'Gerekli tedbirleri alıyoruz, iki güne köylerdeki sıkıntıları aşacağız';

'Gerekli tedbirleri alıyoruz, iki güne köylerdeki sıkıntıları aşacağız'

Vali Avni Çakır, Kastamonu'da kar sularının erimesiyle paralel olarak etkili olan yağıştan dolayı yükselen akarsu debileri ve bunun neden olduğu göçük ve heyelanlarla ilgili açıklamalarda bulundu....


'Gerekli tedbirleri alıyoruz, iki güne köylerdeki sıkıntıları aşacağız'

Vali Avni Çakır, Kastamonu'da kar sularının erimesiyle paralel olarak etkili olan yağıştan dolayı yükselen akarsu debileri ve bunun neden olduğu göçük ve heyelanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.


Vali Çakır, Meteorolojinin de yağış uyarısı yaptığını hatırlatarak, ' Yağış bekleniyordu.  Aşağı yukarı bütün derelerin su debilerinde bir yükseliş oldu. Bunun sonucunda 8 tane köyümüzdeki geçici köprülerde sıkıntı meydana geldi. Arkadaşlarımız süratla tespitlerini yapıp müdahalelerini başladılar'' dedi.

Bugün, Araç ilçesinde karayolunda meydana gelen göçükle de ilgili konuşan Çakır, ''Bugün, Araç çıkışında; yolun kenarından geçen Araç Çayı'nın debisinin yükselmesiyle yolda sıkıntı oldu. Bir çatlama ve göçme meydana geldi. Bir iki gün içerisinde köylerimizdeki sıkıntıları aşmayı planlıyoruz. Can emniyeti açısından risk teşkil edecek bir durum söz konusu değil.  Şu aşamada dün yükselen su da hızla düşüşe geçti. Gerekli tedbirleri de alıyoruz'' dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum