'Bunlar ya ahmak, ya da kötü niyetli';

'Bunlar ya ahmak, ya da kötü niyetli'

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İl Başkanı olarak görevlendirilen Ahmet Katar, siyasete sert bir giriş yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Şehit Şerife Bacı hakkında yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını söyleyen Katar, AK Parti ve MHP'li siyasetçileri işaret ederek, 'Bunlar ya ahmaklar, ya da kötü niyetliler' dedi....

 Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İl Başkanı olarak görevlendirilen Ahmet Katar, siyasete sert bir giriş yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Şehit Şerife Bacı hakkında yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını söyleyen Katar,  AK Parti ve MHP'li siyasetçileri işaret ederek, 'Bunlar ya ahmaklar, ya da kötü niyetliler' dedi. Meydanın boş olmadığını ve İYİ Parti'nin sahipsiz olmadığını sözlerine ekleyen Ahmet Katar, 'Herkes konuştuğuna dikkat etsin, Meral Akşener'in adını ağızlarına alırken iki kere düşünsünler' ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, grup toplantısında Şehit Şerife Bacı hakkında da konuşmasından duyduğu memnuniyet dile getirerek sözlerine başlayan İl Başkanı Katar, ''Bu konuşmada Sayın Genel Başkanımız milli mücadelede emeği geçen Türk milletinin kadın kahramanlarının tamamına yer ayırmıştır. Şehit Şerife Bacı’ya değinirken Cumhuriyetin Şehit Şerife Bacı’nın sırtında yükseldiğini ifade etmiştir. Milli Mücadele’ye silah taşırken Şehit Şerife Bacı’nın donarak kendisi şehit olduğunu dile getirmiştir. Ama başka bir olayda ise Zonguldak’ta cepheye mermi taşıyan bir kadın kahramanın oğlu Hasan’ın, donarak öldüğünü gördüğünü söylemiştir. Bu iki olaydan peş peşe bahsettiği için bazı tarih bilmezler, siyasi ahlaktan nasibini almamışlar, muhalefet edeceğiz diye iki olayı birleştirip, Sayın Genel Başkanımızın Şehit Şerife Bacı hakkında yanlış bilgi verdiğini söylemişlerdir'' dedi.

Meral Akşener'in ömrünü Cumhuriyet tarihi çalışmalarına adamış bir tarih doktoru olduğunun altını çizen Katar, ''Sayın Genel Başkanımız Kastamonu’yu her ziyaretinde yaptığı konuşmalarda Şehit Şerife Bacı’ya geniş yer ayırmış, görüşmelerimizde Kastamonu’nun önemine değinirken Şerife Bacımızı hayırla yad etmiştir. Böyle bir ortamda Sayın Genel Başkanımızın Şerife Bacı’yı Zonguldaklı olarak grup kürsüsünden anacağını düşünmek tam bir akıl tutulmasıdır. Grup konuşmasının tamamına bakıldığında Kurtuluş mücadelesinde katkıları olan kahraman Türk kadınları sayarken hiçbirinin memleketlerine değinmemiştir. Sadece Zonguldak’ta kayıtlara geçen bu hadisede oğlu yaşamını yitiren milli mücadele kahramanı kadınımızın Zonguldaklı olduğuna atıfta bulunmuştur'' ifadelerine yer verdi.

''YA AHMAKLAR, YA DA KÖTÜ NİYETLİLER''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in söz konusu konuşmasını izleterek değerlendirme yapan Katar, ''Burada iki tane olay var, konuşmasında az önce 'Merminin üzerinde donarak şehit olan' diyor. Daha sonra da 'Ama' diye ekleyerek; 'Mermi mi, oğlumu seçen anne diyor. Ve bunu anlamayan memleketi yönetmeye kalkan ahmaklar var.  Bizim grup başkanvekilimiz Erhan Usta, paylaşımlar yaptı. 'Adı AK ama kendisi Kara propaganda makinesine dönüşmüş, bazı AK Partililer, Genel Başkanımızın sayın Akşener'in tarihi konuşmasında Kurtuluş mücadelesi kahraman Şerife Bacı'nın Zonguldaklı olarak ifade edildiğini söyleyecek kadar kötü niyetlidirler, ya da ahmaktırlar' diyor. Aynen ben de katılıyorum. Bu karalamayı yapanlar ya kötü niyetli ya da ahmak. Bunun alternatifi yok'' diye kaydetti.

''KASTAMONU'YU NASIL MAĞLUP ETTİKLERİNİN FARKINA VARSINLAR''

 

Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı üyelerinin birbirine ateş püskürdüğünü öne süren Katar, 'Bugün birbirlerini ağırlar oldular' sözleriyle ironik bir gönderme yaparken, şu ifadeleri kullandı; ''Arkalarına koca koca binaları alıp ne yaptınız siz Kastamonu’ya diye bağıranların bugün ittifak ortağı oldukları akıllarına geldiler.Aynı arkadaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yalan yanlış bilgilerle utanmadan sıkılmadan Genel Başkanımızı hedef alıyorlar.Memleketin gerçek sorunlarına gözlerine yumanlar,  Kastamonu Galip Gelecek diyenler, gözlerini açsınlar memleketi nasıl mağlup ettiklerinin farkına varsınlar.Sayın Meral Akşener’in adını ağızlarına alırken de iki kere düşünsünler. Kastamonu’da ne İYİ Parti sahipsizdir, ne de Meral Akşener. İyi bilsinler ki artık meydan boş değil.''

 

Kastamonu'da son iki haftadır İYİ Parti'ye olan katılımların kendilerini rahatsız ettiklerini hatırlatan İl Başkanı Katar, ''Ama arkadaşlara kötü bir haberim var. Bu katılımlar artarak sürecek.İYİ Parti Kastamonu’da birinci parti olacak.Artık Türkiye siyasetini İYİ Parti dizayn edecek.Kastamonu İYİ  olacak.Türkiye İYİ olacak'' dedi.

Ahmet Katar, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün açıklamaları hakkında; ''Şimdi Şehit Şerife Bacı üzerinden asılsız ithamlarla bizi hedef alanlara biraz tarih bilgisi vermek istiyorum. İktidar Partisi İl Başkanı Şehit Şerife Bacı Ankara’ya mermi taşımıştır diyerek açıklama yapıyor.Sayın Ünlü maalesef yanlış bilgi.Şehit Şerife Bacı Ankara’ya mermi taşımamıştır. İnebolu’dan Kastamonu’daki askeri birliğine cephane taşımıştır'' dedi.

''ŞEHİT CENAZESİNDE CİDDİYETSİZ GÖRÜNTÜLERLE GÜNDEME GELMİŞTİ''

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın'a da sert tepki gösteren Katar,  ''MHP’li eski il başkanı, yedek MYK üyesi Sayın Yüksel Aydın, çocuğunun cinsiyeti belli değil diyor. Çocuğunun cinsiyeti belli, Şerife Bacımızın evladı kızdır. Kaynaklara göre de adı Elif’tir. Teyit etmek isterse kendisine yol da göstereyim. Şerife Bacımız Seydilerli. Gitsin Seydiler Belediyesi’nden bilgi alsın, Belediye kayıtlarında mevcut. Eminim ki beni doğrulayacaklardır.Şehit cenazesindeki ciddiyetsiz görüntüleri hala hafızalarımızda taze olan İktidar Partisi’nin eski milletvekili de cinsiyetinin belli olmadığını söylüyor.Kendisine de tavsiyem Yüksel bey Seydiler’e giderken ona eşlik etsin.  Bu konuların gündeme gelmesine bir yandan da seviniyorum. Arkadaşlar Şerife Bacı’yı hatırladılar. Ama biz Şerife Bacı’yı bir gün değil her gün yanımızda taşıyoruz. İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı’nın odasında 5 yıldır Şerife Bacı’nın tablosu asılı. Arkadaşlara tavsiyem kendilerine gelsinler. Türkiye’nin umudu olan, tüm engellemelere rağmen ayakta kalan ve her geçen gün büyüyen İYİ Parti’yi asılsız gündemlerle yıpratamazlar'' dedi.

 

Ahmet Katar, son olarak ülke gündemiyle ilgili şu ifadelere yer verdi;

 

''Gerçek gündemimiz hakkında da sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin nüfusu 2001 de 64 milyonken 2021 yılında 84 milyona çıkmıştır. Kastamonu nüfusu ise 2001 de 361 binken 2021 yılında 375 bine çıkmıştır. Türkiye’nin nüfusu 20 yılda %31 artmışken, Kastamonu nüfusu %3,8 civarında artmıştır. Kastamonu, Sinop’tan sonra %18,6 yaşlı nüfus oranı ile en yaşlı nüfusa sahip ikinci ildir. Arkadaşlar soruyorum, Bizim gençlerimiz nereye gitti?Kastamonu nüfusu nasıl yaşlandı? Bunların hesabını ben mi vereceğim 20 yıl iktidar da olanlar mı? Eğer 20 yıldır memlekette biz iktidarsak bunun hesabını bana sorabilirsiniz. Bir diğer gerçek gündemimiz ekonomik problemlerimizdir. Gözlerinizi akaryakıt ve gıda fiyatlarına kapattınız herhalde. OlukbaşındanKuzeykent’e bir araba kaç para yakar oldu haberiniz var mı? Memlekette memuru hayatından memnun değil, işçisi memnun değil, işsizi de memnun değil.Ne çözüm üreteceksiniz memleketin problemlerine bunları konuşun.Bizim çözümlerimiz hazır, Sayın Genel Başkanımız her hafta farklı bir konudaki çözümlerimizi dile getirip, milletimizin sesi oluyor. Kendilerine tavsiyem, Genel Başkanımıza ve bize kulak versinler.'' 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum