Muhtarlar Derneği'nden geniş katılımlı iftar;

Muhtarlar Derneği'nden geniş katılımlı iftar

Kastamonu Muhtarlar Derneği tarafından Amorium Otel'de iftar programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Avni Çakır, Mayıs ayı itibariyle yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini söyledi. Ağır kış şartları sebebiyle 100'den fazla köyde heyelan gerçekleştiğini kaydeden Çakır, hiç kimsenin mağdur olmayacağını kaydetti....


Programa Vali Avni Çakır, İçişleri Bakanlığı Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Suna Üstüner, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcıs Gökhan Kapağan, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emin Çınar, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel ve muhtarlar katıldı.

 

YAPICIOĞLU: ''PROJELERİMİZ VAR''

Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, programda yaptığı konuşmada; ''Muhtarlığın ilk kurulduğu ilde çalışmanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz. Türkiye'de ilk ve tek olan Muhtarlar Müzemizi Kastamonu'ya kazandırdık. Sayın Valimizin, İçişleri Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleriyle  inşallah, bu müze; 81 ilden gelen muhtar envanterleriyle dolup taşacak ve yerini alacak. İçişleri Bakanlığımızdan, Kastamonu muhtarlar derneği olarak bir proje sunduk. İnşallah bu projemiz de sayın valimizin de destekleriyle gerçekleşecek ve biz Kastamonu'yu turizm dalında, geniş çalışmalarda tanıtacağız'' ifadelerine yer verdi.

ÜSTÜNER: ''PANDEMİ DE MUHTARLARIMIZIN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIK''

İçişleri Bakanlığı Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Suna Üstüner ise '' Kastamonu'nun sadece doğası, insanı, havası değil insanlık tarihi kadar eskiye uzanan geçmişe sahip olması da çok çarpıcı. Ülkemizde 9 Temmuz 2018 yılından beri uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde de Kastamonu'nun büyük katkı sağladığı, bin yıllık devlet yönetim kültürümüzde belirleyici olduğunu söylemek isterim. Bu belirleyicilik sayesinde, uzun süre hak ettiği değeri görmeyen, dolayısıyla  yeteri kadar işlev kazandırılmamış olan muhtarlıklarımıza tekrar güçlü bir destek sunulabildi.  Bu desteğin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu pandemide gördük. Filyasyon ekiplerinin  çalışmalarında gerek evlerinde, gerek hastanelerimizde, komşuları Covid hastalığına yakalanan vatandaşlarımızı  tek tek evlerinde ziyaret edip, onların hal ve hatırlarını sorarak ihtiyaçlarını sordunuz. İnsanların, akrabalarının, çocuklarının  bile birbirinden kaçtığı iki yıl yaşadık ve hala da yaşamaya devam ediyoruz. Ama o süreçte kıymetli muhtarlarımız, bir gün dahi sıkılmadan devletten aldığınız güçle bütün hastalarımızı ziyaret ederek, devletimizden aldığınız bütün o bilgi ve yardımları, filyasyon ekipleriyle, Vefa Sosyal Destek Grupları'yla birlikte sahada aktardınız'' dedi.

''MUHTARLARIN DESTEĞİ OLMADAN PROJELER GERÇEKLEŞMEZDİ''

Üstüner, şöyle devam etti; ''Muhtarlar El ele projemizle de  bu kutsal vatanı, 7 bölge ve  dört bir yanında muhtarlarımızın kaynaşmasını sağlarken; bilgi, görgü ve tecrübe paylaşımını sağlayabildiğimizi gördük.  Türkiye'yi muhtarlar düzeyinde en kılcal damarlarına kadar  birbirine bağladık ve bilgi çağının ötesine geçtik. Muhtarlarımızın canı gönülden destekleri olmasa, öneriler getirmeseler, tüm bu saydığımız ve sayamadığımız konularda bunların hepsi birer plan ve proje olarak kalırdı. Türkiye, yeniliğe doymayan aç bir coğrafya, adaptasyon yeteneği çok yüksek bir toplum. Aklı selim ile kuru gürültüyü birbirinden ayırma yeteneği çok yüksek.  Kastamonu'da sizlerle bir iftarda bir araya gelmekten dolayı ayrıca çok mutluyum. Kastamonu, İstiklal Mücadelemize verdiği katkı ve genç cumhuriyetin kuruluşunda oynadığı büyük rol ile, bu aziz  vatanın ne kadar önemli bir coğrafyası olduğunu göstermiş özel bir ilimiz. İnsanların olduğu gibi, toprağın da bir genetiği olduğunu söyleyebiliriz. Kastamonu'da bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Küre ve Ilgaz dağları, bu yurdu kucaklayıp kurarken, gösterilen o Türk misafirperverlik ve samimiyetin bu coğrafyanın genetiğinden kaynaklandığını düşünmeden edemiyoruz. Bugün burada bizlerin bir araya gelmesini sağlayan Kıymetli Muhtarlar Derneği Başkanımız ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.''

ÇAKIR: ''MAYIS'TA HIZLI BİR YATIRIM PROGRAMINA BAŞLIYORUZ''

Vali Avni Çakır ise, Kastamonu'da mahallelerle birlikte bin 227 muhtarın bulunduğunu söyleyerek, ''Hal böyle olunca hem coğrafyamızın dağınıklığını, yüzeysel yapısı hem  muhtar sayımızın fazlalığı. Biz idarecilerin muhtarlarla, muhtarların vatandaşlarla, hizmet noktasında çok yakın bir ilişki içinde olmasını gerektiriyor. Ben, Kastamonu'ya geldiğimde de çok güzel bir miras devraldığımı düşünüyorum. Çok sıcak bir ilişkimiz var. Çünkü karşılıklı olarak birbirimizi gördüğümüzde yüzlerimizin gülümsemesi bunun en güzel göstergesidir diye düşünüyorum. Coğrafyamızın genişliğini çok iyi biliyorsunuz, yaşadığımız afeti biliyorsunuz. Yaralarımızı hızla sarıyoruz. İnşallah, İçişleri Bakanımız da bölgemizi ziyaret ederek, son durumu da kendilerine göstereceğiz.  Bunun yanında coğrafyamızdaki  ağır kış şartlarından dolayı 100'den fazla köyümüzde de heyelan meydana geldi ama Özel İdare'mizin gücü kapasitesi, oradaki arkadaşlarımızın özverili çalışmasıyla bunları da süratli bir şekilde gideriyoruz. Hiç bir köyü bu anlamda mağdur etmeyeceğiz. Ama bütün bunlar, bu yaz yapacağımız yoğun iş programının mazereti değil onu da söyleyeyim.               Gelen taleplerle iş programımızı ciddi bir şekilde oluşturuyoruz. Bayramdan sonra da hizmete başlayacağız. İnşallah, bu sene hiç bir muhtar arkadaşımızı mahcup etmemeye çalışacağız. Geçen seneden bir mazeretimiz oluşmuştu. Onu bu sene, fazlasıyla telafi etmemiz lazım.           Siyasilerimizle beraber olayın finansal tarafını halletmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Bu sene beklediğimiz miktarda yatırımı inşallah, köylerimize kavuşturacağız'' dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum