''Beş  ilin 10 yıllık heyelanını, bir haftada yaşadık'';

''Beş ilin 10 yıllık heyelanını, bir haftada yaşadık''

Kastamonu Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından geleneksel hale gelen iftar programı, bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi....

 Pandemi sebebiyle son iki yıldır iftar programı düzenlemeyen kurumda, iki yıllık bir aranın ardından tekrar iftar yapma sevinci yaşandı.

Programda kurum çalışanlarına hitaben konuşan Vali Avni Çakır, İl Özel İdare personellerinin Ağustos 2021 yılında meydana gelen sel afetinde gösterdikleri özverili çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bayram sonrası ivme kazanacak çalışmalar için de 'Bu yıl, bizim en yoğun sezonumuz olacak'' dedi.  KÖYDES ödeneklerinden umutlu olduklarını ve bu ödeneklerle çalışmaları tamamlamayı planladıklarını kaydeden Çakır, kurum personellerine de kolaylık diledi. 

Genel Sekreterlik Ana Hizmet Binası'nda düzenlenen İftar programına Vali Avni Çakır, Vali Yard. Ünal Kılıçarslan, İGM Başkanı Güray Parçal, Genel Sekreter Selçuk Aslan, Yol İş Sendikası 2 No’lu Şb. Başkanı Sadık Düzgün, Genel Sekreter Yardımcıları Nida Sinsi, H. İbrahim Sanık ile İGM Üyeleri, Kısım Müdürleri ve çalışanlar katıldı.

''TÜM GÜCÜNÜZLE ÇALIŞIYORSUNUZ''

İftar yemeği sonrasında Vali Avni Çakır, kurum çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada; ''Güzel bir ramazan akşamı büyük ailemizle bir aradayız. Sizlerle birlikte böyle mübarek bir akşamı yaşamaktan sizlerle birlikte aynı sofrada orucumuzu açmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Bunun için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, tuttuğumuz oruçlarımızın, ettiğimiz duaların kabul olmasını Yüce Allahtan tüm kalbimle diliyorum. Değerli çalışma arkadaşlarım, sürekli sahadasınız, sürekli faaliyettesiniz biliyoruz. Özellikle son bir yıldır çok yoğun bir çalışma şartlarıyla tüm gücünüzle gece gündüz çalışıyorsunuz'' dedi.

''32 YILLIK İDARECİYİM, BÖYLE BİR KIŞ GÖRMEDİM''

Ağustos ayında gerçekleşen sel afetinde İl Özel İdare çalışanlarının özverisine değinen Vali Çakır, ''İl Özel idaresi olarak her alanda her yerde en kısa sürede tüm vatandaşların hizmetine koştunuz, yazın yoğun çalışmasının ardından bu sefer de kış inanılmaz çetin geçti. Aranızdaki eskiler bilir belki ama birçoğunuz eminim ki böyle bir kış yaşmadınız. Ben şahsen 32 yıllık idarecilik hayatımda memleketin birçok yerinde çalıştığım, ancak böyle bir kış görmedim. Bu kışın kar mücadelesi için yine tüm unsurlarımızla sahada çalışmaya devam ettik. Karlar eridi, bu seferde heyelan, çökme ve yolların bozulması haberleri gelmeye başladı. Geçen haftalarda ilimiz genelinde 110 dan fazla yerde heyelan sonucu yollarda hasar oluştu. 11 ağustostaki selden sonra geçici olarak hizmete konulan bazı köprüler aşırı yağışlar ve kar erimesi kullanılmaz hale gelmiştir. Özel İdare ekipleri en kısa zamanda olaya müdahale edip ulaşımdaki aksaklıkları gidermeye gayret etmiştir'' diye kaydetti.

'' 5 İLİN 10 YILLIK HEYELAN SAYILARINI, BİR HAFTADA YAŞADIK''

Sadece bir haftada 100'den fazla heyelan vakasının meydana geldiğine dikkat çeken Çakır, ''Bu sayı 4, 5 ilin 8 ile 10 yıllık heyelan rakamlarına denktir. Sizler tecrübeniz, birikiminizle bu zor durumda ulaşıma kapalı alan yer bırakmadınız. Sadece tek bir köyümüzün ulaşımdaki sıkıntısını gidermeye gayret ediyoruz ve en kısa zamanda ulaşım olmayan yer kalmayacaktır. bu sene bizim en yoğun çalışma senemiz olacak. Ramazan bitiyor ve bayramda gurbetteki vatandaşlarımızın birçoğu memleketlerine gelecekler. Onların can ve mal güvenliğini sağlayarak, mutlu bir şekilde bayram geçirmeleri için eksiklikleri tespit edip aksaklıkları gidereceğiz. Hemşerilerimizin sağlıklı huzurlu ve mutlu ve sağ salim bir şekilde bir şekilde köylerine ulaşmalarını sağlamak için tüm gayretimizi göstereceğiz. Bu heyelan yağışa bağlı eksik ve aksaklıkları giderince de rutin çalışma programımıza döneceğiz. Bu yıl bizim için en fazla çalışacağımız yıl dedik ve bunun için de gerekli olan ödenek, bütçe ve makine ekipman desteği için ilgili kurumlar ve kişilerle hep birlikte çalışıyoruz. Özellikle KÖYDES ödeneklerinde iyi bir destek ümit ediyoruz. Bu konuda İGM Başkanımız ve İGM üyelerimizle, tüm siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla konunun takipçisi oluyoruz. Bu konuda büyük desteklerini gördüğümüz Sayın Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımıza da Kastamonu’muz için gösterdikleri ilgileri için çok teşekkür ediyorum. Tüm İl Özel İdaresi çalışanlarına, sağlıklı huzurlu mutlu bir ramazan ve sonrasında bayram diliyorum. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum, tüm yaptığınız işlerde kazasız belasız, arızasız bir çalışma, her çıktığınız görevden geriye evlatlarınıza ailenize sağlıkla kavuşmayı, huzurlu sağlıklı bir çalışma hayatı diliyorum'' ifadelerine yer verdi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum