Hemşehrimiz; İKMİB başkanlığına aday;

Hemşehrimiz; İKMİB başkanlığına aday

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) mevcut yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak dört yıldır çalışmalarını yürüten ve aile şirketi Derby Konveyör Bant Sanayi ve Ticaret A.Ş. İş Geliştirme ve Teknolojik Gelişmelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hemşehrimiz; Özcan Doğu Kaya, Nisan 2022’de yapılacak seçimlerde İKMİB başkanlığına aday olduğunu duyurdu....

Kaya, sektörel ihracat stratejileri geliştireceklerini, bünyesinde akredite test merkezi ve AR-GE altyapılarını güçlendirecek bir platform bulunduracak Kimya Teknoloji Merkezi’ni zaman kaybetmeden hayata geçireceklerini vurguladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde yer alan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin (İKMİB) Nisan 2022’de yapılacak başkanlık seçimlerine, mevcut yönetimde Başkan Yardımcısı olarak görev alan Özcan Doğu Kaya Birlik Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Küresel ticarette oyunun kuralının değiştiğine dikkat çeken Kaya; İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin mevcut yapısını yeni dünyanın kurallarına uygun olarak güçlendireceklerini söyledi. Kaya, İKMİB Başkanlığına kimya sektörünün dönüştürücü gücünü harekete geçirecek; kapsayıcı, katılımcı, yenilikçi, yaratıcı ve dinamik bir yönetim anlayışıyla talip olduğunun altını çizdi.

İKMİB Başkan adayı Özcan Doğu Kaya, kimya sektörünün geleceğin dijitalleşen dünyasındaki dönüşümüne öncülük edecek projeler geliştirerek, büyük şirketlerimizin yanı sıra KOBİ’lerimizin de e-ticaret/e-ihracatta da dünya pazarlarında daha etkin rol almasını sağlayacaklarını da ifade etti.

ÖZCAN DOĞU KAYA KİMDİR?

Özcan Doğu Kaya, 1983 yılında Kastamonu’da doğdu. Liseyi Robert Koleji’nde, lisans eğitimini ABD’de Carnagie Mellon University’de Bilgisayar Bilimleri ve Robotik Mühendisliği bölümlerinde çift ana dalda tamamladı. Profesyonel hayata Microsoft Windows Kernel takımında başlayan Kaya, 4 sene boyunca yazılım mühendisi olarak görev yaptı. Windows tabanlı bilgisayarlar DLL ismi verilen ‘ortak kod kütüphanelerini’ yüklerken, Kaya'nın sil baştan yazdığı kodu kullanır. 2011 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Kaya, 11 yıldır kauçuk ve teknik tekstil alanlarında faaliyet gösteren aile şirketi Derby Konveyör Bant firmasında İş Geliştirme ve Teknolojik Gelişimden sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

İKMİB'de mevcut dönemde başkan yardımcısı, önceki dönemde de yönetim kurulu üyesi olarak kimya sektörü ihracatının artırılması için çeşitli aktif görevlerde yer alan Özcan Doğu Kaya; kamu, sektör mensupları ve diğer paydaşlar ile yapılan sayısız toplantıda Birliği, başkan adına temsil etti. Ar -Ge Proje Pazarı, fuarlar, TİM heyetleri ve sektörel heyetler, sektörel rapor çalışmaları, önce Kauçuk Teknoloji Merkezi, sonra Kimya Teknoloji Merkezi gibi birçok organizasyonda başkan, yürütücü ve yönetim kurulu temsilcisi rollerini üstlendi. 16 yıl Kauçuk Derneği Başkanlığı yapmış sektör duayeni ve babası Nurhan Kaya'dan öğrendiklerini, detaycı ve titiz çalışma tarzı ile harmanladı. Gerek kendi fabrikasında, gerek İKMİB, İSO, Kauçuk Derneği ve ÇTSO'da kimyanın mutfağında kritik tecrübeler edindi.

Evli ve bir kız çocuk babası olan Özcan Doğu Kaya, çok iyi derecede İngilizce biliyor. Kaya, stratejik kutu oyunları ve amatör astronomi ile hobi olarak ilgileniyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum