'Neredeyse Taşköprülüleri stada almayacaklardı';

'Neredeyse Taşköprülüleri stada almayacaklardı'

Taşköprüspor Kulübü Başkanı Hüseyin Aytaç Altan, Kastamonu İl Özel İdare KHS- Taşköprüspor mücadelesinde yaşanan olayların ardından değerlendirmelerde bulundu....

Karşılaşma öncesinde Taşköprüsporlu taraftarların organizasyonlarının dahi engellenmeye çalışıldığını iddia eden Başkan Altan,  kimliklerine bakılıp Taşköprü yazanları maça almama konusu bile konuşulduğunu öne sürdü ve ''Maça 10 dakika kala taraftarın yerinin değiştirilmek istendi, halbuki standart dışı topla oynamayı bile düşünen kulübün seyircinin nereye alınacağı konusunu düşünmesi daha kolay olurdu'' dedi.

Skora üzülmeye fırsatlarının bile olmadığını kaydeden Başkan Altan, mücadele sonunda yaşanan üzücü olaylar hakkında da; ''Kimse oyuncumuza atılan kafayı konuşmuyor. Kimse 25 numaralı oyuncularının ettiği küfürleri konuşmuyor. Kazanılınca, bazı şeyler halının altına süpürülüyor'' diyerek, sezonun geri kalan bölümünde de ellerinden geleni yapacaklarını ve ihtimalleri bekleyeceklerini ifade etti.  

 

''EŞİT ŞARTLARDA MÜCADELE ETMİYORUZ''

Maçın gergin bir atmosferde geçmesinin en önemli sebebinin; kaybedenin ağır bir yara alacağının bilinmesi olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Hüseyin Aytaç Altan, ''Maç hakkında çok şey söylenebilir ama önemli nokta iyi niyetli olmadığını gördüğümüz kişiler vardı. Kimseyi suçlayamayız elbette bir düzen var, ama biz bu düzene ayak uydurmayacağız. Elbette öz eleştiri çok önemli. Biz de deyim yerindeyse sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Hatalarımız fazlaca var. Maçın kırılma noktaları vardı. Bu kırılma noktalarında ise saha kenarı ve saha içinde sakin kalamadığımız için maçı kaybettiğimizi düşünüyor ve öz eleştirimizi yapıyorum.Bunu sakin kalamamak noktasını ise tecrübesizliğimize ve aşırı duygusallığımıza bağlıyorum.Duygusallığın sebebi bu kadar bağlanmanın sebebi ise iki takımın eşit şartlarda mücadele etmemesine bağlıyorum. O kadar çok sıkıntı ile uğraştık ki sonuçta duygusallığımız çok yüksek seviyelere çıktı'' dedi.

''LOBİLERİ DAHA GÜÇLÜ''

İl Özel İdare KHS'nin bir devlet kurumu olduğunu ve futbolcuların ödemelerini kolayca yapabildiğini söyleyen Başkan Altan, ''Ulaşım, konaklama, beslenme gibi konuları rahatlıkla aşılabiliyor. Uzun yıllardır BAL’da mücadele ettikleri için lobileri daha güçlü,  tabi bunların hiçbiri bu maçın kazanılma kaybedilme konusunda bir bahane değil ama gerçekleri konuşmanın da tam zamanı olduğunu düşünüyorum.Çünkü gördüğüm kadarı ile sosyal medya ve fısıltı gazetelerinde bu söylediklerim dile getirilmeye başlandı'' ifadelerine yer verdi.

''KURUMLAR ARANARAK PAYLAŞIMLARIN KALDIRILMASI İSTENDİ''

Saha dışında da gerginliğin olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Altan, şok bir iddiada bulundu. Taşköprüspor taraftarlarının organize ettiği Gazi Stadı'na deplasmana gidileceğine dair programın paylaşımlarının kurumlar dahi aranarak kaldırılmasının istendiğini öne süren Başkan Altan, ''Taşköprüspor taraftarının atkı, kaşkol takmaması bile istenildi, davul getirilmiş davula bile tepki gösterildi. Komik işler bunlar.Kimliklerine bakılıp Taşköprü yazanları maça almamak konusu bile konuşulmuş. Halbuki her iki kulüp içinde gerek Özel İdare Spor Kulübü Başkanı, gerek biz; kazanının ve kaybedenin şehir olacağı vurgusunu yapmıştık. Ama maalesef dediğim gibi iyi niyetli olmayan kişiler eğer BAL’dan düşersek şahsi şekilde çarklarının dönmesine engel olunacağı düşünleri ile hareket edenler vardı'' diye kaydetti.

''EKMEK YEDİĞİ ŞEHRE YAPTIĞI TERBİYESİZLİĞİ GÖRDÜNÜZ''

Maçın başlamasına kısa bir süre kala taraftarların yerlerinin değiştirilmek istendiğini hatırlatan Başkan Altan, ''Çünkü taraftar,  Özel İdare Kulübesi tarafındaydı. Halbuki patlak topla oynamayı bile planlayan bir kulübün, taraftarın maçı izleyeceği yeri de doğru planlaması zor olmazdı. Muhabir arkadaşlar anlatıyorlar, Özel İdare kalecisinin ki maçtan sonra ekmek yediği şehre yaptığı terbiyesizliği de gördünüz. Bu topla oynanmaz diyen muhabir arkadaşa bile topu değiştirmek istemediğini kendisi söylüyor.Tabi bütün bunlar maçı saha dışında gerdi ve bizim tarafımızdan da saha içine yansıdı'' dedi.

''KİMSE OYUNCUMUZA ATILAN KAFAYI KONUŞMUYO''

Saha içinde futbolcuların, saha dışında da yönetici ve teknik heyetlerin gergin olduğunu ve olaya tek taraflı bakılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Altan, ''Maalesef kaybettiğinizde fatura amatör davranışlara kesilirken, kazanan tarafın ise gerginliği profesyonellik yada tecrübe kelimeleri ile ödüllendiriliyor. Çünkü, her alanda olduğu gibi kazanan hep haklı sayılıyor.Kimse oyuncumuza atılan kafayı ki oyuncumuzun burnu kırıldı, özel idare alt yapı oyuncusunun ki daha 16 yaşındaymış ve kulübün lisanslı oyuncusuymuş, sahaya atlayıp oyuncularımıza vurduğunu konuşmuyor, 25 numaralı oyuncunun ağza alınmayacak küfürlerini konuşmuyor, kalecilerinin maç sonu yaptığı hareketleri konuşmuyor, çünkü kazanırsanız her şey halının altına süpürülüyor. Bütün bunlardan geriye kalan ise kazanan ve kaybeden ve şehre yakışmayacak görüntülerdi. Skora üzülmeye fırsat bile kalmadı maalesef. Bütün bu duygular doğrultusunda geriye kalan maçlarda elimizden geleni yapıp kalan ihtimalleri gerçekleşmesini bekleyeceğiz'' diye kaydetti.

Başkan Altan, mücadelenin hakemleriyle ilgili de şunu söyledi: ''Bütün bunların ışığında, konuşulması gereken ama kimsenin konuşmadığı bir konu var.Bu grupta ligin sonuna kadar mücadelesini sürdüren 3 tane Ankara takımı varken, maça Ankara bölgesi hakemi atanmıştır. Akıllarda şüphe olmasa bile etik olmadığı kesin bir konudur ki bu gerginliğin de en büyük nedeni ise videolarda da sabittir,  verilen yanlış hakem kararlarıdır.Hakeme olan tepkilerde iki takımın karşılıklı gerilmesine neden olmuştur. Bu açıkça aşikardır.''

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum