Hasret bitti, kendir toprakla buluştu!;

Hasret bitti, kendir toprakla buluştu!

Taşköprü'de yıllar süren hasret sona erdi ve Kendir Ekimi Tarla Günü etkinlikleri kapsamında; protokol üyelerinin de katılımıyla kendir ekimi gerçekleştirildi....

Vali Avni Çakır ve Milletvekili Metin Çelik'in kendirleri yem haznesine doldurduğu, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun da direksiyonun başına geçerek traktör kullandığı   Kendir Ekimi Tarla Günü programına Vali  Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal,  İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İl Genel Meclisi Üyeleri ve kurum amirleri katıldı.

Taşköprü OSB’de kurulması planlanan elyaf üretim tesisiyle birlikte rahatlıkla işlenebilecek kendire 10 bin dönümlük bir alan ayrılması beklenirken; ilk etapta yaklaşık 10 bin ton kendirden elyaf üretilecek.

Taşköprü Kaymakam Çağlar Partal, programda yaptığı konuşmada '' Taşköprü’nün kendirle mutlu anıları var. Bu anıların üzerine Taşköprü’de kendirle yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Yaklaşık 1 yıldır gündemimizde olan Taşköprü’yü yeniden kendirle buluşturma projesinde bugün en heyecanlı, mutlu aşamalardan birini gerçekleştiriyoruz. Tohumları toprakla buluşturuyoruz. Çok güçlü bir ürün olan sarımsağımız var. Kendiri de sarımsağın alternatifi değil tamamlayıcısı olarak değerlendiriyoruz. İlimiz ve Taşköprü için hayırlı olmasını diler, emek veren herkese çok teşekkür ederim. Taşköprü kadim bir şehir, gerek fiziki olarak gerekse zihni olarak belli bir seviyenin üzerinde alt yapısı olan bir ilçe. Bu altyapının üzerine tarımsal üretimi, doğa, kültür turizmi ve gençlerinin amatör spor branşlarındaki başarısı ile ön plana çıkan bir ilçe olmayı hedefliyoruz'' ifadelerine yer verdi. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum