Kastamonu'da sporun 'Merkezi';

Kastamonu'da sporun 'Merkezi'

Merkez Ortaokulu, akademik başarı, sosyal ve kültürel alanlardaki başarısının yanında sporda gösterdiği başarılarıyla dikkat çekiyor....

Spor salonu olmayan ve birçok imkansızlıkla mücadele eden Merkez Ortaokulu, 5 branşta Türkiye finallerine kalmasının yanı sıra lisanslı sporcu sayısıyla da sporun merkezi olurken, Türkiye’de örnek olma yolunda ilerliyor.

864 öğrencinin öğrenim gördüğü, ilimizin en eski ortaokulu olma özelliğine sahip Merkez Ortaokulu, aynı zamanda Merkez Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü adında bir de kulübü bünyesinde barındırıyor. Merkez Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü’nde, Merkez Ortaokulu mezunu ve mensubu olmak üzere toplam 540 öğrenci sporcu faaliyetlerini sürdürüyor. Aktif olarak Merkez Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin yüzde 50’yi geçkini de Merkez Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü’nde mücadele ediyor.

2021-22 SEZONU BAŞARILARI

Halkoyunlarında yıllardır ilimizi başarı ile temsil eden, geçmiş yıllarda Türkiye dereceleri elde eden, tüm Türkiye de tanınan Merkez Ortaokulu; Amasya’da yapılan yarışmalarda grup birinciliği elde etti. 9 Nisan’da ilimizde yapılan Türkiye Şampiyonası’nda da Türkiye üçüncüsü oldu.

Yıldız kız hentbol takımı Bolu ilinde yapılan grup müsabakalarını birinci olarak tamamladı. Yozgat’ta gerçekleşen yarı final grup birinciliği elde ederek Türkiye finallerine yükseldi. 26-30 Nisan’da Zonguldak ilinde yapılacak Türkiye Şampiyonasında en iyi 8 takım arasında olmayı başardı, şampiyonluk mücadelesini de sürdürecek.

Küçük kız hentbol takımı il birincisi olarak katıldığı Karabük bölge yarışmalarında grup birincisi olarak yarı finallere katılma hakkı elde etti. Bolu ilinde yapılacak grup yarışmalarına katılacak ekibin hedefi finallere yükselebilmek ve Türkiye derecesi elde etmek çok yakın.

Oryantringde yıldız kız ve erkeklerde takım olarak il birincisi olan ve Ordu ilinde yapılan yarışmalarda grup birinciliği elde eden ekibin hedefinde Kırklareli’nde yapılacak Türkiye finallerinde derece elde edebilmek var.

Yüzme branşındaYıldız ve küçükler kız erkek takım ve ferdi birincilikler alan, Kırıkkale’de yapılan grup müsabakalarında birinci olan ve Türkiye finallerine yükselen sporcular şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldız kız ve yıldız erkek basketbol il birincisi olan ekip grup müsabakalarında ilimizi başarı ile temsil etti. Yine aynı şekilde küçük kız basketbol il birincisi olan ekip, grup müsabakalarında ilimizi başarı ile temsil etti.

Merkez Ortaokulu futbol ve futsalda yıldız ve küçükler kategorilerinde il dereceleri, voleybol küçükler ve yıldız kategorilerinde il dereceleri, atletizm branşında küçükler ve yıldız kategorilerinde il dereceleri, satrançta takım ve ferdi il birincilikleri aldı; kayak,teakwondo,karate,muaythai,boks, badminton, masa tenisi, okçuluk gibi birçok branşa katılım ve ferdi başarılar etti.

Yıdız kız hentbol Türkiye finalleri, küçük kız hentbol yarı final grubu, Halkoyunları Türkiye finalleri, oryantring Türkiye finalleri, yüzme ferdi sporcular Türkiye finalleri, basketbol küçük kız grup birinciliği, ferdi branşlarda şampiyonalara katılımları da Merkez Ortaokulu’nun spordaki etkinliğini ortaya koydu.

MERKEZ ORTAOKULU GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ


Sadece okulda verdikleri eğitim ile yetinmeyen okul öğretmenleri okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Atakan Bekir Karaca’nın başkanlığını yaptığı Merkez Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında da kulüp faaliyetlerini sürüdürüyor. 2008’de kurulan spor kulübü voleybol, hentbol, satranç ve halk oyunları ana branşları başta olmak üzere ferdi branşlar dahil birçok branşta faaliyet gösteriyor.

540 sporcunun faaliyette bulunduğu kulüpteki beden eğitimi öğretmenleri ve takımları şöyle: Atakan BekirKaracavoleybol, Nihat Saka basketbol, Yeşim Balcı hentbol, Volkan Özkadam futbol, Metin Yüzgüleç yüzme; Sabire Özen, Seda Nur Yılmaz ve Görkem Aksu Halk Oyunları.

Takım sporları ve ferdi branşlarla birlikte ilimizde faaliyet gösteren Kastamonu Basketbol, İl Özel İdare, Kastamonu Belediye GSK gibi ilimiz kulüpleri başta olmak üzere birçok kulübün altyapısını oluşturuyor. Okul sporcuları ve diğer gençlerin sporla ilgilenmelerine olanak sağlayan kulüp, çalışmalarına üst seviye antrenörler olan Cengiz Kesici, Cem Oran,Hamdi Kıcıroğlu,SabireÖzen gibi antrenörler ile iş birliği ve dayanışma içinde devam ediyor.

VELİLER MEMNUN
Merkez Ortaokulu’nun akademik başarısı kadar sportif başarıyı da hedeflemesini olumlu bulan veliler, Okul Müdürü Halit Özden’e, Özden’in ekibine, öğretmenlere ve antrenörlere teşekkürlerini iletti.

“EĞİTİMİN MERKEZİ OLDUĞU AKADAR SPORUN DA MERKEZİ”
Merkez Ortaokulu Spor Kulübü’nde hentbol antrenörü olarak görev yapan Cengiz Kesici; “Okul Müdürümüz Halit Özden tüm öğrencilerin spor yapabilmesi için elinden geleni yapıyor. Her türlü imkanı seferber ediyor, spor yapanın hep yanında oluyor. Spor ile öğrencilerde zararlı alışkanlıklardan korunma, zamanı iyi değerlendirme, disiplin, özveri, yardımlaşma, dayanışma, kazanma-kaybetme, galibiyet-mağlubiyet, sevinç-üzüntü, verimli çalışma gibi olumlu davranış ve düşünce değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyorlar. Spor yapan öğrencinin akademik başarısının da arttığı bir gerçek. Kastamonu Merkez Ortaokulu eğitimin merkezi olduğu kadar sporun da merkezi bir okul” dedi.

SPOR SALONU YOK
Öte yandan Kastamonu Merkez Ortaokulu, tüm bu sportif başarıları spor salonu olmayan bir okulda yapıyor. Spor salonu için Merkez Ortaokulu bahçesinde uygun alanın bulunduğu öğrenilirken, yokluklar içinde bu başarıları elde eden bir okulun spor salonu olması gerektiği veliler tarafından ifade ediliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum