'Yıktığımızdan fazla ev yapıyoruz';

'Yıktığımızdan fazla ev yapıyoruz'

Bozkurt’ta yaşanan sel felaketin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonrası yıkılan binalarla ilgili yapılan hak sahipli başvuruları konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı....

Kaymakamı Murat Atıcı başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına, Abana Kaymakamı Salih Ağar, Belediye Başkanı Muammer Yanık, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Maşrap ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdür Sinan Babayiğit katıldı.

 

Hak sahipliği konularında yanlış anlaşılma ve yanlış bilinen konuları düzeltmek için Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Atıcı, Bozkurt’ta üç ayrı aşamada evlerin yakıldığını belirterek, Kentsel dönüşümden dolayı, afete maruz alan içerisinde kalan birde sel afetinin ilk anında ağır hasar yada acil yıkılacak olanların yıkımından dolayı üç türlü yıkım yapıldığını söyledi.

 

Atıcı, “Vatandaşımız kentsel dönüşümden evi yıkılmış ama Afad’a başvurmuş onun Afad’la alakası yok. O yüzden onlara kentsel dönüşümden ev vereceğiz.” dedi.

 

Yapılan başvurularda sıkıntılı durumlarında olduğunu belirten Kaymakam Atıcı, “Başvuran vatandaşımızın binası yarım yüzde sekseni bitmiş, tapuda ev olarak görünmüyor afete maruz alan içerisinde. Şimdi biz bunları zaten Ankara’ya iletiyoruz. Biz yıktığımızdan fazla konut yapıyoruz. Bunları evini yıktığımız kardeşlerimize vereceğiz. Ama şöyle bir durum var vatandaşın 5 tane evi var bu vatandaşımız kaç tane ev alacak. Şimdi bir tanesini Afad’tan bir tanesini kentsel dönüşümden sayın bakanlarımız söylediler. Biz yıktığımızdan fazla ev yapıyoruz. Sizlere evlerinizi vereceğiz. Ama tabi 5 tane evi olan 4 tane evi olan 4 tane ev beklemeyecek onu da ayrı söylüyorum en fazla alacağı ev iki tane” diye konuştu.

 

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda vatandaşların sorularını tek tek cevaplandıran Kaymakam Atıcı hiç kimseyi mağdur etmeyeceklerini örnekler vererek anlattı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum