Haydarlar'da tarımsal hasar: 460 bin TL;

Haydarlar'da tarımsal hasar: 460 bin TL

Geçtiğimiz hafta 7 evin alevlere teslim olduğu Haydarlar Köyü'nde tarımsak zararın da 460 bin TL olduğu belirlendi. Ayrıca köylülerin tarımsal kredilerinin ertelenmesi için de çalışmalar başladı....

İl Tarım ve Orman Müdürü  Bekir Yücel Tanrıkulu,  İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, yangında zarar gören Haydarlar Köyü'nü ziyaret etti.

''TARIMSAL FAALİYETLERİN DEVAMLILIĞI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR''

Ziyaretlerinde köy muhtarı ve vatandaşlardan bilgi alan İl Müdürü Tanrıkulu, yaptığı değerlendirmede; ''Yangın afetinden zarar gören haydarlar köyüne olayın hemen ardından iki ziraat mühendisi ve bir veteriner hekimden oluşan afet tespit komisyonu gönderdik. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızın tarımsal zararlarını tespit ettiler. Şu anda yaklaşık 460 bin TL tarımsal zarar tespit edildi. Zarar gören üreticilerimizden tarımsal kredilerinin ertelenmesi ile ilgili bir talep geldi. Bu talebi Kastamonu Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürlüğü ile paylaştık. Kararı vatandaşlarımız ile paylaşacağız. Yine TARSİM Bölge Müdürlüğü ile temasa geçildi. Oluşan hasar için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına ve Tarım ve Orman Bakanlığına ayni ve nakdi destekler için gerekli resmi bilgilendirmeler yapıldı. Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerinin devamlılığı için çalışmalarımız devam ediyor. Allah bir daha böyle felaketlerle bizleri karşılaştırmasın. Köy halkımıza geçmiş olsun'' ifadelerine yer verdi.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum