'Benim muhatabım yedek MYK üyesi değil';

'Benim muhatabım yedek MYK üyesi değil'

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve MHP Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın'ın kendisine ve partisine yönelik eleştirilerine cevap verdi....

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve MHP Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. AK Parti İl Başkanı Ünlü'nün kendi içerisinde bir çok tutarsızlıkları bulunduğunu öne süren CHP İl Başkanı,  Aydın'ın eleştirilerine yönelik de; ''Sayın Yüksel Aydın, siyaset açısından meşru bir muhatap değildir. Yedek MYK Üyesidir. Meşru muhatabımız değerli Emin Çınardır. Biz bu meselelerin Emin Çınar'la konuşulmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz'' diye kaydetti.

 

TV366'nın canlı yayınına katılarak Daday ve Kastamonu Belediyelerinde gerçekleşen silahlı saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Erbilgin; ''Daday Belediyesi'nde gerçekleşen olayda belediye çalışanlarımızın çok yiğitçe tutumları var, olayı engelleyen tutumları var. Onları kutluyor ve belediye başkanımıza da geçmiş olsun diliyorum. Milletin yerleri olan belediyelere herhangi bir saldırıyı hoş görmek mümkün değil. Bizler de sürecin takipçisi olacağız. Sayın Valimizin, belediye başkanımızı aradığını ve gerekli desteği verdiğini biliyorum, buradan da kendisine teşekkür ediyorum.  Yine Kastamonu Belediyesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı nedeniyle yaralanan güvenlik görevlimize de geçmiş olsun diyorum. Bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyorum'' dedi.

''ESPİRİ YAPMAK İSTEMİŞ ONU DA BECEREMEMİŞ''

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün kendisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Erbilgin, '' Meseleye bir espri dahil etmeye çalışmış Doğan bey ama maalesef onu da becerememiş. Doğan Bey, uzun süredir toplantılarını basına kapalı yaparken, yeniden basına açma cesareti gösterdiği için kutluyorum. Çünkü, Adalet ve Kalkınma Partisi bir süredir içe kapanmıştı. Toplumdan kopmuştu. Yeniden, şehirle ilgili, ülkeyle ilgili fikirlerini basın önünde tartışıyor olması önemli bir adım'' dedi.

''AYNI TUTARLILIĞI GÖRMEK İSTERİZ''

Erbilgin, şöyle devam etti; ''Sayın Doğan Ünlü ve içine Milliyetçi Hareket Partisi Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın'ı katarak söyleyeyim ki; siyaset bir tutarlılık ve kararlılık işi. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar'ın KASİAD Başkanlığı üzerinden bir eleştiri yöneltmeye çalıştılar. Burayı bırakması gerektiğini söylediler. 5-10 yerden maaş  alanların bu konuda samimi bir tutum sergilemesini de çok ummuyor ve beklemiyorum. Eğer öyle olsaydı; Kızılay Başkanı'nın ilçe başkanı ve ilçe yöneticisi yapmazlardı. Eğer STK'yla siyasette yönetici olma arasında bir tutarsızlık görselerdi, Yeşilay Başkanından Belediye Meclis üyesi yapmazlardı. Sayın Ünlü hakikaten tutarlı olsaydı; İl Genel Meclisi üyesinden Ziraat Odası Başkanı yapmazlardı. TAŞIKO ve Şoförler Odası Başkanından il başkan yardımcısı ya da il yöneticisi yapmazlardı. Daday  MHP İlçe Başkanı, aynı zamanda da Daday Ziraat Odası başkanı. Yani, siyasi bir şapkayla bir sivil toplum kuruluşunda oda, dernek, sendikadaki şapkanın bir sorun teşkil edeceğini düşünüyor olsalardı samimi olurlardı. Ben buradan Sayın Doğan Ünlü ve Emin Çınar'a bir çağrı yapmış olayım, KASİAD  başkanlığına yönelik eleştiriyi, aynı şekilde; kendi yönetim kurulu üyeleri, başkanları, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyelerinde de görmek isteriz.

 

''109 MİLLETVEKİLİNİN 35'İ KASTAMONULU DEĞİL''

 

AK Parti İl Başkanı Ünlü'nün kendisi ve CHP Mİlletvekili Hasan Baltacı'ya 'hemşehrilik beratı' üzerinden yaptığı eleştirileri de değerlendiren Başkan Erbilgin, '' Sayın Doğan Ünlü yine hemşehrilik beratı üzerinden bize bir göndermede bulunmuş. Üzülerek söylüyorum ki; bizi uzun süredir Kastamonulu olmamakla atıf yapan  bir Doğan Ünlü, bu konuda ısrarcı olacağa benziyor. Ama sayın Doğan Ünlü'nün Kastamonu tarihini hiç bilmediğini çok iyi anlıyorum. Eğer bilmiş olsaydı böyle bir eleştiriyi yersiz bulurdu.  Cumhuriyet Kurulduğundan bu yana Kastamonu, 109 milletvekiliyle temsil edilmiş. Bunun 35'i Doğan Ünlü'nün ifadesiyle Kastamonulu değil. Yani her üç milletvekilinden bir tanesi başka kütüklerde Kastamonu'yu temsil etmişler. Siyaseti bu kadar dallaştıran, ufuksuzlaştıran, sen şuralıydın buralıydın ifadesine getirmeye çalışan bir yaklaşım, Kastamonu'nun hayrına değildir'' diye kaydetti.

''KENDİ KASET GEÇMİŞİNİ SİLDİREBİLİR''

MHP'li Yüksel Aydın'ın açıklamaları üzerine gelen soruya da cevap veren Erbilgin, ''Mahkeme kararıyla kendisinin geçmişini internetten sildirdiğine dair iddialara da cevap veren İl Başkanı Erbilgin,  'Ben isterim ki; muhatap, mevkidaşım Emin Çınar olsun. Emin Çınar, uzun süredir Kastamonu'nun meselelerini basın önünden konuşmaktan geri duruyor. Parti içerisinde bir rahatsızlık olmalı ki boşluğu doldurma gayreti içerisinde olan Milliyetçi Hareket Partisi Yedek MYK Üyesi var. Her Kastamonulunun her siyasi partide üst organlarda yer almasından mutlu oluruz. Ancak kamuoyunun yanıltılması doğru değil. MHP'nin sitesine girdiğimizde, Merkez Yönetim Kurulu'nun 75 kişiden oluşuyor. Ve 25 kişilik yedek yönetim kurulu vardır. Sayın Yüksel Aydın, kamuoyuna  yedek olduğunu açık seçik ifade etmesi lazım. Bu parti kültürüdür. Bu bizim üzerimize düşmez ama protokollerde bunun lanse edilmesi doğru bir zemine oturtulmalıdır ki; muhataplık seviyemizi doğru belirleyelim. Sayın Yüksel Aydın, siyaset açısından meşru bir muhatap değildir. Partinin kurgusu içerisinde... Meşru muhatabımız değerli Emin Çınardır. Biz bu meselelerin Emin Çınar'la konuşulmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz.  Ama maalesef Emin çınar bu konulara girmeye, parti içerisinde bir bilek güreşi olduğunu, belediye başkan yardımcıları değişikliğinden, tasarruflardan, parti içerisindeki açıklamalardan biliyoruz, anlıyoruz. Siyaset belge ister, sayın Yüksel Aydın; bizim Google'da bizim geçmişimizi sildirdiğimizi iddia ediyor. Bu konuyla ilgili kesinlikle bir girişim olmadığı gibi. Bizim geçmişimizden utanacak bir halimiz yok. Bir geçmiş sildirilecekse,  Sayın Yüksel Aydın; kendisiyle kasetlerle ilgili meseleye bakıp o geçmişini sildirmeli.''

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum