Çiftçi ekiyor, meralar rahatlıyor;

Çiftçi ekiyor, meralar rahatlıyor

Kastamonu'da kullanılmayan tarım alanlarının üretime kazandırılması için başlatılan proje kapsamında çalışmalar sürüyor....

Bozulan mera alanlarına ekim yapılarak, ilimizin üretim kapasitesinin arttırılması planlanıyor.

Taşköprü İlçesi Yazıhamit, köyünde devam etmekte olan Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında bozulmuş mera alanlarını ıslah etmek için Yazıhamitli çiftçiler ile beraber domuz ayrığı, koyun yumağı, kamışsı yumak, yonca ve korunga tohumlarından oluşan karışım ile bozulmuş mera alanlarına ekim yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da konuyla ilgili olarak, "İlimizde halen 6 köyde uygulamaya devam edilen bu projeler ile meralar üzerindeki otlatma baskısı azaltılarak, hayvanların kaba yem ihtiyacı karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu tür projeler sayesinde çiftçilerimiz, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulmasını amaçlıyoruz'' dedi.

Tanrıkulu, yapılan mera ıslah çalışmalarının hayırlı olmasını dileyerek, üretimin her aşamasında karşılaşılabilecekleri, çiftlerin; sorunların çözümü için Tarım Orman il ve ilçe müdürlükleri ile irtibatlı olmalarını tavsiye etti.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum