Artık onlar, filenin de yıldızları!;

Artık onlar, filenin de yıldızları!

2018 yılında bir grup velinin bir araya gelerek kurduğu Kastamonu Yıldızları Spor Kulübü, futbolun yanı sıra; voleybol branşında da eğitim vermeye başladı....

Kulüp Başkanı Abdullah Küpoğlu, yeni gelişmeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Abdullah Küpoğlu da, 2018 yılının Temmuz ayında futbol sevdalısı velilerin bir araya gelerek Kastamonu Yıldızları Spor Kulübü'nü kurduklarını söyleyerek, '' İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde futbolun kaynak talebini karşılamak üzere futbol eğitimi için uygun nitelik ve yaş gruplarındaki potansiyelin futbol eğitimi almasına olanak sağlayabilen bir alt yapı kulübü olmak vizyonu ile yola çıkmıştık. Futbolda, vizyonumuz doğrultusunda kısıtlı imkanlarla kısa sürede başarılı çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Geçen kısa sürede Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da, Aydın’da süper lig takımlarıyla ve bu takımların katıldığı büyük turnuvalarda boy gösterdik. Bu turnuvalarda elde ettiği başarılar ile Kastamonu’muzu gururla temsil ediyoruz.Büyük kulüplerin teknik ekiplerinin dikkatini oynadığı oyun tarzıyla çekmeye devam ediyoruz'' dedi.

Futbol branşındaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Başkan Küpoğlu, ''Farklı bir spor branşında bizim kulüp olarak yapmak istediğimiz alt yapı çalışmalarının benzerini yapan iki spor sevdalısı antrenörle yollarımız kesişti. Bu antrenörlerimiz; bizim futbolda yaptıklarımızı voleybolda yapmaya çalışan iki güzide insan; Özlem Güngör ve Sümeyye Kübra Gür hocalarımız. Onlar da voleybolda kulüp vizyonumuzla tamamen örtüşen başarılı çalışmalarda bulunmuşlar ve bu çalışmalarına devam etmek istiyorlardı. 2021 yılı Aralık ayı içinde sadece bir telefon görüşmesi sonucunda bizim adımıza müsabakalarda yer almak istediklerini ve bunun mümkün olup olamayacağını sordular. Yapmış olduğumuz bu telefon görüşmesinde, farklı bir branşta da olsa bizimle aynı hedeflere ulaşmayı isteyen, aynı amaç doğrultusunda özverili bir şekilde çalışan antrenörlerimizin heyecanları karşısında tereddütsüz bir şekilde kulübümüz bünyesinde voleybol branşını da açmaya karar verdik'' diye kaydetti.

Tescil işlemlerinin ardından kısa sürede voleybol branşını açtıklarını kaydeden Küpoğlu, ''Kısa sürede tescil işlemlerimizi yapıp voleybol branşımızı açtık. Hatta bu kadar kısa sürede Midi ve Küçük Kızlar olmak üzere iki kategoride de yerel Liglere katılım sağladık. Midi Kızlar kategorisinde müsabakalarımız şu günlerde devam etmekte. Küçük Kızlar kategorisinde ise İl ikincisi olarak sezonu tamamladık. Kısa sürede takım hazırlayıp müsabakalara katılmamız; sporcularımızın gelişimine katkı sağlamaktadır. Bizler voleybolda da sporcularımızın maç tecrübesi kazanmasını istediğimiz için maçların hangi skorlarla bittiğinden ziyade sporcularımıza neler kattığını önemsemekteyiz. Geçtiğimiz günlerde Düzce’de düzenlenen “Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Grup Müsabakaları”nda ilimizi temsil eden Kastamonu takımımızda kulübümüzden 8 adet sporcumuzun olması bizi çok daha gururlandırdı. Kastamonu takımımız müsabakalarda Zonguldak ve Amasya il takımlarını set vermeden 3 – 0 mağlup etmiştir. Aldığı başarılı sonuçların ardından grubunu lider tamamlamış ve Karabük’te düzenlenecek olan “Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Çeyrek Final Müsabakaları”nda katılmaya hak kazanmıştır. Çeyrek final müsabakalarında mücadele edecek olan Kastamonu takımına kulübümüzden 10 sporcunun katılacak olması bizler için bambaşka bir övünç kaynağıdır. Özellikle son yıllarda Avrupa Kupalarında kulüp olarak ve Milli Takım düzeyinde de şampiyona ve olimpiyatlarda başarılı sonuçlar alarak Türk milletinin gurur kaynağı olan voleybol takımlarımız; bu spora ilgiyi arttırmış ve bakış açısını olumlu yönde değiştirmiştir. Biz de kulüp olarak bu başarılı takımlarımıza sporcu yetiştirme noktasında çalışmalarımızı bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Kastamonu Yıldızları Spor Kulübü olarak; grup müsabakalarında aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri gururlandıran bütün sporcularımıza teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu sporcularımızın gelişiminde çaba harcayan Özlem Güngör ve Sümeyye Kübra Gür hocalarımıza da ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz'' ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum