'Kastamonu, bir çok avantaja sahip';

'Kastamonu, bir çok avantaja sahip'

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımıyla 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapmak amacıyla toplantı yapıldı....

İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personel katıldı.

Toplantıda açılış konuşmalarını yapan Bekir Yücel Tanrıkulu; "2021 yılı Gerek Ülkemiz ve gerekse İlimiz tarımsal faaliyetleri açısından verimli ve bir o kadarda bereketli bir üretim sezonu oldu. Kastamonu sıfır rakımdan 1600 rakıma kadar uzanan alanda tarımın her çeşidinin aktif olarak gerçekleştirildiği bir İl. Karadeniz'e en uzun sahil hattına sahip olan ilimiz su ürünleri üretimi için büyük bir potansiyele sahip. Diğer yandan fındıktan kestaneye, seracılık faaliyetlerine, başta elma olmak üzere meyve üretimine, geniş mera ve yem bitkileri ekilişi ile hayvancılığa, ata buğday siyez buğdayından Avrupa Birliği tescili almış Taşköprü sarımsağına, üst kaliteli ballar grubundan kestane balı üretimi ile arıcılık faaliyetlerine ve sayamayacağımız birçok ürün ile ülkemiz tarımsal istatistiklerinde ön planda olan bir İl. Tabiki Bakanlığımız tarımsal politikalarını sizler ile üreticilerimize sunuyoruz. Bu açıdan dün olduğu gibi bugün ve yarında gerek şube müdürlerimiz ve gerekse ilçe müdürlerimizle koordinasyon içerisinde İlimizi Ülke üretimine katkıda en üst sıralara çıkaracağız. Emekleriniz için teşekkür eder 2022 üretim sezonunda başarılarınızı dilerim" dedi.

İl Müdürü Tanrıkulu'nun açılış konuşmasından sonra İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, İl Müdürlüğü 2021 faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.  Toplantı, İlçe Müdürleri tarafından ilçelerde tarımsal ve hayvansal alanda karşılaşılan sorunlar ve bunlara getirilebilecek çözüm önerilerini içeren sunular ile devam etti.

 Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçlarının analizi yapıldı. Bundan sonra yapılması planlanan faaliyetler tartışılarak yeni projeler hakkında bilgi verilerek toplantı sona erdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum