'BAL'a da güvenlik şart';

'BAL'a da güvenlik şart'

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği, Bölgesel Amatör Ligleri'nde de güvenlik görevlileri bulundurma zorunluluğunun gelmesini talep etti....

Yakın tarihte oynanan Kastamonu İl Özel İdare KHS- Taşköprüspor karşılaşmasına atıfta bulunulan açıklamada; TFF'den  gerekli çalışmaların yapılması konusunda ricada bulunuldu.

Özel güvenlik görevlilerinin, emniyet mensuplarının  yaptıkları işe olan katkısına değinilen açıklamada; ''Bölgesel Amatör Ligi(BAL) karşılaşmalarında her sene sık sık saha olayları meydana gelmektedir. Ancak spor kulüpleri mevzuatta yer olmadığı için özel güvenlik çağırmamak da, Özel güvenlik görevlilerini maddi bir külfet olarak görmektedir.Bölgesel amatör liglerde oynan müsabakalara ev sahibi takım tarafından özel güvenlik çağırılması meydana gelecek olan saha olaylarında kolluk kuvvetlerimize yardım ederek olayların bastırılmasında yardımcı olacaktır. Yakın tarihte meydana gelen bazı saha olayları özel güvenliğin önemini bir kez daha ortaya koymuştur'' ifadelerine yer verdi.

 

Bölgesel Amatör Ligi'nde yaşanılan saha olaylarının hatırlatıldığı açıklamada; ''Kastamonu Gazi stadında İl özel idare KHS ile Taşköprü spor arasında oynanan maçta istenmeyen saha olayları meydana geldi.  Süper lig 1.Lig 2.Lig ve 3.Lig de ki spor kulüpleri özel güvenlik görevlileri bulundurmakla yükümlüdür. Ancak 6222 sayılı kanunda Bölgesel amatör liginde böyle bir yükümlülük olmadığı için özel güvenlik çalıştırılmamaktadır. Bu noktada, Türkiye Futbol Federasyonumuzun gerekli çalışmalarını yapmasını istiyoruz. Yine Ülkemizin her ilinde ilçesinde bulunan İl Spor Güvenlik Kurulları, yetkili mercilerimiz bu konuyu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Ülkemizde Bölgesel amatör maçlar her zaman bu tür olaylara daha çok sahne oluş ve özel güvenlik görevlilerinin önemi ne yazık ki olaylar yaşandıktan sonra anlaşılmıştır'' denildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum