERİ YENİLEME ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR”

Sel dönemindeki çalışmalar hakkında konuşan Genel Sekreter Aslan; “Biz akut dönemindeki tedbirleri aldık. Bir ev yaparken de temelden başlayıp çatısına kadar devam ederiz. Bu belli bir süreci kapsar. İl Özel İdaresinin yol ağındaki tüm hasarlara ilişkin gerekli keşifleri çıkardık. Ödenekler tedarik edildi. İhtiyaç olan ilave ödenekler için gerekli temaslar sağlandı. İnşallah gelecek ödenekler de ilerleyen dönem içerisinde ilimize gönderileceğine inanıyorum. Çok seri davrandık. Özellikle trafik güvenliğinin sağlanması açısından köprülerimizi, aciliyet gerektiren duvarlarımızın hepsini ihya etmiştik. Ancak ekonomik dalgalanma, müteahhitlerimizin bekleme pozisyonu almalarına, akabinde de sosyoekonomik durum karşısında hükümetimizin müteahhitler dilerlerse fiyat farkı dilerlerse tasfiye hakkı vermeleri nedeniyle müteahhitlerin tamamı tasfiye hakkını kullandılar. Şuanda bu süreci sonlandırıp, hızlı bir şekilde güncellenmiş maliyetlerle ihaleleri yenileme noktasında arkadaşlarımız yoğun bir emek sarf ediyor” dedi.

“KALICI KÖPRÜLERLE YAĞMURLAR BÜYÜK ÇAPLI DA OLSA SIKINTI YAŞATMAYACAĞI İNANCINDAYIZ”

Son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen yağmur suları nedeniyle yaşanan menfez yıkımları hakkında konuşan Aslan, şöyle devam etti; “Köprüler yeniden yıkıldı diye bir algı var, bunlar köprü değil, menfez. Bu menfezlerin, sınırlı yüksekliği olan derelerde kullandığımız menfezler. O günün şartları üzerinde bunları yan yana dizmek suretiyle 8 sıra, gelen suyun miktarına ve ölçeğine göre vatandaşımızın günlük geliş geçişini sağlamaya yönelik adeta logo tarzı enstrümanlar bunlar. Yani taban tavan yüksekliği yüksek olan malzemeler değil. Belli bir miktar su geldiğinde ister istemez bozulmalara neden olmaktadır. Bulunduğu yerden birkaç metre uzağa gitmiş durumda. Alıyoruz yeniden diziyoruz. İnşallah sonbahara kadar kalıcı köprülerimiz tamamlanırsa bundan sonra yağacak yağmurlar büyük çaplı da olsa sıkıntı yaşatmayacağı inancındayız” dedi.

“GELİRKEN EMANETÇİ OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIDK”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gelirken emanetçi olduğumuzun farkındaydık. Sizleri tanıma fırsatımız oldu. Sizlerin hemşehrisi olma mutluluğunu yaşadık. Kastamonu cennet coğrafyaya sahip olan illerimizden bir tanesi. İstiklal savaşından Osmanlı’nın son demlerinden başlayarak her zaman kendisini ispatlamış bir vilayetimiz. Şehitler diyarı diye adlandırsak, hiçbir şekilde abartılı bir tabir değil, hem 2. Dünya Savaşı’nın Çanakkale Cephesinde, hem de Kurtuluş Savaşı’nda en fazla şehit veren vilayetlerimizden bir tanesi. Bu şehitlik bahsine atıf yapmışken, kısa bulunduk ama olabildiğince bazı şeyler noktasında vizyon oluşturmaya çalıştık, malumunuz Vedat Tek kültür Merkezimiz var, orada ürettiğimiz ama sonlandıramadığımız artık sizlere emanet olarak bırakacağımız bir projemiz var. Kastamonu Şehitlere Vefa Müzesi tarzında, hep şunu gururla söylüyoruz Çanakkale içinde türküsü Kastamonu’ya ait Çanakkale ruhu Kastamonu’da hissedilmiş ve bu dışa vurulmuş, sadece Türkiye sınırlarımızda değil dilimizin lisanımızın konuşulduğu tüm coğrafyalarda bu hissiyatı yansıtmış. Bu türkünün bize hissettirdikleri ile böyle bir şey olabilir mi diye bir araştırmaya girdik ve Milli Savunma Bakanlığı olsun, TRT Genel Müdürlüğü olsun, Çanakkale Valiliği olsun temaslarımız oldu, materyaller noktasında temaslarımız sağlandı. Yerel tarih noktasında ne bulabiliriz tarzında Kastamonu Üniversitesi ile bir dayanışma içerisine girdik, oradan akademik destek alıyoruz ve Kastamonu’nun hemşerilerinde de son tahlilde riayet edilecek yani aile arşivlerinizde neler var bu müzeyi yaşatabileceğimiz, zenginleştirebileceğimiz noktasında. Vedat Tek Kültür Merkezindeki otelimizin fuaye alanı zemin katta geniş ve açıklık, oldukça uygun bir alan oraya ilişkin yatırım müdürlüğümüz çalışmakta. Tamamlandığını görmek inşallah nasip olur, tamamlamak sizlere nasip olur böyle bir proje, sizlere emanet edelim istiyoruz.”

“BİTİREBİLECEĞİMİZ PROJELERE DAHA ÇOK ODAKLANDIK”

9 ayın ne uzun ne de kısa bir süre olduğunu dile getiren Aslan; “3-5 yıllık projelere ister istemez bitirememe ya da yarım kalması endişesi ile ilgili yerlere teklifimizi yaptık ama bugünden yarına birkaç ay içerisinde bitirebileceğimiz projelere daha çok odaklandık. Güçlü bir İl Özel İdaresiyiz, geçmişte bölge müdürlüğünü devralmış olmak, ize ciddi bir enerji, sinerji katmış. Köy Hizmetlerinin Yol Su Elektrik Kurumunun envanteri devralınmış, nerede ise yüz yılı aşmış bir mazisi olan İl Özel İdaresinin izdivacından, modern şimdi ki il özel idaresi ortaya çıkmış. Burada şöyle bir küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Bizim mazimizde Köy Hizmetleri de var, İl Özel İdaresi de var. Sadece köy hizmetleri mazimizle kendimizi adlandırmayalım. Kırsal alanda hizmet sunmak asli vazifelerimizden ama bu vilayette insanlarda istihdam yaratabileceğimiz, insanlarımızın refahını arttırabileceğimiz tarzda pastayı büyütücü, vizyon projeler de İl Özel İdaresi’nin projeleri kapsamında. Kastamonu’nun evlatlarına istihdam yaratabilecek projelere kaynak aktarmamız çok büyük bir fark yaratabilecek kanaatindeyim. Bunu paylaşmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Çünkü sokağa çıktığımızda kırsal da oturan vatandaşlar sürekli bize yol, menfez ya da su kanaleti ya da sıcak asfalt olsun noktasında ki talepler var bu yerden göğe kadar haklı taleplerdir ama bütçe kısıtımız var elimizde ki bütçeyi optimum kullanmakla mükellefiz. Özel İdare olarak gücümüz bütçemizin büyüklüğünden değil insan kaynağımızla makine parkımızın büyüklüğünden geliyor. Çünkü bütçemizde ayırdığımız bu sene yatırım için belki 60 milyon gibi bir bütçemiz var ama İl Özel İdaresi olarak belki 300-400 milyonluk bir katma değer yaratıyoruz. Bütçemiz haricindeki 7 kat değerindeki katma değer insan gücümüzden ve araç ekipmanımızdan kaynaklanıyor. Devraldığımızda insan kaynağımızla ilgili şöyle bir gerçekliğimiz vardı güçlü bir insan kaynağımız var nicelik olarak yeterli ama arkadaşlarımızın pek çoğu emeklisi cebinde olan arkadaşlarımız ama hala enerjisini kaybetmemiş arkadaşlarımız. İnsan kaynağı planlamasına gitmek zorundaydık. O noktada acil ihtiyaç nedeniyle Bakanımız sağ olsun daha afetin akut döneminde 56 kişilik bir alım izni vermişti ki bunun yaklaşık 48’ini bize hizmet sunan arkadaşlarımızın transferi tarzında alım yaptık. Akabinde 35 kişilik bir izin daha çıktı ve son ziyaretlerinde Bakanımıza izah ettim sıkıntıya düşmemek adına kurumsal tecrübe aktarılabilsin hem de o sinerji devam etsin diye arz ettik sağ olsun 50 personel konusunda daha müsaade verildi” diye konuştu.

“KASTAMONU’NUN HEMŞEHRİSİ OLMANIN GURUNU YAŞADIK”

Genel Sekreter son olarak; “Dün talimatı aldık. İçişleri Bakanımız İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği devrini aldık. Perşembe günü resmi olarak devrimizi alacağız. Rabbim hayırlı hizmetler sunmayı nasip etsin, dualarınızı bekliyorum. Kastamonu’nun hemşehrisi olmanın gurunu yaşadık. Bundan sonra da Kastamonu’nun emrinde olduğumuzu unutmayın. Ankara’da bir kardeşinizin kapsı sizlere açık olacak. Telefonumuz 24 saat açık olacaktır. Kastamonulu tüm vatandaşlarımıza sağlık sıhhat huzur diliyorum. Rabbim afetlerden korusun diyorum” dedi(Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum