'Abana Şantiyesi';

'Abana Şantiyesi'

Ağustos ayında sel afetinden etkilenen Abana'da bir çok bölgede çalışmalar sürüyor....

Altyapı başta olmak üzere şehirde çok sayıda proje aynı anda gerçekleşiyor. İlçe adeta bir şantiye alanına dönüşürken; bir taraftan selin etkileri giderilmeye çalışılırken diğer taraftan da yeni projeler geliştiriliyor.

 

 

Son projeler kapsamında;Kanalizasyon alt yapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanırken; yağmur suyu alt yapısı için projelerinin hazırlandığı bir ay içerisinde inşaat çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

 

İçme suyu şebeke hattı yenilenmesi işinin  7 Nisan’da ihaleye çıkacağı ilçede; sel felaketinde yıkılan kapalı halı saha, kullanılmaz hale gelen şehir stadyumunun yeniden inşa edilmesi için ilk kazma  vuruldu.

 

Diğer taraftan Ezine Çayı tahkimatı ile yan dere bağlantıları için çalışmalar yoğun şekilde sürerken;  Abana'ya doğalgaz kazandırılması için de ilk kazma önümüzdeki ay içerisinde vurulacak.

 

Abana Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanacak olan kentsel dönüş projesi için çalışmaların devam ettiği ilçede;  Bağlık bölgesinde yapılacak TOKİ konutlarının inşası için ilk kazma Nisan ayı içerisinde vurulacak ve  Abana’ya 109 konutlu TOKİ binalarını inşa edilecek.

 

Diğer taraftan 11 Ağustos’taki sel felaketinde yıkılan sanayi sitesinin yapım çalışmaları hızla sürüyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum